40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerin ardından bayram tatilini AKP’deki değişim stratejisine ayırdı. MYK, kabine, teşkilatlar ve Saray’daki başdanışman kadrosunu kapsayan geniş çaplı bir revizyon hazırlığında olan Erdoğan’ın, değişim için Strateji Kurulu’nun “ayrıntılı mağlubiyet raporu”nu beklediği öğrenildi.
⏱️ Tahmini Okuma Süresi: 4 Dakika
Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram boyunca seçim sonuçlarını belde belde analiz ederek yeni bir isim listesi üzerinde çalıştı. Bu değişim dalgasının sadece parti yönetimiyle sınırlı kalmayacağı, bürokrasiye de sıçrayacağı iddia ediliyor.
Seçim sonrası yapılan ilk MYK toplantısında bazı genel başkan yardımcılarının sorumluluk alarak “istifa edebileceklerini” sözlü olarak ilettikleri ancak Erdoğan’ın bu tekliflere karşı herhangi bir yorum yapmadığı belirtiliyor. Henüz somut bir istifanın gelmemesi parti teşkilatlarında rahatsızlık yaratırken, Erdoğan’ın “her türlü istişareyi tamamlamadan” düğmeye basmayacağı vurgulanıyor.
Revizyonun sadece genel merkezle sınırlı kalmayacağı; Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki bazı başdanışmanlar ile üst düzey bürokratların da değişim listesinde olduğu öne sürülüyor. Değişimin ana omurgasını, seçim sonuçlarına dair yapılacak “Nerede, neden kaybettik?” analizleri oluşturacak.
Parti koridorlarında konuşulanlara göre, Erdoğan daha önceki süreçlerde olduğu gibi baskı altındayken değil, konu gündemden düştüğü anda “sürpriz” adımlar atacak.
AKP’nin 8. Olağan Kongresi’nin sonbaharda (muhtemelen Ekim ayında) yapılması planlanıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan olağanüstü kongrede MYK’da köklü bir değişikliğe gitmeyen Erdoğan’ın, asıl revizyonu bu kongreye sakladığı ve yönetim kadrosunu tamamen yenileyeceği konuşuluyor.
Strateji Kurulu’nun hazırlayacağı rapor kapsamında tüm Türkiye taranacak. Seçmen davranışındaki kaymanın ekonomik, aday odaklı ve ideolojik nedenleri masaya yatırıldıktan sonra görevden almaların başlaması bekleniyor.
[Yüzdeyüzhaber Kritik Analiz]: Erdoğan’ın değişim konusundaki “sessizliği”, aslında fırtına öncesi sessizliği andırmaktadır. Yüzdeyüzhaber olarak vurguluyoruz: AK Parti içindeki statükonun seçim yenilgisini üstlenip istifa etmemesi, parti tabanında “hesap sorulmuyor” algısını güçlendirmektedir. Ancak Erdoğan’ın taktiği her zamanki gibi; kurumun haysiyetini koruyarak, kişileri birer birer ve “kendi belirlediği zaman diliminde” tasfiye etmektir. Ekim ayındaki kongre, AK Parti için ya bir “restorasyon” ya da “erime sürecinin kabulu” anlamına gelecektir.
Kulislerde değişikliğin çok kısa sürede yapılması beklenmiyor ancak Erdoğan’ın raporlar tamamlandığında “ansızın” bir kabine revizyonuna gidebileceği belirtiliyor.
Şu ana kadar genel merkez düzeyinde resmi olarak istifa eden bir yönetici bulunmuyor; sadece MYK toplantısında “istifaya hazırız” mesajları verildiği biliniyor.
Rapor, büyükşehirlerden beldelere kadar tüm seçim bölgelerinde oyların neden düştüğünü, seçmenin sandığa neden gitmediğini ve adayların profillerini inceleyen derinlemesine bir analiz içerecek.
YÜZDEYÜZHABER EKİBİ
Kaynaklar:
AK Parti’de Dip Dalga: Mesele Sadece “Istakoz” Değil, Dev Lüks Araç Filosu!
1
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1563 kez okundu
2
Gazzeli Doktordan Erdoğan’a Tarihi Mektup: “Sadece İzlediniz, Kandırıldık!”
1256 kez okundu
3
Sinan Oğan Hakkında Şok İddia: “Cinsel Saldırı” İddiası Mahkeme Dosyasında
1170 kez okundu
4
Prof. Dr. Pampal’dan Adana Ve İstanbul Uyarısı: “İstanbul Yıkılırsa Türkiye Altında Kalır”
1090 kez okundu
5
CHP’de “Gölge Kabine” Krizi: Kılıçdaroğlu’nun Ekibinden “Hazırlan, Geliyoruz” Telefonu!
1020 kez okundu
İsrail ile İran Neden Sürekli Gerilim Yaşıyor? 2026 Savaşı’nın Perde Arkası
Altın Sistemi Geri Gelebilir mi? Küresel Ekonomi İçin Bu Ne Demek?
ABD Neden Dünya Ekonomisinde Hâlâ Güçlü? Hegemonyanın Sırrı Ne?
BRICS Nedir, Dünya Düzenini Gerçekten Değiştirebilir mi?
Savaş Tarlayı mı Vurdu? Gübre Krizi Gıda Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?
Hac İbadeti Aslında Ne Zaman? Kur’an’daki “Bilinen Aylar” İfadesi Neyi İşaret Ediyor?
APP Plaka Kullananlar Dikkat! İşte Yeni Talimatın Detayları
Paralel Evrenler Gerçek mi? Hollywood Değil, Bilimin “Çoklu Evren” Dosyası!
Çin İran İçin Sahaya mı İniyor? ABD İstihbaratından Sızan Gizli Rapor!
Yaşar Nuri Öztürk 20 Yıl Önceden Uyarmıştı: O Hurafe İsrail’in Ekmeğine Yağ Sürüyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.