40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Meclis’te düzenlediği basın toplantısında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2019 Yılı bütçe görüşmelerinin sürdüğünü belirteren Bekaroğlu, basının, hükümet konuşmalarının ardından salondan çıktığını, görüşmeleri takip etmediğini ifade etti.
Basının, yasama, yargı, yürütme kadar önemli olduğunu anlatan Bekaroğlu, basın özgürlüğüne ilişkin eleştirilerde bulundu.
“Kararnamelerle hükümet yeniden kuruldu”
CHP’nin komisyon üyeleri olarak, toplantılarda yaptıkları eleştiri ve katkıları, aynı zamanda basın toplantısıyla da gündeme getirmeye karar verdiklerini kaydeden Bekaroğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle devletin yeniden kurulduğunu vurguladı.
“Tek adam yönetimine gidiyor”
Anayasada, “Kanunda açıkça düzenlenen konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin çıkarılamayacağına” ilişkin hüküm bulunduğunu anımsatan Bekaroğlu, buna aykırı işlemler yapıldığını savundu.
Türkiye’nin “Otoriter ve totaliter, tek adam yönetimine doğru gittiğini” öne süren Bekaroğlu, “Türkiye, bunu taşıyamaz. Türkiye’nin 100 küsür yıllık demokrasi geleneği var. Bunu tatmış olan bir halk bunu taşıyamaz.” diye konuştu.
“Türkiye, Arjantin’in imzaladığına benzer bir IMF anlaşmasına doğru gidiyor”
Dün, Hükümet tarafından bazı sektörlerde teşviklerin açıklandığını da anımsatan Bekaroğlu, bunların “geçen yıllarda panikle yapılan düzenlemelere benzediğini” bildirdi.
“Bu düzenlemeleri niye yapıyorlar?” diye soran Bekaroğlu, şunları söyledi:
“Yaptıkları yanlışlıklar sonucu Türkiye krize girdi. Şimdi aynı yanlışa devam ediyorlar. Niye yapıyorlar? 31 Mart’taki yerel seçimler için yapıyorlar. Yerel seçimlerden hemen sonraki gün IMF anlaşması yapacaklar. Başka hiçbir kurtuluşları yok. Ancak bu anlaşmayı iki sene önce yapmalarına oranla 4-5 misli bedel ödeyeceğiz. Bunlar AKP’nin seçimi kazanması için yapılan ekonomik yanışlar. Türkiye, Arjantin’in imzaladığına benzer bir IMF anlaşmasına doğru gidiyor.”
Bu Sözler Yine TRT'de Söylendi!
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802533 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
392022 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228707 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23129 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19656 kez okundu
Akın Gürlek Dönemi: Yargının “Kritik” İsmi Adalet Bakanlığı Koltuğunda – Perde Arkası
Kulisler Hareketli: Bilal Erdoğan İçin Hazırlanan Siyasi Yol Haritasının Perde Arkası
Epstein Dosyaları: Bir Magazin Skandalının Ötesinde, Küresel Güç Odaklarının “Şantaj Mimarisi”
Trafik Cezalarında Dev Zam Dönemi: TBMM’den Geçen Yeni Yasa ile Hangi Ceza Ne Kadar Oldu?
Ali Erbaş’ın Yeni Görevi Netleşti: Diyanet Sonrası “Adrese Teslim” Akademik Dönüş
İran’da Devrim Muhafızları’na “Vur” Emri: Hamaney’in Sertleşme Stratejisinin Perde Arkası
Emekli Bayram İkramiyesinde “Sızan” Rakam: Beklentilerin Altında Kalan Zam Oranının Perde Arkası
Özel Jette Fuhuş Sorgusu: Selen Görgüzel’in İfadesinde Emel Müftüoğlu Detayı
Maduro Operasyonunda “Görünmez Silah” Şoku: Burun Kanaması ve Beyin Sarsıntısının Perde Arkası
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.