DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.320,96%0,56

ONS

3.334,69%0,33

BİST100

10.219,40%-0,06

a

Kartalkaya Yanarken Turizm Bakanı Eğleniyormuş

Bolu Kartalkaya’daki Granf Kartal Otel’de 11 saat süren yangında 78 kişi hayatını kaybetti. Turizm Bakanlığı’na ait yeni belgeler yangından en az altı ay önce turizm belgesini kaybederek “kaçak” duruma geldiğini ve faaliyette bulunmasının mümkün olmadığını ortaya çıkardı.

KARTALKAYA SKANDALLARI

Görgü tanıklarının saat 03.00 sıralarında başladığı tahmin edilen yangın 11 saatte söndürülmüş Erdoğan tarafından yerinde inceleme için görevlendirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, öğle saatlerinde Kartalkaya’ya gelmişti.

Bakanlık denetimindeki otele ilişkin skandallar ortaya çıkmaya devam ederken bir açıklamada İYİ Partili Turhan Çömez’den geldi.

TURİZM BAKANI EĞLENİYORMUŞ

Bakanların geç harekete geçtiğini söyleyen Çömez, bakanların yangını çıkışından 40 dakika sonra öğrendiğini söyledi.
Bakan Ersoy’un o gün Ankara’da bir otele gittiğini ifade eden Çömez “Bir gece yarısı tam 78 kişi alevlerin arasında, dumanların arasında hayata veda etti. 3.40’ta Bakanlar Kurulu’nun haberi oldu. Sabah saat 7.00. Otelin denetlenmesinden sorumlu Turizm Bakanı spor kıyafetlerini giyiyor ve Ankara’daki bir otele gidiyor. Spor yapıyor, eğleniyor. O otelde insanlar can verirken bu Bakan bey bir buçuk saat smoothielerini içiyor, kahvelerini içiyor” dedi.

DOĞRU MU BU SAYIN BAKAN MEHMET NURİ ERSOY?

Turhan Çömezz olay günü Bakan Ersoy’un yaptıklarını şöyle anlattı:

“Bolu’da, Kartalkaya’da Grand Kartal otelde bir gece yarısı tam 78 kişi alevlerin arasında, dumanların arasında hayata veda etti. Büyük ihmaller var, büyük beceriksizlikler, aymazlıklar ve yetersizlikler var. Şimdi soru şu:

Yangın çıktıktan ne kadar sonra hükümetin haberi oldu? Aldığımız bilgiye göre 3.40’ta bakanlar kurulunun haberi oldu. Peki ne beklenir normalde? Bakanların, yetkililerin koşa koşa olay mahalline gitmesi beklenir değil mi? Sabah saat 7.00. Bu otelin denetlenmesinden sorumlu Turizm Bakanı spor kıyafetlerini giyiyor ve Ankara’daki bir otele gidiyor.

Gittiği otelde spor yapıyor, eğleniyor. 1,5 saat smoothie’lerini içiyor, kahvelerini içiyor ve o otelde insanlar can verirken, küçücük kalmış yanmış cesetler bir tırın dorsesine istiflenirken bu Bakan Ankara’da Marriott Otel’de spor yapıyor.

Haberi olduğu halde, günlerdir kendisine çağrı yapıyorum. Diyorum ki o saatte neredeydin? Bak ben sana oteldeydim diyorum. Bunun yalan olduğunu, doğru olmadığını kamuoyuyla paylaş. Daha soracak çok şeyimiz var size.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ahmet Ercan Hoca’dan Şoke Eden Deprem İtirafı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.