34,5467$% 0.18
36,0147€% -0.62
43,3470£% -0.52
3.005,41%1,48
2.705,79%1,29
9.549,89%1,94
Eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın yetkileri, bir gazeteciyle yediği yemekte kendisi aleyhinde açıklamalarda bulunduğu iddiasının ortaya atılmasının ardından Kocaoğlu tarafından, güven ilişkisinin zedelendiği gerekçesiyle alınmış, Kent Arşivi ve Müzesi’nde görevlendirilmişti. Yerine ise vekaleten Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç getirilmişti. Aynı yemekte olduğu öne sürülen Genel Sekreter Yardımcısı Eser de Başkan Kocaoğlu’nun talimatıyla yetkileri alınarak Alsancak’taki Kent Kütüphanesi’ne verildi. Bunun üzerine Hızır ve Eser, konuyu yargıya taşıdı. İdare mahkemesi önce Hızır’ın, ardından da Eser’in görevden alınmasına ilişkin kararın yürütmesini durdurdu. Belediye, her iki karara da bölge idare mahkemesinde itiraz etti. Bu arada İçişleri Bakanlığı ise görevden alınmayı onaylayınca Ersu Hızır’ın genel sekreterlik kadrosu da düşmüş oldu. Bölge idare mahkemesi, Hızır için verilen yürütmeyi durdurma kararını kaldırırken Eser’in aldırdığı yürütmeyi durdurma kararını kaldırmadı. Böylece Ferda Eser, eski görevine iade edildi. Mart ayı başında belediyeye dönen Eser’e, 4. katında bir oda ayrıldı. Bir önceki gün de Kent Kütüphanesi’nde görevlendirilen Eser, belediye ve Kocaoğlu aleyhine mobbing davası açmaya karar verdi.
Av. Menek, “Ferda hanım, göreve başlamak üzere binaya gittiğinde gördü ki sadece kütüphanedeki odası değişmiş. Belediye binasının 4. katında kendisine sadece bir oda verildi, personel, araç ve görev verilmedi. Ferda hanım adeta yok sayıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin hiçbirine katılamadı, davet edilmedi. Meclis toplantısında genel sekreter, yerini değiştirip Ferda hanımdan uzak bir yere oturdu. Protokol müdürlüğünce tüm etkinlikler personele SMS ile bildirilmesine rağmen Ferda hanıma bildirim yapılmadı.” dedi. Mahkeme kararının hiçbir şekilde belediye tarafından uygulanmadığını öne süren Menek, “Dışarıdan uygulanmış gibi görününce biz de bunu dava konusu yapalım, şikayet edelim dedik. Yargı kararlarının 1 ay içinde uygulanmaması suçtur ama Ferda hanım bize engel oldu. ‘Benim aldığım terbiye buna müsait değil. Çalıştığım kurumla çatışmak istemiyorum.’ dedi. Bunun yerine 17 Mart 2011’de başkanlığa dilekçe vererek, kararın uygulanmasını talep etti. Bu tarihten sonra meclis toplantısı yapıldı fakat yine Ferda hanıma görevlendirme yapılmadı.” şeklinde konuştu. Av. Gülseren Menek ayrıca Eser’e son yapılan görevlendirmenin iptali talebiyle bugün idare mahkemesinde dava açacaklarını ifade etti.
Resmî Gazete’de 19 Mart 2011 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “mobbing genelgesi” olarak isimlendirilen genelgesinin yayımlandığına dikkat çeken Av. Menek, “Bu gelişmeden birkaç gün sonra belediyede, müvekkilime karşı inanılmaz bir mobbing uygulaması başlatıldı. Yok sayma ve ötekileştirme politikası uygulandı. Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in meclis toplantısında Ferda hanımın yanına oturmak istememesi, kendisine görev vermemesi, Başkan Kocaoğlu’nun gördüğünde selam bile vermemesi mobbingin en ağırıdır. Ferda hanım, bugüne kadar çalıştığı kurumla çatışmak istemedi, her şeyin düzeleceğini umdu ama şu aşamadan sonra fazla seçme şansı yok.” dedi.
Zabıta Daire Başkanlığı’nın başka bir genel sekreter yardımcısına bağlı olduğunu ifade eden Menek, “Başka bir genel sekreter yardımcısına bağlı daire başkanının altındaki müdürün altındaki personelin yapacağı görevi, Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser’inn yapması isteniyor. Bu çok ağır bir mobbing.” dedi.
CHP’Lİ BAŞKAN’DAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR