40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
12 Eylül soruşturması kapsamında Devrimci 78’liler Derneği üyeleri gördükleri işkenceleri savcıya anlattı. Mağdurların anlattıklarını ise şiddetin acı boyutunu gözler önüne seriyor…
12 Eylül Askeri Darbesi’nde işkenceye maruz kalan mağdurlardan Mustafa Kahya, İpek Keskin Gür ve Metin Terzi ifadelerinde elektrikli işkencelerden jop ve kafes işkencesine kadar tüm acıları anlattılar.
CİNSEL ORGANLARINA İP BAĞLANIP…
Diyarbakır Cezaevi’ndeki yoğun işkenceler nedeniyle hayatını kaybeden Orhan Keskin’in ablası İpek Keskin, kardeşini yargılayan hakim ve savcılarla o dönem cezaevinde görevli askerlerinden şikayetçi oldu. Keskin dilekçesinde işkenceleri tek tek şöyle sıraladı:
“Bir lokma ekmek bir yudum su Diyarbakır’ın 50 derecesinde verilmemiştir. Cinsel organlarına ip bağlanarak saatlerce işkence uygulanmıştır. Foseptik çukurlarına konularak tedavisi olanaksız olan hastalıklara yakalanmaları ve ölmeleri sağlanmıştır.
BİRBİRLERİNE TECAVÜZE ZORLANDI
İnsanlar birbirine tecavüz etmeye zorlanmıştır. Askerler jopla tecavüz etmiştir. Nutuk, İstiklal Marşı, Türk Bayrağı gibi değerler işkence aracı olarak kullanılmış, günlerce yüksek sesle okutturulmuştur.
YEMEKLERE TÜKÜRÜLDÜ
Yemeklerin içine deterjan dökülmüş, tükürülmüş, pislik atılmış ve zorla yedirilmiştir. Günlerce keyfi uygulamalarla yemek verilmemiştir.”
“AYAKLARIMIZ JİLETLE KESİLDİ”
Star’ın haberine göre, edebiyat öğretmeni Mustafa Kahya da uğradığı işkenceleri “Falaka ile dayak atma, çıplak vaziyette Filistin askısı denilen ‘t’ şeklinde kollarımız kaldırılarak çıplak vaziyette elektrik veriliyordu. Kangren olmayalım diye ayaklarımızın şiş bölümlerini jiletle keserek beyaz bir merhem sürüyorlar, ağzımızda sigara söndürüyorlardı. Cinsel organ, göbek, kulak memesi ve alnımızdan elektrik verdiler.” diyerek anlattı.
LAĞIM DOLU HÜCRELERDE İŞKENCE
Metin Terzi yaşadığı işkence dolu yılları ise şöyle anlattı: “2 ay göz altında kaldım ve gözlerim hiç açılmadı. Falaka ve jopla dövüldüm. Filistin askısında uzuvlarıma elektrik verildi. ‘Televizyonlu hücre’ tabiriyle camı kırık hücreler ve ‘banyolu hücreler’ olarak da lağım dolu hücrelerde işkenceye maruz kaldık.”
TÜRKLER’İN EN BÜYÜK KORKUSU!
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları