40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Türkiye derin bir ekonomik kriz ve %70’lere dayanan enflasyonla boğuşurken, THY yönetiminin maaşlarına yapılan astronomik zamlar gündeme bomba gibi düştü. Genel Müdür Bilal Ekşi’nin maaşının 1,8 milyon TL’ye ulaştığı öğrenilirken; Fatmanur Altun gibi isimlerin aldığı “huzur hakkı” ise 102 bin TL olarak belirlendi.
⏱️ Tahmini Okuma Süresi: 4 Dakika
THY Yönetim Kurulu tarafından onaylanan yeni ücret tarifesi, asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşın aldığı rakamlarla devasa bir uçurum oluşturuyor.
Yapılan son düzenlemeyle birlikte THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin aylık net maaşı 1 milyon 820 bin TL’ye yükseldi. Kurumda görev yapan sekiz genel müdür yardımcısının her biri ise aylık 1 milyon 683 bin TL maaş alacak.
Sadece üst yönetim değil, kurumdaki hiyerarşik kademelerin tamamında maaşlar milyon sınırına dayandı:
Başkanlar (41 kişi): 910 bin TL
Başkan Yardımcıları (53 kişi): 637 bin TL
Müdürler (Yüzlerce kişi): 455 bin TL
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun ve eski AKP Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş’ın da aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyelerinin “huzur hakkı” ödemeleri de güncellendi.
Yönetim kurulu üyelerine maaşlarının yanı sıra ödenen aylık huzur hakkı miktarı 102 bin TL’ye çıkarıldı. Bu rakam, tek başına yaklaşık 6 asgari ücretin toplamına denk geliyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, BirGün’e yaptığı açıklamada iktidarın ekonomi tercihlerini sert bir dille eleştirdi.
Bulut, asgari ücretli ve emekli için “kaynak yok” denilerek zam yapılmamasını hatırlatarak; “Asgari ücretliye zam enflasyonu artırıyor da, bir ayda 108 asgari ücret alan THY Genel Müdürü’nün devasa zammı enflasyonu artırmıyor mu?” sorusunu yöneltti.
İktidarın “Kamuda Tasarruf” paketinin sadece memurun servisi ve lojmanıyla sınırlı kaldığını savunan Bulut, bu adaletsiz düzenin iktidarın vatandaşa sırtını döndüğünün en net kanıtı olduğunu vurguladı.
[Yüzdeyüzhaber Kritik Analiz]: THY, Türkiye’nin gururu olan bir marka olsa da, yönetimindeki bu maaş politikası toplumun adalet duygusunu derinden zedelemektedir. Yüzdeyüzhaber olarak vurguluyoruz: Milyonlarca emeklinin 12 bin 500 TL, asgari ücretlinin 17 bin TL ile ay sonunu getiremediği bir iklimde; bir kamu iştirakinde “müdür” seviyesindeki bir ismin aylık 455 bin TL alması rasyonel bir ekonomi yönetimiyle açıklanamaz. “Liyakat” ve “şirket değeri” argümanları, halkın açlık sınırıyla imtihan edildiği bir dönemde vicdanlarda karşılık bulmamaktadır. Bu maaşlar, kamuda tasarrufun sadece “alt tabaka” için geçerli bir slogan olduğunu acı bir şekilde tescillemiştir.
Bilal Ekşi’nin 1 milyon 820 bin TL’lik maaşı, güncel 17.002 TL’lik asgari ücret baz alındığında yaklaşık 108 asgari ücrete tekabül etmektedir.
Huzur hakkı, şirketlerin yönetim kurulu üyelerine, toplantılara katılım ve üstlendikleri sorumluluk karşılığında ödenen ek ücrettir. THY’de bu rakam son artışla 102 bin TL olmuştur.
Kurumda 1 Genel Müdür, 8 Yardımcı, 41 Başkan ve 53 Başkan Yardımcısı olmak üzere toplamda 103 üst düzey yönetici milyonluk veya milyona yakın maaşlar almaktadır.
YÜZDEYÜZHABER EKİBİ
Kaynaklar:
AKP’li Vekillerden İtiraf: “Sahaya İnizmeye Çekiniyoruz, Güveni Yitirdik”
1
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1562 kez okundu
2
Gazzeli Doktordan Erdoğan’a Tarihi Mektup: “Sadece İzlediniz, Kandırıldık!”
1255 kez okundu
3
Sinan Oğan Hakkında Şok İddia: “Cinsel Saldırı” İddiası Mahkeme Dosyasında
1169 kez okundu
4
Prof. Dr. Pampal’dan Adana Ve İstanbul Uyarısı: “İstanbul Yıkılırsa Türkiye Altında Kalır”
1090 kez okundu
5
CHP’de “Gölge Kabine” Krizi: Kılıçdaroğlu’nun Ekibinden “Hazırlan, Geliyoruz” Telefonu!
1019 kez okundu
Hac İbadeti Aslında Ne Zaman? Kur’an’daki “Bilinen Aylar” İfadesi Neyi İşaret Ediyor?
APP Plaka Kullananlar Dikkat! İşte Yeni Talimatın Detayları
Paralel Evrenler Gerçek mi? Hollywood Değil, Bilimin “Çoklu Evren” Dosyası!
Çin İran İçin Sahaya mı İniyor? ABD İstihbaratından Sızan Gizli Rapor!
Yaşar Nuri Öztürk 20 Yıl Önceden Uyarmıştı: O Hurafe İsrail’in Ekmeğine Yağ Sürüyor
İsrail İran Savaşına Nasıl Bakıyor? Yüzde 93 ‘Savaş’ Dedi
Kürt Gruplar İran Sınırına Dayandı: ’47 Yıldır Bu Anı Bekliyoruz!’
İran Şokta: Hamaney’in Yüzüğündeki Mossad Casusu” İddiası Dünyayı Salladı
Dev Bankalar Tahminlerini Güncelledi: 9 Kurumdan Korkutan Enflasyon Raporu!
Azerbaycan ve İran Savaşın Eşiğinde! İran Açıkladı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.