DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.320,96%0,56

ONS

3.334,69%0,33

BİST100

10.219,40%-0,06

a

‘ATATÜRK, SİZİN UYDURUKLARINIZA BENZEMEZ’

Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, 'Atatürk evliyadır' sözünü bir kez daha dillendirdi. Zeybek, " Atatürk evliyaydı ama sizin uyduruk evliyalarınızdan değildi" dedi.

 İşte Zeybek’in Halk TV’de Zamanın Ruhu programında Gazeteci Nevval Sevindi’nin hatırlatması üzerine söylediği o sözler: ” Benim büyüğüm Hacı Ahmed Kayhan dedenin bana ve diğer öğrencilerine söylediği sözü bir kere daha söyleyeceğim. Atatürk bir evliyadır demişti. Özellikle bana söylediği şuydu. ‘Ama evliyanın ne demek olduğunu iyi anla ve Atatürk’ü de bir daha oku. Atatürk’ün sözlerinin birçoğu Kur’an’dan ve hadisten alınmadır dedi ve bu konuda bir kitapçıkta çıkardı. Efendim siz evliya denince eğer o uydurulmuş dinin yapay evliyalarını, sömürücü evliyalarını anlıyorsanız Atatürk onlardan biri değildi. Atatürk Allah’a samimiyetle inanıyordu, Allah’a çok yakındı, Allah’ın zuhurunun varlığın her zerresinde olduğunu biliyordu. Atatürk’ün din anlayışı İbn-i Arabi’nin din anlayışıdır, o kültürde yetişmiştir ve bunları söyler. Ben anlamıyorum yani Atatürk’ün dinsiz olduğu, Müslüman olmadığı sonucuna varmak için çabalayanlar bundan ne kazanacak?

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘BU DİN KİTAPSIZ BİR DİN DEĞİL’

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.