40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Meral Akşener’in adını taşıyan vakfın kuruluş süreci tamamlandı. İstanbul merkezli yapı, gençler ve kadınlara yönelik projelerle başlayacak. Ancak asıl tartışma başka: Bu hamle, Akşener’in yeniden sahaya dönüşünün ilk adımı mı? Ankara kulislerinde bu soru giderek büyüyor.
Meral Akşener adına kurulan vakfın resmi işlemleri tamamlandı. İstanbul merkezli yapı için organizasyon şeması oluşturuldu, yönetim kadrosu büyük ölçüde netleşti.
Vakfın ilk aşamada sosyal projelere odaklanacağı belirtiliyor. Ancak kulislerde bu yapının sadece bir sosyal sorumluluk platformu olmayacağı konuşuluyor.
Siyasetten bir süre geri planda kalan Akşener’in adını taşıyan vakıf fikrinin uzun süredir hazırlandığı ifade ediliyor. Kuruluş süreci tamamlanarak somut adım atıldı.
İYİ Parti içindeki liderlik tartışmaları ve seçim sonrası yaşanan kırılmalar, Akşener’in farklı bir zemin oluşturma arayışını hızlandırdı.
Vakfın ilk etkinlikleri ve kamuya açık projeleriyle birlikte Akşener’in yeniden görünür hale gelmesi bekleniyor.
Vakfın odağında özellikle gençler ve kadınlara yönelik projeler yer alıyor. Eğitim, sosyal destek ve kültürel çalışmalar öncelikli başlıklar arasında.
Burs programları, seminerler ve eğitim destekleriyle gençlere doğrudan ulaşılması planlanıyor.
Kadınların toplumsal ve ekonomik hayattaki rolünü güçlendirmeye yönelik projeler vakfın ana omurgasını oluşturacak.
Kaynaklara göre bu yapı klasik bir vakıf modelinin ötesine geçebilir.
Akademik raporlar, saha araştırmaları ve analizlerle kamuoyuna politika önerileri sunulması planlanıyor.
Bu yönüyle vakıf, zamanla bir “think tank” yani düşünce kuruluşu gibi hareket edebilir.
YÜZDEYÜZHABER ANALİZ / Perde Arkası
Bu hamleyi sadece sosyal sorumluluk faaliyeti olarak okumak eksik olur. Türkiye siyasetinde vakıflar çoğu zaman “yumuşak güç” üretim merkezleri olarak kullanılır. Akşener’in bu adımı da benzer bir stratejik zemine oturuyor.
Birincisi, doğrudan parti siyaseti dışında kalıp kamuoyu etkisini sürdürmek. İkincisi ise yeni bir kadro ve fikir havuzu oluşturmak. Bu iki başlık birleştiğinde ortaya uzun vadeli bir siyasi hazırlık çıkar.
Özellikle gençler ve kadınlar hedefinin seçilmesi de tesadüf değil. Türkiye’de seçmen davranışı bu iki grup üzerinden hızla değişiyor. Bu alanlara yatırım yapmak, gelecekteki siyasi dönüşün altyapısını kurmak anlamına geliyor.
Asıl kritik soru şu: Bu vakıf bir “geri dönüş rampası” mı, yoksa tamamen yeni bir siyasi modelin başlangıcı mı?
Evet, Akşener’in adını taşıyan vakfın kuruluş süreci tamamlandı.
Gençler ve kadınlara yönelik sosyal, eğitim ve kültürel projeler yürütülmesi planlanıyor.
Resmi olarak sosyal amaçlı olsa da politika üretimi ve analiz çalışmaları da gündemde.
Kulislerde bu ihtimal güçlü şekilde tartışılıyor ancak resmi bir açıklama yok.
Kaynaklar: Habertürk, Ankara kulisleri, siyasi analizler, kamuoyu değerlendirmeleri
✔️ Bu içerik YÜZDEYÜZHABER Editör Grubu tarafından tamamen özgün analizlerle desteklenmiş olup, YüzdeYüzHaber’in yayın ilkelerine uygun olarak hazırlanmıştır.
✔️ 📢 Gündemin Perde Arkasını Kaçırmayın!
YÜZDEYÜZHABER’in derinlemesine analizlerini, “Küresel Denklem” dosyalarını ve ezber bozan içeriklerini anlık takip etmek için WhatsApp kanalımıza katılın. Numaranız görünmeden, sadece en önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.
👉 BURAYA TIKLAYARAK WHATSAPP KANALIMIZA KATILIN
Erdoğan düğmeye bastı! AKP’de büyük tasfiye kulisi sızdı
1
Yılmaz Özdil Neden Ayrıldı? “Akın Gürlek” Krizi İddiası Ne?
20904 kez okundu
2
Altın neden yükseliyor? Nisan 2026 rekor seviyeler ve çarpıcı nedenler
7797 kez okundu
3
AK Parti Oy Kaybı Sürüyor mu? Son Anketler Ne Gösteriyor?
2450 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1633 kez okundu
5
Gazzeli Doktordan Erdoğan’a Tarihi Mektup: “Sadece İzlediniz, Kandırıldık!”
1329 kez okundu
İktidar anketle sarsıldı! Oy kaybı kulisleri karıştırdı
Meral Akşener geri dönüyor!
Erdoğan düğmeye bastı! AKP’de büyük tasfiye kulisi sızdı
Emekliye Temmuz zammı netleşiyor! Rakam sızdı, gözler 4 Mayıs’ta
Erdoğan düğmeye bastı! 2027 seçim planında gizli slogan sızdı
Tunceli’de Karanlık Çark: Beyaz BMW, Villa Partileri ve Barajdaki Ceset!
Altın ve Gümüşte “Fırtına” kapıda! Çin’den şok hamle
Erdoğan İçin “Kurtarma” Planı! AKP’den Erken Seçim İçin Tarih Sızdı!
Vali Tuncay Sonel’i bitirecek dosya! Yıllar sonra çıkan sözler olay oldu
Emekliye duble zam sinyali! Temmuz öncesi kritik rakam sızdı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.