34,2579$% 0.33
37,8133€% 0.09
45,0840£% 0.16
2.929,32%0,47
2.660,36%0,18
8.952,26%0,61
CHP İzmir İl Başkanlığınca Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen toplantıda, partinin ”Tarım Kalkınma Programı Taslağı”, İzmir ve ilçelerinde bulunan ziraat odaları, üretici birlikleri ve kooperatiflerin temsilcileriyle paylaşıldı.
Alaattin Yüksel, toplantıda, seçim öncesinde ekonomik projeler hazırladıklarını, birçoğunun sonuçlanma aşamasında bulunduğunu, bu projelerle temel ekonomik öncelikleri belirlediklerini söyledi.
CHP’nin ülke geneli için yıllık yüzde 7 gibi uzun ve sürekli büyüme hedefinin olduğunu, bunu Doğu ve Güneydoğu bölgeleri için yüzde 9 olarak saptadıklarını anlatan Yüksel, Türkiye’nin sanayide büyürken, tarımda büyümeyi yakalayamadığını, bu yüzden bunu aşacak stratejiler belirlediklerini dile getirdi.
Yüksel, ekonomik projelerini açıklarken, ”kaynaklarınız var mı?” diye sorulduğunu ifade ederek, ”Türkiye’nin, dünyanın en yetkin uzmanları tarafından satır satır, kalem kalem hazırlanıyor. AKP de zaten orada kaybetti, ‘kaynağınız nerede?’ dediği noktada kaybetti” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam eden toplantıda CHP PM üyesi Gökhan Günaydın, CHP’nin ”Tarımda Kalkınma Programı Taslağı”nı anlattı.
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, tarım ve hayvancılık sektöründe üreticilerin ”perişan” durumda olduğunu ifade etti.
Bayır, Tarihi Havagazı Fabrikasında CHP’nin ”Tarım Kalkınma Programı Taslağı”nın anlatıldığı toplantıda yaptığı konuşmada hükümetin et fiyatlarını düşüreceğiz diye et ithalatı yaptığını, bunun sonucunda hayvancılığa büyük darbe vurulduğunu savundu.
Üretilen domatesin denize döküldüğünü, karpuzun hayvana yem edildiğini, pancar üretiminin durma noktasına gelmesiyle şeker fabrikalarının halkın elinden alındığını söyleyen Bayır şöyle devam etti:
”Kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken ne oldu da bu hale geldik? Çiftçinin neden perişan durumda olduğunun, neden birçok ürünü ihraç ederken ithal eder hale gelindiğinin bilinmesi ve tarım politikalarının buna göre belirlenmesi gerekli.”
Bayır, Konya kadar büyüklüğe sahip Hollanda’nın 60 milyar dolarlık tarım ürünleri ihracatı varken, Türkiye’nin 10 milyar dolarda kalmasının da nedenlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydederek, ”Eğer ülke olarak, siz üretmezseniz, sadece tüketen pozisyonundaysanız, yarın da ‘siz düşünmeyin, biz sizin yerinize düşünürüz’ diyeceklerdir” şeklinde konuştu.
NİŞANYAN EVLERİ YIKILMADI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.