40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Ela Rümeysa Cebeci ve iş insanı Sadettin Saran hakkında “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama” suçlamasıyla açılan davada mahkeme kararını açıkladı. Davanın ikinci duruşmasında ilk kez savunma yapan Cebeci, Sadettin Saran ile arasındaki WhatsApp yazışmaları için “Mahrem bir konu, cilveleşiyorduk” ifadelerini kullandı. Savcının iki isim hakkında en az 10 yıl hapis cezası istemesinin ardından mahkeme, uyuşturucu madde ticareti suçunun oluşmadığı gerekçesiyle her iki sanığın da beraatine karar verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, iş insanı Sadettin Saran ve spiker Ela Rümeysa Cebeci hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan dava açılmıştı.
Davanın ikinci duruşması İstanbul’da görüldü. Tutuksuz sanık Ela Rümeysa Cebeci, avukatlarıyla birlikte duruşmaya katılırken Sadettin Saran duruşmada hazır bulunmadı.
Mahkemede ilk kez savunma yapan Cebeci, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Saran ile geçmişte gönül ilişkisi yaşadıklarını belirten Cebeci, aralarındaki mesajlaşmaların flörtleşen iki insanın kendi aralarında geliştirdiği mizah dilinden ibaret olduğunu savundu.
Cebeci, yazışmalarda geçen bazı ifadelerin izledikleri film ve dizilerden alınan replikler olduğunu belirterek bu konuşmaların dosyaya sunulduğunu söyledi.

Duruşmanın en dikkat çeken bölümlerinden biri, Sadettin Saran ile Ela Rümeysa Cebeci arasındaki WhatsApp yazışmalarının gündeme gelmesi oldu.
Mahkeme başkanının mesajlarla ilgili sorularını yanıtlayan Cebeci, bazı konuşmaların özel ve mahrem nitelikte olduğunu belirterek “Mahrem bir konu, cilveleşiyorduk” dedi.
Cebeci, aralarında zamanla kendilerine özgü bir iletişim dili oluştuğunu, mesajların bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
Bazı yazışmaların film ve dizi repliklerine gönderme yaptığını da belirten Cebeci, konuşmaların bağlamından koparılarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti.
Duruşmada Cebeci’ye likit esrar olarak bilinen THC içerikli ürünlerle ilgili sorular da yöneltildi.
Cebeci, Amerika’da bulunduğu sırada bir kez deneme yaptığını, Türkiye’de uyuşturucu madde kullanmadığını ileri sürdü.
Cem Yılmaz ile arasında geçen ve THC konusunun da yer aldığı mesajlaşmalar da duruşmada gündeme geldi.
Cebeci, yılbaşı gecesi bir program öncesinde Cem Yılmaz’a gönderdiği fotoğrafın ve mesajların kendi aralarındaki şakalaşmadan kaynaklandığını savundu. Fotoğraftaki ürünün uyuşturucu içerikli elektronik sigara değil, kendisinin “vazol” olarak tanımladığı bir ürün olduğunu söyledi.
Mahkeme başkanı ise fotoğraftaki sigarayla ilgili bilirkişi raporunda THC içerdiğinin tespit edildiğini belirtti. Cebeci bu değerlendirmeye itiraz ederek ürünün vazol olduğunu savundu.

Duruşmada uyuşturucu testinin pozitif çıktığına ilişkin değerlendirmeler de gündeme geldi.
Cebeci, test sonucuna şaşırdığını ve yeniden test yapılmasını istediğini belirtti. Saç örneğinde tespit edilen maddenin dışarıdan bulaşma yoluyla ortaya çıkmış olabileceğini savundu.
Kanında ve idrarında uyuşturucu bulunmadığını ileri süren Cebeci, hakkındaki suçlamaları reddetti.
Savcının Sadettin Saran’ın kendisine uyuşturucu verip vermediği veya başkasına temin edip etmediği yönündeki sorusuna ise kesin bir dille “Hayır” yanıtını verdi.
Ela Rümeysa Cebeci’nin savunmasının ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.
Savcı, Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin “uyuşturucu madde temin etmek” suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Mütalaaya karşı söz alan Cebeci, suçlamaların hangi delillere dayandırıldığını anlamadığını belirterek beraatini istedi. Savcının hapis talebinin ardından Cebeci’nin gözyaşlarını tutamadığı aktarıldı.
Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti kararını açıkladı.
Mahkeme, Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkındaki “uyuşturucu madde ticareti” suçunun oluşmadığı gerekçesiyle iki ismin de beraatine karar verdi.
Böylece savcılığın iki sanık hakkında en az 10 yıl hapis cezası talep ettiği davada mahkeme, beraat hükmü kurmuş oldu.
YÜZDEYÜZHABER ANALİZ | DAVANIN EN DİKKAT ÇEKEN NOKTASI NE OLDU?
Ela Rümeysa Cebeci ve Sadettin Saran hakkındaki davada duruşmanın en çok konuşulan bölümü, Cebeci’nin WhatsApp yazışmalarına ilişkin savunması oldu.
“Cilveleşiyorduk” ifadesi kısa sürede gündemin merkezine yerleşirken, Cem Yılmaz’a gönderilen mesajlar, THC içerdiği belirtilen elektronik sigara ve uyuşturucu testiyle ilgili açıklamalar da duruşmanın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.
Ancak davanın sonucu açısından en önemli gelişme mahkemenin verdiği beraat kararı oldu.
Savcılığın hapis cezası talebi ile mahkemenin beraat kararı arasındaki farklılık, davanın en dikkat çekici hukuki sonucunu oluşturdu.
Altını çizmek gerekiyor: Mahkemenin açıkladığı beraat kararı, bu dosyada yöneltilen uyuşturucu madde ticareti suçlamasıyla ilgilidir. Kararın kapsamı, farklı iddialar veya başka soruşturmalar hakkında ayrıca değerlendirme yapılmasını gerektirebilir.
Evet. Mahkeme, uyuşturucu madde ticareti suçunun oluşmadığı gerekçesiyle Ela Rümeysa Cebeci hakkında beraat kararı verdi.
Evet. Mahkeme, Sadettin Saran hakkında da aynı suçlama kapsamında beraat kararı açıkladı.
Cebeci, Sadettin Saran ile WhatsApp yazışmaları için “Mahrem bir konu, cilveleşiyorduk” ifadesini kullandı ve suçlamaları reddetti.
KAYNAKLAR
Duruşmada aktarılan sanık savunmaları
Savcılığın esasa ilişkin mütalaası
Mahkemenin açıkladığı beraat kararı
Kullanıcının ilettiği haber metni
Kaynak notu: Haber, tarafımıza iletilen duruşma haberindeki bilgiler esas alınarak özgün biçimde yeniden hazırlanmıştır. Bağımsız bir mahkeme kararı veya duruşma tutanağı incelenmemiştir.
Ayşe Karaca, YÜZDEYÜZHABER Toplum ve Strateji Servisi’nde din, felsefe, toplumsal değişim, tarih, stratejik araştırmalar ve düşünce akımlarına ilişkin analiz ve haber dosyaları hazırlamaktadır.
Hazırladığı içeriklerde akademik çalışmalar, tarihsel belgeler, resmi kaynaklar ve uzman görüşleri karşılaştırmalı olarak değerlendirilerek okuyuculara güvenilir ve çok yönlü analizler sunulmaktadır. Tüm içerikler YÜZDEYÜZHABER yayın ilkeleri doğrultusunda hazırlanır.
Uzmanlık Alanları
Ayşe Karaca’nın hazırladığı diğer analiz ve haberleri görmek için Toplum ve Strateji kategorisini ziyaret edebilirsiniz.
Sarı Saç, Mavi Göz YumurtaTicareti! Yasak Aşk Herşeyi Ortaya Saçtı
1
Kur’an Müslümanlığı Nedir? Geleneksel Din Anlayışına Meydan Okuyan Devrim!
12001 kez okundu
2
Gülistan Doku olayında şok! Eski Vali Tuncay Sonel’e gözaltı
8051 kez okundu
3
Kur’an’da Faiz Yasağı Nasıl Geçiyor? Gerçek Hüküm Ne, Sistem Neden Değişmiyor?
5453 kez okundu
4
Kur’an’da namazın şekli anlatılıyor mu, nasıl kılınacağı yazıyor mu?
4316 kez okundu
5
Namaz Vakitleri Tartışması: 2 mi, 5 mi yoksa 7 mi? Eliaçık’tan “Salat” Analizi
3761 kez okundu
ABD’de Dengeler Değişti, Erdoğan’a bomba uyarı! Trump Artık Yetmez
Trump’a Atılan Siyasi Tokat ABD’yi Sevince Boğdu!
Ela Rümeysa Cebeci: Sadettin Saran ile Cilveleşiyorduk
Sarı Saç, Mavi Göz YumurtaTicareti! Yasak Aşk Herşeyi Ortaya Saçtı
Mescid-i Haram’da Cinsel Eylem İddiası! İki Kişi İdam Edildi
Dündar Ziya Gültekin Hayatını Kaybetti! Ankara Yolundaydı
Başörtüsü Yasağının Ardında Ne Var? Azerbaycan Basınından Bomba İddia
Fon ödemelerinde yeni takvim: 1 milyon TL’ye kadar anapara
Kim Bu Sayan Ailesi?
Turizmde Fuhuş Rezaleti! Neşet Koçkar Dahil 18 Kişi Gözaltında
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.