DOLAR

34,4465$% 0.3

EURO

36,3032% 0.16

STERLİN

43,4559£% -0.34

GRAM ALTIN

2.836,84%0,10

ONS

2.562,19%-0,20

BİST100

9.389,62%-0,33

a

'Yugoslavya'yı Otoyollar Yıktı'

‘Ekonomi Sohbetleri’ programında 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a danışmanlık yapan Prof. Dr. Osman Altuğ, ‘Türkiye Ekonomisinin Geldiği Nokta’yı değerlendirdi.

Yeni Bir Dünya İş Adamları Derneği (YENİAD) tarafından ilk kez organize edilen ‘Ekonomi Sohbetleri’ programında 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a danışmanlık yapan Prof. Dr. Osman Altuğ, ‘Türkiye Ekonomisinin Geldiği Nokta’yı değerlendirdi. Programda selamlama konuşması gerçekleştiren Selman Esmerer, “Ekonomi Bakanımız tahvil ihraç ettiklerini söyledi. Ama bu ihraç, döviz bazında dünyada görülmemiş faizlerle yapıldı. Yüzde 7 ila 7,5 civarında dünyada görülmemiş bir faizle borçlandık. Türkiye’nin dış ticaret ve cari açık kronik bir hastalık haline gelmiş durumda. Sürekli tüketiyoruz, israf ediyoruz ama üretmiyoruz, tasarruf etmiyoruz. Hiç bitmeyen bir cari açığımız var. Bu açığı sürekli borçlanarak kapatıyoruz. Türkiye’nin yaşadığı bu kriz ne 1994, ne 2001 ne de 2008 krizine benziyor. Çok daha vahim bir krizin içerisine girdik” diye konuştu.

GENÇLERİMİZE HELALİNDEN İŞ VERMEK ZORUNDAYIZ
Üretim için kaliteli bir eğitim anlayışının olması gerektiğini belirten Refah-Yol Hükümeti Ekonomi Danışmanı Ekonomist Prof. Dr. Osman Altuğ Osman Altuğ, “Eğitim üretim içindir. Popülarite için, diploma için eğitim olmaz. Türkiye genç bir nüfusa sahip. Maalesef gençlerimize helalinden bir iş bulamıyoruz. Çocuklarımıza umut satıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde insanlara ‘işsizlik sertifikası’ vermek için sınavlar yapılmaz. Çocuklarımızı bize düşman nesiller olarak yetiştirmeye devam ediyoruz. 20-25 sene umut satıyoruz. Pırıl pırıl çocuklar işsiz kalınca bu topluma dost mu olur, düşman mı olur? Bu giderek artan deprem tehlikesinden daha büyük bir tehlikedir. Gençlerimize helalinden iş bulma kuralını uygulayamadığımız takdirde anarşinin kuralı iç savaştır, bölünmedir. Tedbir almazsak bir gün Yugoslavya gibi oluruz. Unutmayın, Yugoslavya’yı otoyollar yıktı” şeklinde konuştu.

YENİ LİRA PROJESİ BİR MATBAA PROJESİ DEĞİLDİ!
Refah-Yol hükümeti dönemindeki tecrübelerini aktaran Osman Altuğ, “Eğitimdeki sorunların çözülmesi için yapılacak ilk iş bütün kurumları kapatmaktır. Biz bütün yükseköğretim kurumlarını kapatacaktık. ‘Eğitim eşittir üretimdir’ anlayışı içerisinde yeniden kuracaktık. Şimdi bir mühür bir rektör ile üniversite kuruluyor. Rahmetli Erbakan’ın bana verdiği ‘Yeni Lira’ projesi modeli de ekonomik sistemi yeniden yapılandırmaya yönelik bir projeydi. Altı tane sıfırı atmayla yapıldığı gibi bir matbaa projesi değildi. 1 Doları 1 TL’ye eşitlemekti. Necmettin Erbakan ile ilk iş olarak kamuoyunda “Havuz” diye nitelendirilen kamu ortak hesabını kurduk. Böylelikle denk bütçeyi oluşturduk. Sadece eğitimde, ekonomide değil, tüm sistemi ret edip İslam’ın temel felsefesine uygun, düzene kayıtlı yeni bir sitem kuracaktık” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tasarruf Bak! 2 Bin 260 Yeni Araç Alınıyor…

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.