40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nun, “2006 yılında Erdoğan’ın Erbakan’ı hapse attırmak için evini polisle kuşattırdığı” yönündeki iddiasına Yeniden Refahlı Mehmet Altınöz’den doğrulama geldi. Altınöz, Erbakan’ın konutuna başka bir polis ekibinin gelerek hocayı götürmeye çalıştığını bizzat teyit etti.
⏱️ Tahmini Okuma Süresi: 4 Dakika
Karamollaoğlu’nun gündeme getirdiği iddialar, “Kayıp Trilyon” davası sonrası Necmettin Erbakan’ın cezasının infaz sürecine dayanıyor. İddiaya göre, o dönem Başbakan olan Erdoğan, siyasi rakibi ve hocası Erbakan’ı cezaevine göndermek için emniyet birimlerini harekete geçirdi.
Yeniden Refah Partisi İstanbul adayı ve Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz, iddiaların merkezindeki olayları doğruladı. Altınöz, Erbakan’ın konutunda zaten resmi koruma polisleri bulunmasına rağmen, dışarıdan başka bir polis ekibinin gelerek Erbakan’ı evinden alıp götürmeye teşebbüs ettiğini ifade etti. Bu durum, o dönem devlet içinde bir “operasyonel kararlılık” olduğunu kanıtlar nitelikte değerlendiriliyor.
Karamollaoğlu’nun anlatımındaki en dikkat çekici detay ise, dönemin etkili iş insanı Hasan Kalyoncu’nun sürece müdahale etmesi oldu.
İddiaya göre, polislerin Erbakan’ın evini kuşattığı haberini alan Hasan Kalyoncu, doğrudan Erdoğan’a giderek sert bir uyarıda bulundu. Kalyoncu’nun, “Böyle yaparsan burayı senin başına yıkarım, seni siyaseten yaşatmam” dediği ve bu baskı sonucunda infazın cezaevinden ev hapsine çevrildiği öne sürülüyor.
Karamollaoğlu, bu olayı sadece hukuki bir süreç değil, siyasi bir kopuşun sonucu olarak tanımlıyor. Erdoğan’ın ABD dönüşü “BOP Eş Başkanı” sıfatıyla yeni bir yola girdiğini belirten SP lideri, bu girişimin Erbakan’ı halkın gözünde “mahkum” olarak kötü gösterme amacı taşıdığını savundu.
[Yüzdeyüzhaber Kritik Analiz]: Mehmet Altınöz’ün bu teyidi, AK Parti ile Milli Görüş tabanı arasındaki “vefa” tartışmalarını yeniden alevlendirecek güçtedir. Yüzdeyüzhaber olarak vurguluyoruz: Erbakan’ın hapse attırılmaya çalışılması iddiası, sadece bir “anektod” değil, AK Parti’nin kuruluş sürecindeki “yenilikçi-gelenekçi” çatışmasının ne denli sertleştiğinin bir kanıtıdır. Eğer Hasan Kalyoncu gibi figürlerin müdahalesi olmasaydı, Türk siyasi tarihinde “Hoca’nın hapse girmesi” gibi geri dönüşü olmayan bir duygusal kopuş yaşanacaktı. Altınöz’ün bugün bu açıklamayı yapması, Yeniden Refah ve Saadet Partisi hattının, muhafazakar seçmene “gerçek mağduru ve gerçek vefasızı” hatırlatma stratejisidir.
Erbakan, kamuoyunda “Kayıp Trilyon” davası olarak bilinen süreçte “özel evrakta sahtecilik” suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmıştı.
Kalyoncu Grubu’nun kurucusu olan Hasan Kalyoncu, Milli Görüş camiasında sözü geçen ve o dönem her iki tarafın (Erdoğan ve Erbakan) saygı duyduğu etkili bir isimdi.
Yeniden Refah Partisi, bu açıklamalarla AK Parti’nin “Erbakan mirasına sahip çıkma” iddiasını sarsmayı ve kendi tabanını tahkim etmeyi hedeflemektedir.
YÜZDEYÜZHABER EKİBİ
Kaynaklar:
Merkez Bankası’nda ‘Baba’ Krizi: CİMER Şikayeti Ve Hafize Gaye Erkan İddiaları
1
Yılmaz Özdil Neden Ayrıldı? “Akın Gürlek” Krizi İddiası Ne?
20964 kez okundu
2
Altın Neden Yükseliyor? 2026 Rallisini Tetikleyen 5 Büyük Sebep
7875 kez okundu
3
AK Parti Oy Kaybı Derinleşiyor mu? Son Anketler Siyasi Dengeleri Değiştirdi
2533 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1749 kez okundu
5
Gazzeli Doktordan Erdoğan’a Tarihi Mektup: “Sadece İzlediniz, Kandırıldık!”
1394 kez okundu
LGS taban puanları 2026: MEB yüzdelik dilimleri!
Baskın Seçim için Erdoğan’ın 38 planı!
Emekliye ÖTV’siz araç listesi: 2026 fiyatları!
Kur’an Tefsiri Rehberi: Yaşar Nuri Öztürk ve İhsan Eliaçık Yorumları
Tele1’in sahibi kim? Muhalif medyanın sesi
Flash Haber’in sahibi kim? Medya dünyasında değişim
TV8’in sahibi kim? Eğlence medyasının devi
Beyaz TV kimin? Medya dünyasının tartışmalı sesi
Kanal 7’nin sahibi kim? Medya dünyasının devi
BirGün’ün sahibi kim? Sivil yayıncılığın adresi
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.