40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan İlahiyatçı Kılıç, son dönemde yaşananları yine kişisel hesabından yaptığı birbirinden çarpıcı açıklamalarla değerlendirdi. ” Bir ilahiyatçı olarak yazıyorum ki tarih Türkiye’deki İslamcılar kadar hırsız, düzenbaz, yalancı ve cahil bir topluluk görmüş değildir. İslamcılar Hz. Muhammed öncesi cahiliye devrinin temsilcileri gibiler. İslamcı sapkınlığa karşı çare devrimci Muhammedî Müslümanlıktır!” diyen Kılıç, ” İslamcı zenginler asgari ücretin yükselmesini istemezler. Zira onların kafalarındaki çarpık dini anlayışa göre zekat ibadetini yapabilmeleri için birilerinin yoksul kalması ve sadakaya muhtaç olması gerekiyor. Aksi halde zekat ibadetlerini yapamadıkları için huzursuz olurlar. Din dersini iki katına çıkardılar. Ek seçmeli din dersi koydular. Dini yayın yapan onlarca tv ve radyo kurdular. Gösterişli camiler yapıyorlar. İmam hatip okullarını yaygınlaştırdılar. Diyanete bütçe üstüne bütçe verdiler. Ama deist yönelişi durduramıyorlar! Zavallılar! Türkiye’nin en büyük sorunu akla zincir vurmaya çalışan dincilik sorunudur. Başka hiçbir şey dincilik kadar tehlikeli değildir. Zira aklî düşünme yetisini yitiren bir toplum hiçbir sorununu çözemez. Aklı ve bilimi değil de kof inançları, hurafeleri, tarikat şeyhlerinin din adı altında anlattığı zırvaları kılavuz kabul ederseniz, ülke, kazalardan, cinayetlerden, krizlerden kurtulamaz.Bakın; hurafe dininin egemen olduğu her ülke dünyada cehennemi yaşıyor.
Din, devlet yaşamından tümüyle çekilmeli, yalnızca özel yaşamın konusu olmalıdır. Aksi halde devlet ve devlet ricali adı konulmamış bir ilah haline gelir ve insanlar yükselebilmek, varsıllaşabilmek için bütün ibadetlerini devlet ricaline / amirlerine gösterme gereği duyarlar. Bu ülkede adalet, demokrasi, özgürlük yok, insana, inanca, düşünceye saygı yok. Çünkü bu ülkede abdestli kapitalizm var. Çünkü bu ülkede putperest dinciler; başta müminler olmak üzere herkese zulmediyor. Zulme karşı lailahe illallah diyoruz!” ifadelerini kullandı”
Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Kılıç, ” Ben ilmini ve dinî bilgisini siyasi iktidara ve güç odaklarına satan bir kısım zamane ilahiyatçılarından değilim. Yazdıklarımı halkın yararı ve Allah rızası için yazıyorum. Gerçeğe ihanet edene yazıklar olsun!” dedi.
Devletten Yandaşa 69 Milyon TL Bağış!
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802528 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
392014 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228700 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23125 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19650 kez okundu
Trafik Cezalarında Dev Zam Dönemi: TBMM’den Geçen Yeni Yasa ile Hangi Ceza Ne Kadar Oldu?
Ali Erbaş’ın Yeni Görevi Netleşti: Diyanet Sonrası “Adrese Teslim” Akademik Dönüş
İBB Soruşturmasında İtirafçılar Konuştu: Özel Jet Skandalları ve Ankara’daki Otel Buluşmaları
İran’da Devrim Muhafızları’na “Vur” Emri: Hamaney’in Sertleşme Stratejisinin Perde Arkası
Emekli Bayram İkramiyesinde “Sızan” Rakam: Beklentilerin Altında Kalan Zam Oranının Perde Arkası
Özel Jette Fuhuş Sorgusu: Selen Görgüzel’in İfadesinde Emel Müftüoğlu Detayı
Maduro Operasyonunda “Görünmez Silah” Şoku: Burun Kanaması ve Beyin Sarsıntısının Perde Arkası
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.