DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.320,96%0,56

ONS

3.334,69%0,33

BİST100

10.219,40%-0,06

a

Haluk Levent’in nezarethane şoku: “Evli olduğunu orada öğrendim!”

Haluk Levent soruşturmasında şok ifadeler! İsviçreli eşi ve 9 milyon kaptıran Sevda Kurt, Levent'in "evlilik vaadiyle" nasıl milyonlarca dolarını aldığını anlattı.

AHBAP Derneği soruşturmasında tutuklanan Haluk Levent’in kurduğu “duygu sömürüsü” ağı, mağdurların hakimlik ifadeleriyle gün yüzüne çıktı. Biri 8 yıl önce İsviçre’de evlendiği eşi, diğeri ise evlilik vaadiyle 9 milyon lirasını kaptıran bir yatırımcı olan iki kadın, Levent’in “mafya/tefeci” korkusu ve “evlilik” yalanlarıyla nasıl sistemli bir şekilde dolandırıldıklarını anlattı.

Kişisel çıkar ağı…

Soruşturma kapsamında dün gece hakim karşısına çıkan şüphelilerden gelen ifadeler, dernek faaliyetlerinin ardındaki kişisel çıkar ağını gözler önüne serdi:

İsviçreli Eş Nurdan Eriş 10 yıl önce tanıştıklarını, 2018’de İsviçre’de evlendiklerini belirterek, “Ben 2018 yılında şirketimi sattım. Bu şirketimin satışından önce de ona para göndermiştim. Satışını yaptığım şirketten 30 milyon Frank aldım. Çoğu zaman ‘Borcum var; ödemem lazım. Tefeciler var; mafya peşimde’ diyordu. Ahbap diye bir proje yapmışlar. Ona para gönderdim. Ben yurt dışında yaşadığım için beni saf bulmuşlar” dedi.

Mağdur Sevda Kurt ise ABD’de 20 yıl çalışarak biriktirdiği 4,5 milyon doların bir kısmını, “evleneceğiz” vaadiyle Levent’e kaptırdığını söyledi. Kurt, “Benim varlıklı olduğumu anlayınca her gün aramaya başladı. Yemek davetleri ve konserlerine davet etti. Haluk Bey bana ‘evleneceğiz; çocuk yapacağız’ dedi. Evli olduğunu bilmiyordum. 2-3 gün önce nezarethanede öğrendim. Ben kendisine inandım, ‘borçları ödersem evleneceğiz’ dedi. Bende Amerika’daki paralarımı buraya aldım onun isteği üzerine tanımadığım kişilere havale ettim. O anda çok baskı altındaydım, paraları dolar olarak kendisine verdim, parayı verdikten sonra kendisi kayboluyordu. Evli olduğunu 2-3 gün önce nezarethanede öğrendim, evlilik hayallerim çalındı” ifadeleriyle yaşadığı yıkımı dile getirdi.

YÜZDEYÜZHABER ANALİZ / PERDE ARKASI

Haluk Levent vakası, Türkiye’de “yardımseverlik” kavramının nasıl istismar edilerek bir “finansal silah”a dönüştürüldüğünün en ibretlik örneği oldu. Perde arkasında; Levent’in yurt dışında yaşayan veya gurbetçi geçmişi olan, birikim sahibi kadınları hedef alması bir tesadüf değil. Bu kitle, yerel denetim mekanizmalarından uzakta, duygusal boşlukları olan ve “idealize edilmiş bir kahraman” arayışında olan profillerden oluşuyor. Nurdan Eriş’in 30 milyon Frank’ı, Sevda Kurt’un dolar bazlı birikimleri, dernek faaliyetlerinden ziyade bu “evlilik ve kurtarıcı” tiyatrosunun finansmanı haline gelmiş gibi görünüyor.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Haluk Levent evli mi?

Evet, Nurdan Eriş isimli bir kadınla 2018 yılında İsviçre’de evlendiği, Eriş’in ifadesi ve tutuklama kararı ile belgelendi.

Haluk Levent mağdurları nasıl kandırmış?

Genellikle “mafya ve tefeciler peşimde” diyerek korku, “evleneceğiz ve çocuk yapacağız” diyerek duygusal bağ kurup paralarını alarak.

Sevda Kurt kimdir?

Kurt, Haluk Levent’e 9 milyon lira kaptırdığını ve toplamda ABD’de 4,5 milyon dolar birikimi olduğunu belirtti.

Haluk Levent hakkında hangi karar verildi?

Dün gece geç saatlerde yapılan sorguların ardından Haluk Levent ve aralarında asistanı Yeliz Kaya’nın da bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

KAYNAKLAR: Hakimlik İfadeleri — Soruşturma Dosyası

Yüzdeyüzhaber Tavsiyeleri

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Naci Görür’den Kritik Marmara Uyarısı! “Tez Zamanda Bekliyoruz”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.