34,4427$% 0.31
36,3929€% 0.41
43,5540£% -0.11
2.836,77%0,10
2.564,13%-0,12
9.389,62%-0,33
Facebook’a ait mesajlaşma programı WhatsApp‘ın gizlilik sözleşmesi ortalığı fena karıştırdı. Facebook sözkonusu değişikliği azalan kullanım oranını yükseltmek, popülaritesini de artırmak amacıyla yaptığını “Hizmetlerimizi kullandıkça ve Hizmetlerimiz üzerinden iletişim kurdukça bilgilerinizi paylaşırsınız. Biz de Hizmetlerimizi yürütmek, sunmak, iyileştirmek, anlamak, özelleştirmek, desteklemek ve pazarlamak amacıyla bilgilerinizi paylaşırız. Hizmetlerimiz ya da Facebook Şirketlerinin hizmetleri hakkında size pazarlama amaçlı içerikler gönderebiliriz.” sözleriyle açıkladı.
Ancak özellikle Türkiye’de WhatsApp kullanıcıları konuya tepki gösterdi, öyle ki iş uygulamayı boykot etmeye kadar vardı. Peki sözkonusu gizlilik sözleşmesi sonrasında gündeme gelen ‘WhatsApp güvenli mi, WhatsApp gizlilik sözleşmesi nedir, WhatsApp sözleşmesini kabul etmezsek ne olur sorularının cevapları neler. İşte WhatsApp gizlilik sözleşmesinin detayları belli oldu. Buna göre uygulamayı kullanmaya devam etmek için 8 Şubat 2021 tarihine kadar yeni şartları ve politikanın Whatsapp sözleşmesi gizlilik ilkeleri gereğince kabul edilmesi şartı var.
WhatsApp, şifreli konuşmalar ve uygulamaya entegre edilen diğer önemli teknolojilerle güvenlik ve mahremiyet konusundaki kararlılığı ile uzun süredir kullanıcıların güvenini kazanmıştı. Ancak Whatsapp gizlilik sözleşmesi duyurusu tam tersi korkulara yol açtı: insanların bilgilerinin gizli tutulmadığı, bunun yerine Facebook ile paylaşılacağı endişesi, kullanıcıları kızdırdı. Whatsapp sözleşmesi ve gizlilik şartları – kullanım koşulları nasıl değişti ve insanlar ne kadar endişeli olmalı?
Bu noktada, WhatsApp sözleşmesi ve maddeleri hakkındaki araştırmalar da artış gösterdi. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp’ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gözler önüne seriyor.
– Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,
– Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,
– Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,
– Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,
– WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp’ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.
Öte yandan dünyaca ünlü mobil ve masaüstü sohbet uygulaması WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesini kabul etmek istemeyen kullanıcılar ise başka uygulamalara yöneldi.
İşte WhatsApp’ın yerine kullanabilecek en iyi 6 mesajlaşma uygulaması…
TELEGRAM
Whatsapp’a rakip olarak kurulan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor. Rus programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram, çoklu platform desteği sunan, oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir. Telefonlar için uygulaması bulunan Telegram’ın da WhatsApp’taki gibi bir web sürümü de mevcut.
SİGNAL
iOS, Android ve bir masaüstü uygulaması bulunan Signal kullanıcılarının metin mesajları, dosyalar, sesli notlar, resimler, GIF ve video mesajları göndermelerine olanak tanıyor.
VİBER
WhatsApp ve Telegram’ın aksine Viber’i masaüstünde kullanmak için bir masaüstü istemcisi indirmeniz gerekiyor.
WECHAT
Android ve iOS uygulaması olarak sunulan WeChat, Windows, Mac ve web tarayıcısı üzerinden de kullanılabiliyor.
LİNE
iOS, Android ve Windows’lu telefonlarda çalışan Line, Windows ve Mac için bir masaüstü uygulaması da sunuyor.
Şeytana Bile 'Pes' Dedirtecek İşkence Yöntemleri!