Köşk’te devir teslim öncesinde yaşanan “köstebek” skandalı, Köşk internet müdürünün açıklaması ile ilginç bir boyut kazandı. Cumhurbaşkanlığı, resmî olarak konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, Köşk’ün internet müdürü ve AA Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Küçükyılmaz, haberde “isim deşifre” edilmemesine rağmen, “Köstebek ben değilim” şeklinde yazılı açıklama yaptı. Küçükyılmaz, aynı açıklamanın Köşk’ün resmî internet sitesine de konulmasını istedi. Ancak bu talep, Köşk tarafından uygun bulunmadı. Bu durum, Ankara kulislerinde, ilginç yorumlara yol açtı.
Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’ın haberine göre; Twittergate skandalının Ankara’daki yansımaları şöyle:
KÖŞK RESMÎ AÇIKLAMA YAPMADI
Taraf gazetesinin dünkü sayısında yayımlanan, “Aktrollerin Köşk’te bir köstebekten” yardım aldıklarına yönelik haber, Başkent’te büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanlığı, sözkonusu haberle ilgili olarak resmî bir açıklama yapmadı. Ancak, “Köşk”teki köstebek haberi ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Köşk’ün internet müdürü ve AA Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Küçükyılmaz, “Köstebek” ifadesini üstüne alınarak, haberde yer alan iddiaların tamamının asılsız olduğunu öne sürdü. Küçükyılmaz, konuyla ilgili yaptığı ve AA tarafından haberleştirilen açıklamasında, “Şahsımı işaret ederek öne sürülen tüm hususlar baştan aşağı mesnetsiz, yalan ve kurguya dayalı bir karalama kampanyasından ibarettir” dedi.
KÖŞK, AÇIKLAMAYI İNTERNET SİTESİNE KOYMADI
Cumhurbaşkanlığı İnternet Yayını Müdürü Mücahit Küçükyılmaz’ın açıklamasının, resmî olarak Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer almaması da dikkat çekti. Taraf’ın Köşk kaynaklarından edindiği bilgiye göre, açıklama Köşk adına değil Küçükyılmaz adına gerçekleştirildi. Ve Küçükyılmaz, internet Yayın Müdürü olarak açıklamanın, Köşk’ün resmî internet sitesinde yayınlanmasını istedi. Ancak bu talebe olumlu yanıt verilmedi. Küçükyılmaz, bunun üzerine açıklamayı, AA üzerinden gerçekleştirmek zorunda kaldı.
KÖSTEBEK RAPORU GÜL’DE
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ve ailesinin himayelerine aldığı M.K. isimli köstebeğin, Ak Trollere bilgi sızdırmakla kalmadığı, bu bilgilerin bir kısmını da yine kendisi tarafından kontrol edilen bazı sahte hesaplar üzerinden yayına verdiği tespit edildi. Bu tespitlerin tamamı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı üzerine yapılan gizli araştırma sonucunda yapıldı. Konuyla ilgili bir “teknik rapor” hazırlanarak Gül’e sunuldu. Gül’ün masasında bulunan raporda, Cumhurbaşkanlığı ile Ak Troller arasındaki “bilgi sızdırma ağının” tüm ayrıntıları ile anlatıldığı öğrenildi. Bu arada, Köşk’teki köstebek ile Ak Troller arasındaki bilgi alışverişi belgelenerek dosyaya kondu. Cumhurbaşkanı Gül, dosyada yer alan tüm bilgi ve belgelere rağmen, “dosyada ismi geçen kişilerle” ilgili suç duyurusunda bulunulmasına izin vermedi. Köşk’teki köstebeğin, yakın çevresine, devir teslim sonrasını işaret ederek, “28 Ağustos’tan sonra bunların hesabını soracağım” dediği konuşuluyor.
“Ak Troller”, Ak Prensler”e ait çıktı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün, geçtiğimiz hafta Köşk’te verilen resepsiyonda bazı yandaş gazetecilerin elini sıkmaması ile başlayan süreç “Ak Trolleri” vurdu. Cumhurbaşkanı ve ailesine ağır hakaretler eden, bürokratları vatan haini olarak nitelendiren, muhalif gazeteciler için “gözaltı listesi” hazırlayan birçok sahte twitter hesabının, Başbakanlık’taki, Köşk’teki ve AKP yönetimindeki “prens olarak” nitelendirilen danışmanlara ait olduğu belirlendi.
Ak Trollere ait olduğu öne sürülen, siyasetçilere, bürokratlara ve gazetecilere “ayar vermek” için kullanılan tüm sahte hesapların, kimler tarafından kontrol edildiği belirlendi. Sözkonusu listelerle ilgili dosya oluşturuldu. Önümüzdeki günlerde, “Ak Trollerle” ilgili, şantaj, devletin gizli bilgilerini deşifre etme, nüfusunu kullanma, devlet yöneticilerine hakaret etme, kara propaganda yapma gibi suçlarla haklarında soruşturma başlatılması bekleniyor.