DOLAR

35,1568$% -0.21

EURO

36,7696% 0.17

STERLİN

44,2510£% -0.1

GRAM ALTIN

2.974,58%0,40

ONS

2.635,06%0,72

BİST100

9.949,01%0,33

a

ACABA NEREYE DÜŞECEK?

Fıkra değil gerçek.. Sadece Türkiye'de olur!

 Yüzmede çalışacak uygun havuz bulamayan atlama branşı sporcuları süngerde antrenman yapıyor.

Yüzme Federasyonu Atlama Branşı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Görgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların özellikle kış aylarında havuz yerine süngerde antrenman yaptıklarını söyledi.
Görgül, “Tesis anlamında ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Mevcutların bazılarını kullanamıyoruz, bazıları ise güncel kuralların gerisinde kalıyor” dedi.
Yarışma kurallarında sürekli revizyon yapıldığını anlatan Görgül, “Bu yüzden standartlara uygun olmayan havuzları yarışma anlamında kullanamıyoruz. Açık havuz var, onları da havalar iyiyken kullanabiliyoruz. Kapalı havuz sayısı çok az. Havuz yapılıyor ama işletme maliyetleri göz önüne alınınca atlama kuleleri yapılmıyor” diye konuştu.
Atlamanın olimpiyatlardaki en eski branşlardan biri olduğuna ve seyircisinin çokluğuna dikkati çeken Görgül, şunları söyledi:
“Öte yandan yüzmede olimpik düzeyde bir başarı belki pek gerçekçi değil. Çünkü dereceler her geçen gün gelişiyor. Atlamada ise bunu yakalayabiliriz. Burada dereceyi değil tekniği geliştirmemiz gerekiyor. Birinde performans diğerinde ise tekniği geliştiriyorsun. Atlamada rekor yok. Bizim çocuklarımızın tesis dışında hiçbir eksiği yok. Olimpik başarı neden olmasın?”
‘GÖZÜ KARA SPORCULAR’ 
Göreve geldiği günden beri federasyon başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan’ın hiçbir isteklerini geri çevirmediğini kaydeden Görgül, “Başkan hiçbir yatırımı geri çevirmedi, ancak sponsor eksiği var” dedi.
Atlamada sporcunun risk alabilen ve gözü kara birisi olması gerektiğini ifade eden Görgül, şöyle devam etti:
“Atletik özellikleri üst seviyede olmalı. Esneklik, denge, koordinasyon şart. Böyle olunca sporcu bulmak kolay olmuyor. 50 çocuk içinden bir tane çıkıyor. Bazen eğitim kaygıları nedeniyle bazı çocukları kaybediyoruz.
Bazen de aileler riskli diye istemiyor. Fakat yaşananlara bakılırsa futbol sahalarındaki sakatlık ya da ölüm riski, kule atlamadakinden çok daha fazla. Bu sporda son 30 yılda ölüm sayısı 1 iken, sahalarda her gün başka bir futbolcuyu kaybediyoruz.”

Süngere senkronize atlayış

‘ÇOCUKLAR OYUNLA BAŞLIYOR’ 
Altyapıya çok önem verdiklerini ve asıl yatırımı küçük yaş gruplarına yaptıklarını anlatan Görgül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocukları 5-6 yaşında alıp oyunla başlatıyoruz. Temel olarak bu branşın antrenmanları yüzde 60 karada, yüzde 40 suda yapılır. Kara antrenmanları sünger havuzu dediğimiz havuzlarda yapılıyor.
Çocuklar sünger dolu bir havuza atlıyorlar. Büyüklerde çok sporcumuz yok. Hedef kitlemiz 6-8 sene sonra büyük olacak sporcular. Çünkü bir atlayıcının iyi olabilmesi 10 seneyi alıyor.”
Antrenör ve hakem eğitimine de önem verdiklerini kaydeden Cem Görgül, her yıl yabancı antrenörler getirterek seminerler düzenlediklerini söyledi.
Görgül, günü kurtarmaya yönelik çalışmadıklarını belirterek, “Amacımız gelecekte uluslararası arenada söz sahibi olmak.
Yakın gelecekte Çin veya Rusya’dan yerleşik bir antrenör getirme projemiz var çünkü bu işi en iyi yapanlar onlar” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SPORCULARA BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ GELDİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.