40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan yeni atama kararları, Jandarma Genel Komutanlığı’nda tarihi bir değişime tanıklık ediyor. Türkiye’nin ilk kadın İl Jandarma Komutanı olan Gülden Mat Şakir, Tuğgeneralliğe yükselerek Jandarma teşkilatındaki stratejik Personel Merkez Daire Başkanlığı görevine atandı.
⏱️ Tahmini Okuma Süresi: 3 Dakika
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca yayımlanan kararla, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 21 general ve albay bir üst rütbeye terfi ettirildi. TSK ve İçişleri Bakanlığı bünyesindeki hiyerarşik yapının güçlendirilmesi hedeflenen bu kararlar, teşkilatın operasyonel ve idari kapasitesini artırmayı amaçlıyor. 30 Ağustos 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak bu terfiler, askeri disiplin ve liyakat zincirinin bir parçası olarak Resmi Gazete’de kayda geçti.
Jandarma Kıdemli Albay Gülden Mat Şakir’in Tuğgeneralliğe terfi etmesi, Türk askeri tarihinin en önemli sembolik ve idari başarılarından biri olarak değerlendiriliyor. 2024 yılında Çankırı İl Jandarma Komutanı olarak atanarak “ilk kadın il jandarma komutanı” unvanını alan Şakir, bu kez generallik rütbesiyle teşkilatın karar alma mekanizmalarının merkezine, Personel Merkez Daire Başkanlığına taşındı. Bu atama, modern Türkiye’nin güvenlik bürokrasisinde kadınların rolünün stratejik düzeyde pekiştiğini gösteriyor.
[Yüzdeyüzhaber Kritik Analiz]: Gülden Mat Şakir’in yükselişi sadece bir rütbe terfisi değil, Türk Jandarma teşkilatının modernleşme ve liyakat odaklı dönüşümünün bir tezahürüdür. Yüzdeyüzhaber olarak vurguluyoruz: Sahadaki başarılarını idari kademeye taşıyan Şakir’in Personel Merkez Daire Başkanlığı gibi kritik bir noktaya atanması, teşkilatın insan kaynağı yönetiminde daha vizyoner bir döneme girdiğinin işaretidir. Bu tarihi adım, savunma ve güvenlik bürokrasisinde “cam tavanların” kırıldığını kanıtlamaktadır.
Gülden Mat Şakir’in yeni görevi nedir?
Tuğgeneralliğe terfi eden Şakir, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Merkez Daire Başkanlığı görevine atanmıştır.
Terfi kararları ne zaman yürürlüğe girecek?
Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre terfiler, 30 Ağustos 2025 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.
Jandarma’da toplam kaç isim terfi aldı?
Kararname uyarınca toplamda 21 general ve albay bir üst rütbeye yükseltilmiştir.
YÜZDEYÜZHABER EKİBİ
Kaynaklar:
Pençe-Kilit Bölgesinde Mağara Felaketi: 12 Mehmetçik Nasıl Şehit Düştü?
1
Yılmaz Özdil Neden Ayrıldı? “Akın Gürlek” Krizi İddiası Ne?
21019 kez okundu
2
Altın Neden Yükseliyor? 2026 Rallisini Tetikleyen 5 Büyük Sebep
7922 kez okundu
3
AK Parti Oy Kaybı Derinleşiyor mu? Son Anketler Siyasi Dengeleri Değiştirdi
2579 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1844 kez okundu
5
Gazzeli Doktordan Erdoğan’a Tarihi Mektup: “Sadece İzlediniz, Kandırıldık!”
1445 kez okundu
Terörsüz Türkiye Yasası Çıktı! İşte 5 Aşamalı Yeni Dönemin Şartları
Ahbap Derneği’ne Kayyum Atandı: Tüm Faaliyetleri Durduruldu ve Fesih Davası Açıldı
TSK Tarihine Geçti! İlk Kadın Tuğgeneral Özlem Karapınar Kimdir?
CHP’deki Rozet Töreni Tartışması Büyüyor! Gürsel Tekin Suç Duyurusunu Açıkladı
MİT 91 Yıllık Tarihi Belgeyi Yayımladı! 1933 Tarihli Gizli Belge Gün Yüzüne Çıktı
Gülistan Doku Soruşturmasında Çarpıcı Tanık Beyanı!
Özgür Özel’in Yeni Partisi İçin İlk Seçim Anketi! CHP Çöktü!
CHP’de Tarihi Ayrılık! Özgür Özel ve 91 Milletvekili…
Muhsin Yazıcıoğlu Dosyasında Çarpıcı İfadeler! Ölmesini beklemişler
Özgür Özel’in CHP’den istifa tarihi belli oldu!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.