DOLAR

34,5467$% 0.18

EURO

36,0147% -0.62

STERLİN

43,3470£% -0.52

GRAM ALTIN

3.005,41%1,48

ONS

2.705,79%1,29

BİST100

9.549,89%1,94

a

BORÇLAR KANUNU HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, yeni borçlar kanununda sadece iş dünyasını değil, herkesi yakından ilgilendiren düzenlemeler bulunduğunu söyledi.

     İZTO tarafından Meclis salonunda düzenlenen ”Yeni Borçlar Kanunu Sempozyumu”nda Kazançoğlu, Anayasa referandumunun gerçekleştirildiğini, Türk Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve ”Torba Yasa”nın kabul edildiği son bir yılda, kanunlarda çok büyük ve kökten değişiklikler yapıldığını belirtti.
     Türk Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu’nun, Avrupa Birliği’ne uyum kapsamında, adeta sil baştan yazıldığını ifade eden Kazançoğlu, şöyle konuştu:
     ”Bu yeni yasalar, sadece ticari ve ekonomik hayatımızı değil, günlük yaşamımızı da çok yakından ilgilendiren değişiklikler içeriyor. En sonunda büyük bir hayalimiz gerçekleşti ve yeni kanunlar yürürlüğe girdi. Neredeyse Cumhuriyet’e yaşıt 85 yıllık Borçlar Kanunu, kökten değişti. 649 maddelik kanun, hem de bir günde, tüm partilerin onayıyla TBMM’den geçti. Çünkü tüm partilerimiz, bu kanunun gerekliliği konusunda görüş birliğine varmıştı. Kanunda sadece iş dünyamızı değil, herkesi yakından ilgilendiren düzenlemeler var.”
     Kazançoğlu, İzmir Barosu ile bugüne kadar işbirliği yapmadıklarını dile getirerek, 2011 yılı içerisinde daha fazla işbirliği yapmak istediklerini, ilk olarak 7 Mart’ta Türk Ticaret Kanunu hakkında bir sempozyum düzenleyeceklerini anlattı.
     Borçlar Kanunu Komisyonu Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Koç da kanun tasarısının, 2,5 saat gibi kısa bir sürede TBMM’de yasalaştığına dikkati çekti.
     Yeni kanunda, eski kanunun özü korunarak, reform sayılabilecek düzenlemeleri getirdiğini ifade eden Koç, ”Komisyon, çeviri bürosu olarak çalışmamış, çalışmalarında Türk hukukçularının özgün düşünce ve yorumlarını göz önünde tutmuştur” dedi.
     Sempozyumda, Türk Borçlar Kanunu’nun genel hükümleri ve özel borç ilişkilerine ait düzenlemeleri değerlendirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ONLAR UNUTTU SİZ UNUTMAYIN!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.