34,2579$% 0.33
37,8133€% 0.09
45,0840£% 0.16
2.929,32%0,47
2.660,36%0,18
8.952,26%0,61
Gazeteci-yazar Ahmet Şık ile Sait Çakır aramaların ardından gözaltına alındı.
Odatv ve yöneticilerinin evlerinde yapılan aramalar sonucunda ele geçirilen belgeler çerçevesinde, ”Ergenekon” soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz’ün talebi üzerine İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi, “İkinci Ergenekon” davasının tutuksuz sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da aralarında bulunduğu 11 kişiye ilişkin arama ve gözaltı kararı verdi.
AHMET ŞIK GÖZALTINDA
Evindeki arama işlemleri tamamlanan gazeteci-yazar Ahmet Şık gözaltına alındı.
Kabataş Setüstü Hacı İzzet Paşa Sokağı’ndaki evindeki aramaların tamamlanmasının ardından Ahmet Şık hakkında gözaltı işlemi uygulandı.
SAİT ÇAKIR GÖZALTINDA
Üsküdar’daki evinde yapılan aramaların tamamlanmasının ardından Sait Çakır hakkında gözaltı işlemi uygulandı.
Odatv’de yazıları yayımlanan Çakır’ın, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine götürüldüğü bildirildi.
ÜNİVERSİTEDEKİ BÜROSU DA ARANIYOR
Bu arada, Ahmet Şık’ın Kabataş Setüstü Hacı İzzet Paşa Sokağı’ndaki evindeki arama avukatlarının katılımıyla sürüyor. Şık’ın çalıştığı özel bir üniversitedeki bürosunda da arama yapıldığı bildirildi.
Öte yandan, polislerin, Nedim Şener’in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi’ndeki evinde arama yapmaya başlamasının ardından bazı komşularının pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrağı astığı görüldü.
ANKARA’DA 8 KİŞİYE AİT 11 ADRES ARANIYOR
Ankara’da da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 11 adreste arama yapılıyor. Polisin arama yaptığı adresler arasında Coşkun Musluk, Mümtaz İdil, Doğan Yurdakul, İklim Bayraktar Kaleli, Müesser Yıldız, Aydın Bıyıklı, Yalçın Küçük ve Kaşif Kozinoğlu’na ait ev ve işyerleri bulunuyor.
Yalçın Küçük’ün İstanbul’da, Kaşif Kozinoğlu’nun yurtdışında olduğu belirtilirken, diğer kişilerin ise aramalar esnasında adreslerinde bulunduğu kaydedildi.
Polis ekiplerinin gazeteci Müyesser Yıldız’ın evindeki araması sürüyor.
Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde polis ekipleri Yıldız’ın Oran Devlet Lojmanları A Blok’taki evine geldi. Ekiplerin evdeki aramaları devam ederken bir polis memurunun da dışarıda nöbet tuttuğu gözlendi.
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de Yıldız’ın evine gelerek bilgi aldı.
Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Ateş, evde 3-4 polis memurunun, Müyesser Yıldız, eşi, oğlu ve avukatının bulunduğunu söyledi.
Ateş, Müesser Yıldız hakkında gözaltı kararı olduğunu, yapılan aramanın ardından Yıldız’ın İstanbul’a götürüleceğini belirtti.
KÜÇÜK’ÜN OFİSİNDE ALARM
Prof. Dr. Yalçın Küçük’e ait Ankara Yüzüncü Yıl’daki Öncü Sitesi’nde bulunan evde ve ofiste sabahın erken saatlerinde aramalar başlatılmıştı.
Yalçın Küçük’ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi.
Ofiste ”Ergenekon” soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi.
Küçük’ün İstanbul Balat Kireçhane Sokak’taki evinde de arama yapılıyor. Küçük’ün bilgisayarlarının yedeklendiği, belgelerinin incelendiği bildirildi.
YALÇIN KÜÇÜK’ÜN ESKİ EŞİNİN EVİ DE ARANIYOR
Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün eski eşi Temren Küçük’ün evi, Cumhuriyet savcısı ve Ankara Barosu avukatları eşliğinde aranıyor. Ekiplerin evin kapısını çilingir yardımıyla açtığı öğrenildi.
Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, aramanın yapıldığı bina önünde yaptığı açıklamada, aramalara kanun gereği katıldıklarını belirterek, arama kararında Temren Küçük’ün isminin geçmediğini, Yalçın Küçük’e ait iki adresin bulunduğunu kaydetti.
Aramaların gerekçe gösterilmeden yapıldığını ileri süren Feyzioğlu, ”Aramalar, Türk hukuk tarihinde kendine özgü anlamlı bir yer edinecektir, arama kararları hukuka aykırıdır” dedi.
Arama kararında mutlaka bir fiil tanımı yapılması gerektiğini, örgüt üyesi olma iddiasının bir fiil olmadığın ifade eden Feyzioğlu, kişinin neyle suçlandığının yazılması gerektiğini söyledi.
Fiil somutlaştırılması yapılmadan arama kararı çıkartıldığını öne süren Feyzioğlu, ”bundan böyle hiç kimsenin mesken özgürlüğü olmadığını, böyle bir kararın alınmasının iki dudak arasında olduğunu” iddia etti.
Ankara Barosu’nun darbelerin karşısında olduğunu bildiren Feyzioğlu, ”Artık yeter, dursun lütfen. Bize bu toplumda hukukun ve demokrasinin olduğuna dair işaretler verin. Toplumun düşünen insanlarına sesleniyorum. ‘Benim başıma gelmedi’ demeyin, kendi başınıza geldiğinde kim ayağa kalkacak” diye konuştu.
Evin bulunduğu bina önünde açıklama yapan İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey ise ”hukukun olmadığı yerde aramalara gerekçe aramanın saflık olduğunu” öne sürerek, ”Yapılan kanunsuzluktur. Burada hukuk yok. Türk yargısı, Türk adaleti yok. Bundan böyle Türkiye’nin hiçbir yerinde kimse sessiz kalmayacaktır” dedi.
68’LİLER GECESİ’NİN GÖZDESİ PINAR SUSMUŞ OLDU
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.