40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Ekonomi dünyasının referans kanalı Bloomberg HT, geçtiğimiz aylarda medya sektöründe büyük yankı uyandıran bir satış sürecinin merkezindeydi. Uzun yıllar Ciner Yayın Holding bünyesinde faaliyet gösteren kanal, 2024 yılı sonunda el değiştirerek Can Holding’e geçmiş, ancak 2025 yılı içerisinde yaşanan hukuki gelişmelerle birlikte süreç bambaşka bir boyut kazanmıştı.
Bloomberg HT, uzun süre iş insanı Turgay Ciner’in sahibi olduğu Ciner Medya Grubu çatısı altında yayın yaptı. Aralık 2024’te gerçekleşen büyük satışla birlikte, kanalın da dahil olduğu Ciner Yayın Holding’in tüm hisseleri, Bilgi Üniversitesi ve Doğa Kolejleri gibi kurumların sahibi olan Can Holding’e devredildi.
Can Holding’in devralma süreci tamamlanıp “Can Yayın Holding” ismiyle faaliyetler devam ederken, 2025 yılının Eylül ayında tablo tamamen değişti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, holding bünyesindeki şirketlerin malvarlıklarına TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından el konuldu ve yönetim için kayyım atandı.
Hukuki süreçlerin devam ettiği ve holdingin yönetiminin TMSF’nin atadığı kayyımlar tarafından yürütüldüğü biliniyor. Dolayısıyla, Bloomberg HT’nin sahiplik durumu, hukuki sürecin nihayete ermesine kadar mevcut “kayyım yönetimi” çatısı altında kalmaya devam etmektedir.
YÜZDEYÜZHABER Analiz/Perde Arkası
Bloomberg HT’nin yaşadığı bu süreç, Türkiye medya tarihinde bir “sahiplik krizi” ve “idari müdahale” örneği olarak kayıtlara geçmiştir. Turgay Ciner’in 22 yıllık medya yatırımlarını sonlandırıp çekilme kararı alması, sektörde bir dönemin kapanışı olarak yorumlanmıştı. Ancak Can Holding’in kısa süreli hakimiyeti sonrası yaşanan el koyma süreci, medya yatırımlarının Türkiye’de ne denli “yüksek riskli” bir alan olduğunu tekrar kanıtladı.
Perde arkasında ise, TMSF’nin medya kuruluşlarına yönetici olarak girmesi, kanalın yayın politikası ve ticari geleceği üzerinde büyük bir belirsizlik yaratıyor. Bloomberg L.P. ile yapılan lisans anlaşmaları çerçevesinde faaliyet gösteren bir ekonomi kanalının, kayyım idaresindeki bir yapıda nasıl bir “editoryal bağımsızlık” sergileyeceği, sektörün en çok tartıştığı konu. Özellikle ekonomi kanallarında güvenin temel dinamik olduğunu düşündüğümüzde, bu “kayyım süreci” Bloomberg HT’nin uluslararası finans piyasalarındaki prestijini de zorluyor.
Şu an hukuki süreçler nedeniyle holding bünyesindeki yönetim TMSF tarafından atanan kayyımlar tarafından sürdürülmektedir.
Evet, Turgay Ciner Aralık 2024’te tüm medya yatırımlarını Can Holding’e devrederek sektörden çekildi.
Kanal, Bloomberg L.P. ile yapılan uluslararası lisans anlaşması çerçevesinde ekonomi odaklı yayın yapmaya devam etmektedir.
Hukuki soruşturmaların tamamlanması ve yargı kararlarının kesinleşmesi beklenmektedir; süreçle ilgili resmi bir tarih bulunmamaktadır.
KAYNAKLAR: Vikipedi — Ciner Yayın Holding Resmi Arşivi — TMSF Güncel Bültenleri — Yüzdeyüzhaber Medya Masası
✔️ Bu içerik YÜZDEYÜZHABER Editör Grubu tarafından tamamen özgün analizlerle desteklenmiş olup, YüzdeYüzHaber’in yayın ilkelerine uygun olarak hazırlanmıştır.
CNN Türk kimin? Demirören Medya’daki büyük patron belli oldu
1
Muazzez Ersoy’dan Cesur Sahne Tarzı: Deri Dekolteli Seçimi Tartışma Yarattı!
528207 kez okundu
2
Eser Eyüboğlu ve Ezgi Eyüboğlu kardeş mi? Şok eden aile köken
3553 kez okundu
3
Ahmet Can Dündar Kimdir? Yaşı, Eğitimi Ve Merak Edilen Özel Hayatı
1460 kez okundu
4
Kadir Ezildi ve Gamze Türkmen: Bir “Temizlik İmparatorluğu”nun Yeni Adımları!
1206 kez okundu
5
Özel Jette Fuhuş Sorgusu: Selen Görgüzel’in İfadesinde Emel Müftüoğlu Detayı
959 kez okundu
Ekotürk’ün Sahibi Kim? Ekonomi Medyasındaki Sessiz Güç
Bloomberg HT’nin Sahibi Kim? Can Holding ve TMSF Süreci
CNN Türk kimin? Demirören Medya’daki büyük patron belli oldu
NTV kimin? Doğuş Yayın Grubu ve medya imparatorluğunun perde arkası
Habertürk kimin? Ciner Grubu ve medya imparatorluğunun perde arkası
TV100 kimin? Kanalın arkasındaki güç ve Necat Gülseven gerçeği
NOW TV kimin? Kanalın arkasındaki dev isim belli oldu
CHP’de operasyon başladı: Özel, Yavaş ve İmamoğlu o adreste birleşiyor
Vergi borcunda dev değişim: Teminatsız taksit limiti 10 milyona çıktı!
Marmaray’da Ne Yaşandı? Sosyal Medyayı İkiye Bölen Anlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.