DOLAR

35,2790$% 0.3

EURO

36,7773% 0.18

STERLİN

44,2065£% 0.04

GRAM ALTIN

2.982,16%0,16

ONS

2.634,73%0,04

BİST100

9.949,01%0,33

a

İŞTE O GÖRÜNTÜLER!

Meclis'te milletvekilleri kürsüye yürüdü

 TBMM Genel Kurulu’nda, dün “Terör sorununun çözümüne yönelik sürecin bütün boyutlarıyla değerlendirilmesi, Meclis’in ve toplumun bilgilendirilmesi” amacıyla Meclis Araştırma komisyonu kurulmasına dair görüşmeler gergin geçti. Genel Kurul’da, BDP, AK Parti ile CHP’nin verdiği ancak imzasını geri çekmesi üzerine AK Parti’li Can ve 20 milletvekilinin imzasıyla işlem gören önergeler, birleştirilerek kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, önergelerin birleştirilmesi ile ilgili olarak, “Uygulamada bugüne kadar Meclis araştırması önergelerinin görüşülmesi ve sonuçta komisyon kurulup kurulmayacağına dair görüşmelere ilişkin öneriler Danışma Kurulu önerisi veya siyasi parti grup önerisi şeklinde Meclis’in takdirine sunulmaktadır. İlgili Danışma Kurulu önerisi veya siyasi parti gurup önerisinde ilgili konulardaki farklı araştırma önergeleri birleştirilmiş olabilmektedir. Son aşamada hangi araştırma önergelerin birleştirme hususu Meclis’in takdirindedir. Böyle bir yaklaşımla ele alındığında herhangi bir siyasi partinin ilgili konuda vermiş olduğu Meclis araştırması önergesi kendi muhavakati olmadan diğer siyasi partinin önergesi ile birleştirebilir. En son kurulan Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine yönelik ihlallerin tespiti ve önlenmesine ilişkin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisonu’nun oluşmasına temel teşkil eden ve farklı siyasi parti grupları tarafından verilmiş olan Meclis araştırmaşı önergeleri , Ak Parti grup önerisi içerinde birleştirilmiş söz konusu grup önerisi Genel Kurul tarafından kabul edilmişitir” dedi. 

Yakut, “Önemli olan Meclis araştırma önergesinin bizzati kendisinin içeriğidir. Grup önerisine konu olan Meclis araştırma önergesinin tarih ve sayısı kesin ve net olarak belli olduğundan herhangi bir taştırmaya mahal bulunmamaktadır. Bu nedenle önergenin Ak Parti grup önergesine konu edilmesinde İç Tüzük’e aykırı bir durum bulunmamaktadır” diye konuştu. Yakut’un bu konuşmasının ardından yapılan oylama kabul edildikten sonra milletvekilleri kürsüye yürüdü. Tartışmanın devam etmesi üzerine oturuma ara verildi. 
Öte yandan komisyon, 17 üyeden oluşacak ve üç ay süreyle görev yapacak. Komisyon, gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘ÖCALAN 2015’TE SERBEST BIRAKILACAK’

HIZLI YORUM YAP