40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
ERZURUM’da iftar öncesi sokakta sigara içtiği gerekçesiyle mahallede M.Y. ime B.G. adlı iki kişinin müdahalesiyle karşılaşan ve karakolluk olan Z.B., internet sitelerinde kendisi için ‘provokatör’ yorumu yapanlara, “İmam Hatip Lisesi mezunuyum, Kuran-ı Kerim’i hatmettim” yanıtını verdi.
Erzurum’a, İmam- Hatip Lisesi’ni bitirdikten sona üniversiteyi kazanarak geldiğini belirten Z.B., üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisansını da burada tamamladığını anlattı. Bir genç kız olarak Erzurum’da nasıl davranılacağını, Ramazan ayında nerede yemek yenilip nerede sigara içilebileceğini iyi bildiğini anlatan Z.B. yaşadığı bu talihsiz olayın ne kendisini insanlara karşı saygısız, ne de Erzurumluları tutucu yapacağını söyledi. ‘Provokatör’ suçlamasını asla kabul etmediğini belirten ve olaya böyle bakanları kınadığını belirten Z.B., şunları söyledi:
“Yanımda oruçlu olan iş arkadaşım İ.M. ile bir iş görüşmesi çıkışında, korku hem de saygıdan dolayı bir mahallenin en kuytu köşesine saklanarak sigara içmek istedim. Sigara içmek beni nasıl provokatör yapıyor anlayabilmiş değilim. Bana, ‘Sigaranı söndür terbiyesiz’ denildiği anda bile, ‘Affedersiniz, söndürüyorum’ diyerek olumlu bir tavır sergilediğimi düşünüyorum. Ama ağza alınmayacak küfürler savurup ‘Hemen söndür o sigarayı’ diyen insana daha ne kadar boyun eğebilirsiniz? Ben bana hakaret eden insana, ‘Ben insanım, bunu neden görmek istemiyorsunuz sadece insanım. Farz et ki ben Müslüman değilim, oruç tutmak zorunda mıyım? Oruç tutmamayı tercih etmiş olamaz mıyım? Sen bana neden hakaret ediyorsun?’ dediğim halde erkek gücüyle bana saldırmaya çalışan insanın hiç mi kabahati yok? O insana ağlayarak, ‘Ben insanım’ derken kadın oluşumu ve inançlarımı boş verip sadece insan oluşumu hatırlaması için çaresiz haykırmışım. Yaşadığım ruh halini anlatmamın imkanı yok, bütün bedenimin nasıl zangır zangır titrediğini, Tanrıya beni koruması için nasıl dualar ettiğimi kime nasıl anlatabilirim?”
Kendisine müdahale eden kişi ve çevresindekilerin
8 Yılda Nereden Nereye?
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802512 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
391996 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228681 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23105 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19632 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.