34,4261$% 0.27
36,4197€% 0.5
43,6451£% 0.11
2.839,83%0,21
2.568,11%0,03
9.447,65%0,29
Mu kıtası veya kısaca Mu, ilk olarak 19. yüzyılda yaşamış yazar ve gezgin Augustus Le Plongeon tarafından Büyük Okyanus’ta yer aldığı ve 14 bin yıl önce batarak yok olduğu ileri sürülmüş, günümüzde bilim çevrelerinde sözdebilimsel bir iddia olduğu kabul gören efsanevi kıtadır. Le Plongen, kıtada Antik Mısır ve Mezoamerika toplumlarının atalarının yaşadığını iddia etmiştir. Kavram daha sonra, kıtanın bir zamanlar Pasifik Okyanusu’nda var olmuş olduğunu iddia etmiş James Churchward tarafından popülerize edilmiştir.
Mu’nun ve benzer şekilde kayıp bir kıta olduğu iddia edilmiş Lemurya’nın varlığına dair iddialar, iddianın yaratıcısı Le Plong’un zamanından beri destek görmemiştir. Günümüzde de bilim dünyasındaki fikir birliği, Mu kıtasının var olmuş olmasının fiziksel olarak mümkün olmadığı ve iddianın herhangi bir bilimsel dayanağı olmadığı yönündedir.
Le Plongeon “Mu” adını, 1864 yılında da Landa alfabesini kullanarak Troano Kodeks’ini yanlış bir şekilde çevirmiş Charles Étienne Brasseur de Bourbourg’dan almıştır. Brasseur, Mu olarak okuduğu bu kelimenin, bir felaketin batırdığı bir ülkeye atıfta bulunduğuna inanıyordu. Le Plongeon daha sonra bu kayıp toprakları Atlantis ile bağdaştırmış ve Atlantik Okyanusu’nda batmış olan sözde bir kıtaya dönüştürmüştür.
Le Plongeon, eski Mısır medeniyetinin, kıtanın batması yüzünden mülteci olmuş Kraliçe Moo tarafından kurulduğunu iddia etti. İddiasına göre diğer mülteciler Orta Amerika’ya kaçmış ve Maya uygarlığını yaratmışlardır.
Mu’yu, Pasifik Okyanusu’nda bulunan kayıp bir kıta olarak yaygınlaştırılan James Churchward (1851-1936), daha sonra yeniden Kayıp Kıta Mu (1931) adıyla yayınlanacak Kayıp Kıta Mu, İnsanın Anavatanı (1926) isimli kitabıyla başlayan bir kitap dizisi yayınlamıştır. Dizideki diğer popüler kitaplar Mu Çocukları (1931) ve Mu’nun Kutsal Sembolleri’dir
James Bramwell ve William Scott-Elliott, Mu’daki felaket olaylarının 800.000 yıl önce başlamış olduğunu ve kesin olarak MÖ 9564’te meydana gelmiş son felakete kadar devam ettiğini iddia etmişlerdir.
1930’larda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Atatürk, Churchward’un çalışmalarıyla ilgilendi ve Mu’yu Türklerin orijinal anavatanının olası bir yeri olarak gördü.
Masaaki Kimur, Japonya’daki Yonaguni buluntularının, Mu kıtasının kalıntıları olduğunu iddia etmiştir.
ABD'li Hakimden Ekmek Çalan Çocuk İçin İbretlik Karar!