40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
CHP’den istifa ederek AK Parti saflarına katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hakkındaki rüşvet iddialarına ve transfer sürecine dair Sabah gazetesine konuştu. Çerçioğlu, “Kuşadası’ndaki rant kararlarını reddettiğim için hedef oldum” diyerek CHP Genel Merkezi’ni sessiz kalmakla suçladı.
⏱️ Tahmini Okuma Süresi: 4 Dakika
Özlem Çerçioğlu’nun açıklamalarında en dikkat çeken nokta, belediye üzerindeki baskıların kaynağına yönelik iddiaları oldu.
Çerçioğlu, özellikle Kuşadası bölgesinden gelen, “mevzuata aykırı ve yüksek rant içerikli” talepleri geri çevirdiği için hem parti içerisinden hem de yerel medya üzerinden sistematik bir saldırıya maruz kaldığını belirtti. “Bu bir imar mafyası düzenidir” diyen Çerçioğlu, halkın hakkını korumak için bu baskılara direndiğini vurguladı.
Aylarca CHP Genel Merkezi ile temas kurmaya çalıştığını ancak sorunların çözümü noktasında hiçbir karşılık göremediğini ifade eden Çerçioğlu, Özgür Özel’in de bu süreçte çevresi tarafından yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.
Transfer sürecinde eşinin şirketine yönelik iddialar ve rüşvet söylentileriyle ilgili konuşan Çerçioğlu, yargıyı işaret etti.
“Allah insanı kuru iftiradan korusun” diyen Çerçioğlu, kendisine yöneltilen tüm suçlamaların yargı tarafından incelendiğini ve hepsinin takipsizlikle sonuçlandığını hatırlattı. Rant çevrelerinin kendisini yıpratmak için bu dosyaları sürekli gündemde tuttuğunu savundu.
[Image showing a visual representation of Aydın city skyline and Özlem Çerçioğlu’s new political path]
Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişi, Ege bölgesindeki siyasi dengeleri kökten değiştirebilecek bir potansiyele sahip.
Yönetim Krizi: Uzun yıllardır kalesi olarak görülen bir ismin kaybı, CHP Aydın teşkilatında ciddi bir yönetim krizini tetikledi.
AK Parti Stratejisi: AK Parti, Çerçioğlu’nun yerel gücünü kullanarak Aydın’da yıllardır süregelen CHP hegemonyasını kırmayı hedefliyor.
[Yüzdeyüzhaber Kritik Analiz]: Özlem Çerçioğlu’nun transferi, sadece bir isim değişikliği değil, yerel yönetimlerdeki “rant-siyaset” sarmalının dışa vurumudur. Yüzdeyüzhaber olarak vurguluyoruz: Çerçioğlu’nun “imar mafyası” vurgusu, Türkiye’deki belediyecilik anlayışının en karanlık noktasına parmak basmaktadır. CHP’nin bu denli güçlü bir aktörü “beklemede bırakarak” elinden kaçırması, parti içi iletişim kanallarının tıkandığının en somut kanıtıdır. Aydın siyaseti artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır; zira “Topuklu Efe” lakaplı Çerçioğlu, artık mücadelesini iktidar gücüyle sürdürecektir.
Çerçioğlu’nun ifadesine göre; CHP içerisindeki imar rantı baskılarına karşı Genel Merkez’den destek bulamaması ve yerel mafyatik yapılarla mücadelesinde yalnız bırakılması temel nedendir.
Hayır. Çerçioğlu, bu iddiaların tamamının yargıdan takipsizlik kararıyla döndüğünü ve hukuken aklandığını belirtmiştir.
Özgür Özel, daha önceki açıklamalarında Çerçioğlu’nu savunduğunu ancak sürecin bu noktaya gelmesinden dolayı üzgün olduğunu belirtmişti. Çerçioğlu ise Özel’in “yanlış bilgilendirildiğini” savunuyor.
YÜZDEYÜZHABER EKİBİ
Kaynaklar:
Sabah Gazetesi – Yavuz Donat Röportajı (Şubat 2026)
Aydın Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu Açıklamaları
Yargı Kararları Arşivi (Takipsizlik Belgeleri)
Türk Jandarma Tarihinde Bir İlk: Gülden Mat Şakir Tuğgeneralliğe Terfi Etti
1
Yılmaz Özdil Neden Ayrıldı? “Akın Gürlek” Krizi İddiası Ne?
20938 kez okundu
2
Altın Neden Yükseliyor? 2026 Rallisini Tetikleyen 5 Büyük Sebep
7844 kez okundu
3
AK Parti Oy Kaybı Derinleşiyor mu? Son Anketler Siyasi Dengeleri Değiştirdi
2496 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1698 kez okundu
5
Gazzeli Doktordan Erdoğan’a Tarihi Mektup: “Sadece İzlediniz, Kandırıldık!”
1368 kez okundu
Yeni memur maaşları hesaplandı! En düşük maaş 70 bin lirayı aştı
CHP’de baraj altı kalma korkusu! Ersan Şen’den Özgür Özel’e şok tavsiye
ÖTV muafiyetinde 2026 bombası! Sadece o emekliler alabilecek
Enerji piyasalarında sıcak saatler! Dev bankalara Hürmüz resti
Emlak vergisinde şok 1 Haziran uyarısı! Ödemeyen yandı
Ankara’da kamu personeline NATO tatili! 6-12 Temmuz’da şehir kapanıyor
Adnan Beker’den Kılıçdaroğlu’na rest! “O koltuktan derhal istifa et”
Dev bankadan küresel kriz uyarısı! Parayı oradan çekip buraya gömecekler!
CHP Kararında Kritik Çıkış! Bülent Arınç’tan Sert Uyarı
Trump ‘Türkiye de dahil’ dedi! İbrahim Anlaşmaları Nedir?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.