40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, SONAR Araştırma’nın Nisan ayı anket verilerini paylaşarak AK Parti ile CHP arasındaki farkın %1’in altına indiğini açıkladı. Halkın %69’unun gelirinin giderini karşılayamadığını belirttiği anket sonuçları, Ankara’da sessiz bir krizin fitilini ateşledi. Ekonomik tablodaki bu gerileme, siyasi dengeleri baştan aşağı değiştirecek büyük bir hesabın parçası mı?
Abdulkadir Selvi, CHP’nin %31.4 oy oranıyla AK Parti’nin (%32.3) ensesinde olmasını “şaşırtıcı” bir veri olarak niteledi. Yaşanan skandallara ve iç karışıklıklara rağmen ana muhalefetin %30 bandını korumasının derinlemesine incelenmesi gerektiğini belirten Selvi, seçmenin bu tutumunun iktidar için bir “sarı kart” niteliğinde olduğunu ima etti.
Anketteki en çarpıcı veri ekonomi cephesinden geldi. Katılımcıların %63.9’u hükümetin ekonomi politikalarını onaylamadığını beyan ederken, son haftalarda parasal durumunda iyileşme yaşayanların oranı sadece %6.9’da kaldı.
İYİ Parti %6.1 ile kan kaybetmeye devam ederken, Zafer Partisi ve yeni kurulan Anahtar Parti’nin %3.3 ile eşitlenmesi dikkat çekti. Bu durum, seçmenin “üçüncü yol” arayışında yeni oluşumlara kredi açmaya başladığını kanıtlıyor.
YÜZDEYÜZHABER Analiz/Perde Arkası
SONAR’ın bu son anketinin perde arkasında, AK Parti ile CHP arasında yürüttüğü o devasa güç savaşı ve “ekonomiyle terbiye edilen seçmen” gerçeği yatıyor. Abdulkadir Selvi’nin CHP’nin oy oranına şaşırması, aslında iktidar kulislerindeki o büyük siyasi hesap hatalarının bir dışavurumu; zira halkın %69.7’sinin “gelirim giderimi karşılamıyor” dediği bir iklimde, ideolojik skandallar ekonomik çöküşün gölgesinde kalıyor. Kulislerde dönen asıl perde arkası pazarlık, yeni kurulan Anahtar Parti gibi oluşumların sağ seçmenden ne kadar oy koparacağı ve bu oyların AK Parti’nin %30 kalesini sarsıp sarsmayacağıdır. Burada dönen asıl para akışı, ekonomi yönetiminin “iyileşme var” söylemine karşın halkın %66.5’inin “gerileme yaşıyorum” diyerek sisteme attığı resttir. Kazanan kim? Henüz net bir taraf yok ancak bu anket, halkın tenceresindeki yangının, Ankara’daki koltuk savaşlarından çok daha etkili bir pazarlık unsuru olduğunu gösteriyor.
SONAR anketine göre AK Parti %32.3 ile birinci parti olsa da, CHP ile arasındaki fark %1’in altına inmiş durumda.
Ankete katılanların %63.9’u hükümetin ekonomi politikalarını onaylamadığını, %69.7’si ise gelirinin giderini karşılamadığını beyan etti.
Zafer Partisi ve Anahtar Parti %3.3 ile aynı oy oranına sahipken, Yeniden Refah Partisi %2.7’ye gerilemiş görünüyor.
Abdulkadir Selvi’ye göre CHP’nin tüm skandallara rağmen %31.4 oy oranını koruması en dikkat çekici ve incelenmesi gereken veridir.
KAYNAKLAR: Abdulkadir Selvi Hürriyet Köşesi, SONAR Araştırma Nisan Verileri, Ankara Kulis Notları.
✔️ Bu içerik YÜZDEYÜZHABER Editör Grubu tarafından tamamen özgün analizlerle desteklenmiş olup, YüzdeYüzHaber’in yayın ilkelerine uygun olarak hazırlanmıştır.
✔️ 📢 Gündemin Perde Arkasını Kaçırmayın!
YÜZDEYÜZHABER’in derinlemesine analizlerini, “Küresel Denklem” dosyalarını ve ezber bozan içeriklerini anlık takip etmek için WhatsApp kanalımıza katılın. Numaranız görünmeden, sadece en önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.
👉 BURAYA TIKLAYARAK WHATSAPP KANALIMIZA KATILIN
Halk TV’de deprem! Fatih Altaylı istifaların perde arkasını yazdı!
1
Yılmaz Özdil Neden Ayrıldı? “Akın Gürlek” Krizi İddiası Ne?
20962 kez okundu
2
Altın Neden Yükseliyor? 2026 Rallisini Tetikleyen 5 Büyük Sebep
7868 kez okundu
3
AK Parti Oy Kaybı Derinleşiyor mu? Son Anketler Siyasi Dengeleri Değiştirdi
2521 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1745 kez okundu
5
Gazzeli Doktordan Erdoğan’a Tarihi Mektup: “Sadece İzlediniz, Kandırıldık!”
1390 kez okundu
Ekotürk’ün Sahibi Kim? Ekonomi Medyasındaki Sessiz Güç
Bloomberg HT’nin Sahibi Kim? Can Holding ve TMSF Süreci
CNN Türk kimin? Demirören Medya’daki büyük patron belli oldu
NTV kimin? Doğuş Yayın Grubu ve medya imparatorluğunun perde arkası
Habertürk kimin? Ciner Grubu ve medya imparatorluğunun perde arkası
TV100 kimin? Kanalın arkasındaki güç ve Necat Gülseven gerçeği
NOW TV kimin? Kanalın arkasındaki dev isim belli oldu
CHP’de operasyon başladı: Özel, Yavaş ve İmamoğlu o adreste birleşiyor
Vergi borcunda dev değişim: Teminatsız taksit limiti 10 milyona çıktı!
Marmaray’da Ne Yaşandı? Sosyal Medyayı İkiye Bölen Anlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.