40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Cem Küçük’ün canlı yayındaki açıklamaları medya kulislerini sarstı. Küçük, Hürriyet yazarlarının AKP ile istişare ederek yazı kaleme aldığını öne sürdü. Bu iddia, Türkiye’de medya-siyaset ilişkisine dair tartışmaları yeniden alevlendirdi ve “medya bağımsız mı?” sorusunu yeniden gündemin merkezine taşıdı.
TGRT Haber’de yayınlanan programda konuşan Cem Küçük, Hürriyet’in iktidara yakın konumuna dikkat çekerek, bazı yazıların yalnızca gazetecilik refleksiyle yazılmadığını öne sürdü.
Küçük’e göre, özellikle kritik siyasi konularda yazılan köşe yazılarında “yönlendirme” hissediliyor.
Küçük, Ahmet Hakan’ın bazı yazılarının doğrudan olmasa da “birilerine değinilmesi istenerek” yazıldığını ima etti.
İktidar temsilcilerinin mesajlarını sıklıkla belirli medya kanalları üzerinden verdiğini savunan Küçük, bu durumun yazılara da yansıdığını söyledi.
Abdülkadir Selvi hakkında ise çok daha net konuşan Küçük, bazı yazıların “%100 talimatla yazıldığını” iddia etti.
Kabine değişikliği gibi konuların özellikle gündemde tutulmasının istenmiş olabileceğini belirtti.
Program sırasında sunucu Pınar Işık Ardor’un “Her şeyi ortaya döküyorsun” sözleri dikkat çekti.
Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar ise “Bu yukarısı ne?” diyerek tartışmaya tepki gösterdi.
Bu diyaloglar, iddiaların yalnızca medya değil, siyaset içinde de rahatsızlık yarattığını gösterdi.
YÜZDEYÜZHABER ANALİZ / PERDE ARKASI
Bu açıklamalar sıradan bir medya tartışmasının çok ötesine geçiyor. Burada kritik mesele, Türkiye’de medya ile siyaset arasındaki görünmeyen bağların ne kadar derin olduğu. Cem Küçük’ün sözleri, aslında uzun süredir kulislerde konuşulan bir “güç dengesi”nin açık şekilde dillendirilmesi anlamına geliyor.
Medya üzerinden verilen mesajlar, siyaset için bir “algı yönetimi” aracı olarak kullanılıyor olabilir. Özellikle kritik kararlar öncesinde kamuoyunu hazırlamak için bazı yazıların bilinçli şekilde servis edildiği iddiası, sistematik bir iletişim stratejisine işaret ediyor.
Burada asıl soru şu: Kazanan kim? Siyaset mi, medya mı? Yoksa bu ilişki karşılıklı bir bağımlılık mı yaratıyor? Eğer iddialar doğruysa, bu durum medya bağımsızlığı tartışmasını çok daha sert bir noktaya taşıyabilir. Önümüzdeki süreçte benzer ifşaların artması, hem gazetecilik pratiğini hem de siyasi iletişim stratejilerini doğrudan etkileyebilir.
Cem Küçük, bazı gazetecilerin yazılarını siyasi istişareyle yazdığını iddia etti.
Bazı yazılarının yönlendirme sonucu kaleme alınmış olabileceğini öne sürdü.
Selvi’nin bazı yazıları için “%100 talimatla yazılıyor” ifadesini kullandı.
Medya ve siyaset arasındaki ilişkiye dair yeni tartışmaların fitilini ateşliyor.
KAYNAKLAR: TGRT Haber yayını, T24, Hürriyet, canlı yayın kayıtları
✔️ Bu içerik YÜZDEYÜZHABER Editör Grubu tarafından tamamen özgün analizlerle desteklenmiş olup, YüzdeYüzHaber’in yayın ilkelerine uygun olarak hazırlanmıştır.
✔️ 📢 Gündemin Perde Arkasını Kaçırmayın!
YÜZDEYÜZHABER’in derinlemesine analizlerini, “Küresel Denklem” dosyalarını ve ezber bozan içeriklerini anlık takip etmek için WhatsApp kanalımıza katılın. Numaranız görünmeden, sadece en önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.
👉 BURAYA TIKLAYARAK WHATSAPP KANALIMIZA KATILIN
Altın ve Gümüşte “Fırtına” kapıda! Çin’den şok hamle
1
Elon Musk ve “X”: Dijital Egemenlik mi, Küresel Veri Casusluğu mu?
628 kez okundu
2
Küresel Gıda Kartelleri: “Planlı Kıtlık” ve Tabağınızdaki Görünmeyen El
595 kez okundu
3
NYT Savaşın Gizli Takvimini İfşa Etti: Netanyahu Trump’ı Nasıl İkna Etti?
563 kez okundu
4
Akın Gürlek Dönemi: Yargının “Kritik” İsmi Adalet Bakanlığı Koltuğunda – Perde Arkası
557 kez okundu
5
Kulisler Hareketli: Bilal Erdoğan İçin Hazırlanan Siyasi Yol Haritasının Perde Arkası
554 kez okundu
Cevdet Yılmaz: Artık Kişi Başı 18 bin dolar gelir var
Özgür Özel “kıyamet senaryosu”nu açıkladı!
Şimşek’ten medyaya ayar, AYM’den CHP’ye 128 milyar dolar cezası
Murat Saygı tutuklandı, cezaevine gönderildi! İşte dosyada son durum
Elinizdeki Para Eridi Gitti: Hayatta kalma listesi şoke etti!
Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi, Şimşek planı mı, acı reçete mi?
Uyuşturucu Operasyonunda Gündem Oldu! Ayça Altınok Kimdir?
Butlan şoku! Yüzde 79 ‘Hayır’ dedi.. Kılıçdaroğlu İçin Ağır Sonuç
Irmak Öğretmen Neden Öldü? Dilekçeler Ortaya Çıktı
Ankara’da Yargı Depremi! Özgür Özel Dosyaları Yeniden Açılıyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.