DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.320,96%0,56

ONS

3.334,69%0,33

BİST100

10.219,40%-0,06

a

Hamamönü’nde Gizli Mesai: Erdoğan Sonrası Planlar Ve “Demli Çay” Parolası

31 Mart seçimlerinde ağır bir yeniilgi alan ve 20 yıl aradan sonra ülke genelinde ikinci parti durumuna düşen AKP'de yeni bir başlangıç çabası devam ederken Gazeteci Talat Atilla'dan bomba iddialar peşisıra geldi.

Gazeteci Talat Atilla, Ankara’nın manevi ve tarihi merkezi Hamamönü’nün, son dönemde Erdoğan’ın eski kurmayları ve bürokratları için bir “ana karargaha” dönüştüğünü yazdı. Jammerların kullanıldığı iddia edilen gizli toplantılarda, “Erdoğan sonrası” senaryoların ve devletin geleceğinin tartışıldığı öne sürülüyor.

⏱️ Tahmini Okuma Süresi: 6 Dakika

Hamamönü: Siyasetin Yeni Kurtlar Vadisi

Talat Atilla, restorasyon çalışmalarıyla turistik bir kimlik kazanan Hamamönü’nün, aslında mistik havası altında derin bir siyasi trafiğe ev sahipliği yaptığını iddia ediyor.

Dergah Gölgesinde Siyasi Trafik

Hamamönü’nde Tacettin Dergahı ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrinin bulunduğu bölgede ofis kiralayan eski bakan, milletvekili ve bürokratların sayısı her geçen gün artıyor. Atilla, bu isimlerin görüşmelerini gizlemek için “Dergah’ta namaz kıldım” mazeretini bir kalkan olarak kullandıklarını belirtiyor.

“Hamamönü Partisi” Kuruldu mu?

Yazara göre, Erdoğan’ın eski ekibinden oluşan, ancak şu an merkezde yer almayan isimler adeta adı konulmamış bir parti gibi hareket ediyor. Hafta sonları yapılan sistematik toplantılar, basit bir dost sohbetinden öte bir “ARGE merkezi” gibi çalışıyor.

“Demli Çay” Toplantılarının Gizemli Detayları

Atilla’nın haber kaynağına dayandırdığı bilgiler, toplantıların güvenliği ve içeriği konusunda ürpertici iddialar içeriyor.

H4: Jammerlı Ve Telefon Kutulu Güvenlik

Kritik toplantılara girerken telefonların ahşap bir kutuya bırakıldığı, ortamda dinlemeyi engellemek için jammer (sinyal kesici) cihazların kullanıldığı iddia ediliyor. Bu durum, konuşulan konuların “devlet sırrı” veya “kritik siyasi manevra” niteliğinde olduğunu gösteriyor.

Erdoğan Ve Bahçeli’nin Sağlık Senaryoları

Dört saat süren toplantıların ana gündem maddesinin; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sağlık durumları ile “Erdoğan sonrası” alınacak pozisyonlar olduğu iddia ediliyor. Atilla, bu toplantılarda pervasızca isimlerin belirlendiğini ve doktorlardan geldiği öne sürülen (teyit edilmemiş) duyumların paylaşıldığını aktarıyor.

“Demli Çay” Bir Parola mı, Yoksa Bir Tehdit mi?

Yazıda en çok dikkat çeken unsur, toplantıların “Demli Çay” ismiyle kodlanması.

“Şartlar Olgunlaşıyor mu?”

Atilla, “Demli Çay” metaforunun ne anlama geldiğini sorguluyor. Çayın demlenmesi gibi bazı siyasi şartların olgunlaşmasının mı beklendiği, yoksa bu ismin daha somut ve tehlikeli bir mesaj mı içerdiği konusu yazıda ucu açık bırakılan en kritik soru işareti.

[Yüzdeyüzhaber Kritik Analiz]: Talat Atilla’nın kaleme aldığı bu yazı, Türk siyasetindeki “post-Erdoğan” tartışmalarının ne kadar derin ve yer altında yürütüldüğünü gözler önüne seriyor. Yüzdeyüzhaber olarak vurguluyoruz: Hamamönü gibi manevi bir mekanın siyasi kulislerin merkezi haline gelmesi, muhafazakar camia içindeki “eski-yeni” çatışmasının bir tezahürüdür. “Demli Çay” vurgusu ve sağlık senaryoları üzerindeki yoğunlaşma, demokratik meşruiyetten ziyade bir “boşluk doldurma” telaşını andırmaktadır. Gazetecinin Süleyman Soylu üzerinden yaptığı “objektiflik” eleştirisi ise, medyadaki gruplaşmaların haber dilini nasıl zehirlediğine dair haklı bir sitemdir.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Hamamönü neden toplantı yeri olarak seçiliyor?

Bölgenin manevi havası, dini mekanların yoğunluğu ve dar sokaklı tarihi yapısı; giriş-çıkışların kolay gizlenmesine ve “namaz/ziyaret” bahanesiyle siyasi trafiğin kamufle edilmesine imkan sağlıyor.

Bu toplantılara kimler katılıyor?

İddiaya göre; Erdoğan döneminde görev yapmış eski bakanlar, kızağa çekilmiş üst düzey bürokratlar, bazı eski milletvekilleri ve bu çevreye yakın gazeteciler katılıyor.

“Demli Çay” ifadesi neyi temsil ediyor olabilir?

Siyaset literatüründe “demlenme”, bir fikrin veya planın olgunlaşma süreci olarak kullanılır. Ancak yazar, bu ifadenin daha kişisel veya fiziksel bir riski çağrıştırıp çağrıştırmadığı konusunda ihtiyatlı bir uyarı yapıyor.

YÜZDEYÜZHABER EKİBİ

Kaynaklar:

Türk Time (Talat Atilla Köşe Yazısı)

Ankara Hamamönü Kulis Bilgileri

Siyasi ARGE ve Strateji Analizleri

Yüzdeyüzhaber Tavsiyeleri

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Özgür Özel’den Erken Seçim Ve Geçim Muhtırası: “Geçim Olmazsa Seçim Olur!”

HIZLI YORUM YAP