34,6995$% 0.27
36,7183€% 0.27
44,1512£% 0.25
2.965,39%1,06
2.658,06%0,78
9.631,78%-0,09
Sobyanin, Rus yetkililerle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda, Covid-19 salgınıyla ilgili durumun başkentte giderek kötüleştiğini vurguladı.
Moskova’da 18 Haziran’da 9 bin günlük yeni vakanın tespit edilebileceğini belirten Sobyanin, “Moskova’daki salgın durumu hızla kötüleşiyor. Moskovalıların yüzde 60’ından fazlasının halihazırda hastalığı geçirmiş veya aşılı olması nedeniyle bu beklenmeyen bir durum. Vakalarda artış yerine düşüş bekleniyordu” diye konuştu.
Şehirde yayılan virüsün geçen yıl ortaya çıkan virüsten farklı olduğuna işaret eden Sobyanin, “Şu anda Moskova’da geçen yıl uğraştığımız Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hızlı yayılan bir mutasyonla karşı karşıyayız. Durumumuzun farklı olduğunu anlamalı ve yeni çözümler üretmeliyiz” dedi.
Moskova’da salgına karşı önlemlerin sertleştirilebileceğini anlatan Sobyanin, “Sert önlemler için bazı kararlar almaya çok yakınız. Şehirdeki hastanelerin yatak kapasitelerini artırmamıza rağmen, bu kapasitelerin de bir sınırı var. Şu anda hizmet ve ulaştırma sektörlerinde çalışanları aşılamak ana hedefimiz” şeklinde konuştu.
Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte vaka sayısı 14 bin 57 artarak 5 milyon 264 bin 47’ye, ölenlerin sayısı ise 416 artışla 127 bin 992’ye yükseldi.
Başkent Moskova’da ise son 24 saatte 6 bin 195 yeni vaka tespit edilirken, 1854 kişi hastaneye kaldırıldı.
BioNTech’in CEO’su ve kurucu ortağı Uğur Şahin ise, Barrons Teknoloji Yatırım Konferansı’nda konuşmacılara hitap etti. Prof. Dr. Uğur Şahin, “İnsanların yaklaşık yüzde 50’sinin halihazırda ikinci doz aşısını yaptırdığı İngiltere’de delta varyantı vakaları hala artıyor” dedi.
Bununla birlikte Şahin, “Yeterince dikkatli olmazsak, belirli alanlarda dördüncü bir dalgayla karşılaşabiliriz” uyarısı yaptı. Şahin ayrıca “Güçlendirici dozlar beklemede tutulur ve kısıtlamalar yavaşça kaldırılsaydı böyle bir sonuç önlenebilirdi. Ancak, enfeksiyon oranları düşerse, bu iyi bir durumda olduğumuz anlamına gelir. Eğer vakalar artıyorsa bir sonraki dalgayı yaşayabiliriz” diye konuştu.
“2 DOZ AŞIDAN 6-9 AY SONRA GÜÇLENDİRİCİ AŞI UYGULANABİLİR”
NTV’nin haberine göre Şahin, iki doz aşılamadan altı ay sonra antikor seviyeleri düştüğü için ek dozlara ihtiyaç duyulacağını belirterek, “Antikor sayıları koruma ile ilişkili olduğundan, herhangi bir zamanda güçlendiriciyi kullanmamız mantıklıdır. Bu, bir kişinin tamamen aşılanmasından altı ila dokuz ay sonra gerçekleşebilir, ancak nihai karar hükümetler tarafından verilecek” dedi.
İngilizler'den Sedat Peker Analizi: AKP'yi Kirletti