DOLAR

34,7645$% 0.06

EURO

36,6371% 0.19

STERLİN

44,2639£% 0.2

GRAM ALTIN

2.959,03%0,01

ONS

2.649,53%-0,01

BİST100

9.886,05%0,60

a

İşte 2023 TOGG kredisi veren bankalar

TOGG kredi veren bankalar listesi gündemdeki yerini aldı. Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un ilk siparişleri geçtiğimiz günlerde alınmıştı. Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi Manisa mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG kredi imkanının detaylarını duyurdu. Açıklamaların ardından TOGG kredi şartları, faiz oranları başvuru tarihleri araştırması hız kazandı.

Geçtiğimiz günlerde Gemlik’teki SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un satışına yönelik kredi konusunu Manisa’da kamu bankalarının genel müdürleriyle görüşeceğini ifade etmişti.

24 Nisan günü gerçekleştirilen Manisa mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG kredisinin detaylarını açıkladı. İşte TOGG kredisi başvuru şartları ve faiz oranları ile ilgli ayrıntılar…

TOGG KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Manisa’da halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamadan satırbaşları:

Ben buraya Gemlik’ten geldim. Togg’un yeni tesisinin temel atma töreninden geldim. Biz durmuyoruz, çalışıyoruz. Kamu bankalarımızı Togg için araç bedelinin yüzde 50’si tutarında 36 ay vadeyle, 0,99 faizle kredi kullandıracak. Bugün bende Togg’u tekrar kullandım, karanfile boğdular bizi. Resmi rakam aldım 60 bin kişi dediler. Manisa’da muhteşem, gümbür gümbür geliyoruz.

HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kamu bankalarımızı Togg için araç bedelinin yüzde 50’si tutarında 36 ay vadeyle, 0,99 faizle kredi kullandıracak.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siro’nun Gemlik’teki batarya üretim fabrikasının temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. İşte o açıklamalar:

“2025 YILINDAN İTİBAREN TOGG’U İHRAÇ EDİP TÜM DÜNYAYA SATACAĞIZ”

Burada her 3 dakikada 1 araç üretiliyor. 2025 yılından itibaren Togg’u ihraç edip tüm dünyaya satacağız.

Türkiye’yi elektrikli araçlarla birlikte şarj ve batarya teknolojilerinde de Avrupa’nın üretim üssü yapmayı hedefleyerek yola koyulduk. Bugün Türkiye’nin batarya teknolojilerinde dünyada güçlü bir oyuncu olmasını temin edecek devasa bir yatırımın daha adımını atıyoruz.

Muhalefet, Togg’un fabrikasını bir kez bile ziyaret edemedi. Altında Türk mühendislerinin imzası olan bu aracı yarım ağızla dahi olsa tebrik etmediler. Biz otomotiv sektöründe yaşanan dönüşümü görerek vizyoner bir adım attık ve Türkiye’nin otomobilini elektrikli yaptık.

Elektrikli araçlar, hızlı şarj istasyonu destek programı kapsamında 81 ilimizde bin 572 şarj istasyonu kurulumuna destek verdik. Hızlı şarj noktası 700 adedi aştı.

Hem yerli teknolojileri geliştirerek hem de uluslararası yatırımları ülkemize çekerek bu alanda söz sahibi olmayı hedefliyoruz. İşte bugün Türkiye’nin dünya çapında elektrikli otomobil bataryalarında söz sahibi olmasını sağlayacak önemli bir yatırımın temelini atıyoruz.

“TÜRKİYE, AZ SAYIDA ÜLKEDE OLAN BİR TESİSE SAHİP OLACAK”

Bugün inşasına başalanan tesisle 2026 itibariyle yüksek nikel içerikli batarya modülleri üreten entegre bir tesis haline gelecek. Böylelikle Türkiye az sayıda ülkede var olan bir tesise de sahip olacaktır.

Geliştireceği fikri mülkiyet hakları ve nitelikli istihdamla bu tesis ülkemize büyük bir katkı sağlayacak.

TÜRKİYE KENDİ BATARYA HÜCRESİNİ ÜRETECEK

Gemlik’te Togg Teknoloji Kampüsü’nün yanındaki 607 bin metrekarelik arazide inşa edilecek kampüste, batarya hücresi de dahil 20 GWs kapasite hedefiyle yapılacak üretim, bölgedeki fırsatlarla birlikte 2035 yılına kadar 50 GWs üzerine çıkarılacak. Siro, otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalarda Türkiye’nin yanında, bölgede 120 ülkeye de ihracat gerçekleştirecek.

TOGG kredi desteği açıklandı! 2023 TOGG kredisi veren bankalar listesi: TOGG kredisi faiz oranları ne kadar ve başvuru şartları neler?

“SIRO 10 YILDA GSYH’YE 30 MİLYAR EURO KATKI VERECEK”

Törende konuşan Siro Yönetim Kurulu Başkanı M. Gürcan Karakaş, Siro’nun batarya değer zincirini geliştirip Türkiye’ye her açıdan katma değer sağlayacağını belirterek, “Siro, kuruluşuna öncülük edeceği Türk batarya ekosistemiyle batarya değer zincirinde yaratacağı katma değerin yanında; ihracat potansiyeli, ithalatı azaltma gücü, sahip olacağı fikri mülkiyet hakları ve nitelikli istihdamı sayesinde çok ciddi bir ekonomik değer ortaya koyacak. 10 yılda GSYH’ye toplam 30 milyar Avro’nun üzerinde, cari açığın azaltılmasına 10 milyar Avro’nun üzerinde, istihdama da 7 bin çalışanın üzerinde katkıda bulunacak. Maden üretiminden e-mobiliteye, sabit enerji depolamadan mikromobiliteye Siro’nun etrafında ortaya çıkacak ekosistem sayesinde 12 milyar Avro’nun üzerinde bir yatırım ve GSYH’ye 10 yılda 110 milyar Avro’nun üzerinde toplam bir değer yaratılacak. Yüzde 80’i aşan bir yerlilik oranıyla 22 bin nitelikli istihdamın da önü açılacak” şeklinde konuştu.

İşte yerli batarya üretimini gerçekleştirecek Siro’nun öne çıkan kilometre taşları:

Siro’ya 17 Aralık 2021 tarihli ve 4924 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘Proje Bazlı Devlet Yardımı’

verilmesine karar verildi. Karar kapsamında Siro’ya Togg Teknoloji Kampüsü’nün yanında 607 bin metrekarelik arazi için 6 Temmuz 2022 tarihli ve 5773 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile irtifak hakkı tesis edildi.

Mühendislik ekibini oluşturan Siro, Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nde modül ve paket üretimi için çalışmalara başladı. Eş zamanlı olarak Gemlik’teki seri üretim hatlarının kurulumu için de çalışmaları hızlandırdı.

Siro, Ağustos 2022’de üretmeye başladığı batarya prototiplerinin testlerini ve bataryaya özel homologasyonunu başarıyla tamamladı.

Ocak 2023’te Togg Teknoloji Kampüsü’ndeki Batarya Teknoloji Merkezi binasında Togg akıllı cihazları için Farasis Energy’nin en son teknolojisine dayalı Li-Ion NMC batarya modül ve paketlerinin üretimine başladı.

TOGG kredi desteği açıklandı! 2023 TOGG kredisi veren bankalar listesi: TOGG kredisi faiz oranları ne kadar ve başvuru şartları neler?

YALNIZCA OTOMOBİL İÇİN ÜRETİM YAPMAYACAK

2031 yılı itibarıyla üretim kapasitesi 20 GWs’e ulaşacak Siro, geliştirdiği tüm ürün ve çözümlerin fikri mülkiyet haklarına sahip olacak.

Siro, Türkiye’nin yanında bölgede 120 ülkeden de doğrudan sorumlu olarak otomotivin yanı sıra mikromobilite, endüstriyel uygulamalar, deniz taşıtları, yenilenebilir enerji için sabit enerji depolama uygulamalarıyla geniş bir alanda var olacak.

“Temiz enerji depolama çözümlerini yaygınlaştırarak dünyayı yaşanabilir kılma” vizyonuyla hareket eden Siro, net sıfır hedefleri doğrultusunda enerji depolama çözümlerini yaygınlaştırarak yenilenebilir enerjinin depolanmasını sağlayacak, otomotivin elektrifikasyona geçişini hızlandıracak ve bu sayede toplam karbon emisyonlarının azaltılmasına, dolayısıyla sürdürülebilir dünyaya önemli katkılarda bulunacak.

2 BİN 200 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Siro, 2026 yılı itibarıyla hücre de dahil olmak üzere entegre bir enerji depolama üreticisi haline gelecek. Böylece Türkiye, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olacak.

Modül ve paket seri üretimini, mart ayında Togg’un ilk akıllı cihazı T10X’in seri üretimiyle birlikte hızlandıran Siro, 2023 yılında Togg’un üreteceği 28 bin akıllı cihazın batarya paketlerinin teslimatlarını Togg üretim planları doğrultusunda yapacak.

Kuruluşundan itibaren ekibini konusunda uzman ve tecrübeli isimlerle büyüten Siro, 2032 yılı sonuna kadar 30 milyar TL yatırımla 2 bin 200 kişiye istihdam sağlayacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hazırlanın! Bin lira banknot, 10 lira madeni para dönemi başlıyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.