DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

UYARDI DİYE KADIN HASTASINI KOVDU!

Sağlıkta şiddet vakaları gündemin başlıca konularından biri haline geledursun doktorların hastalara yaklaşımları da tartışma konusu oluyor. Son örnek Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nde yaşandı. Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, 45 dakika kapıda bekleyen hastasını, sonra da odadan kovdu. Doktorun bu davranışı tepki çekti.

Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesi İç hastalıkları / Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Taşan, tahlil sonuçlarını göstermek için kendisiyle görüşmeye çalışan hastasını odadan kovdu. Sonuçları göstermek ve hastalığının ne olduğunu öğrenmek için Prof. Dr. Ertuğrul Taşan’ın yanına giden hasta Güldeniz Demir, doktorun kendisini odasından kovduğunu, bunu neden yaptığını bilmediğini ve hala olayın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

“HAKSIZ YERE BAŞKA HASTALARI KABUL ETTİ…”

Hipokrat yemini etmiş hiçbir doktorun bu türden muameleye hakkı olmadığını, insani tutum bakımından dahi davranış şeklinin can acıtıcı olduğunu belirten Demir, ” Profesör konumuna yükselmiş bir doktorun böylesine küçük düşürücü davranışına maruz kalmak gerçekten çok üzücü. Kendisine ne hakaret ettim ne de sesimi yükselttim. Ben sıramı beklerken başka bayan hastaları kabul etti. Beklediğimi, başka hastayı almaması gerektiğini söyleyince sinirlendi, ‘git bekle’ dedi. Yeniden beklemeye başladım. Sıram geldi, kapısını çalıp odasına girdim. Daha bir şey soramadan bağırmaya başladı ve ‘Sana bakmak zorunda değilim’ diyerek beni odasından kovdu” dedi.

“GÖREVLİYE DE ÇIKIŞTI…”

Profesör Taşan’ın kapıdaki görevliye ‘ Bu kadın benim hastam değildir’ diye çıkıştığını da anlatan Demir, ” Görevliye daha önce de iki defa buraya geldimi söyledim. Bana kendisi doktor sana bakmak istemiyor dedi. Bir doktorun böylesine keyfi şekilde davranmaya hakkı var mıdır? Karşısındaki bir bayan ve herşeyden önce de bir insan. Şiddeti tasvip etmiyorum ancak doktorların hastalarına böylesine aşağılayıcı, onurlarını kırıcı, ayrıma tabii tutucu şekilde davranmalarını da kınıyorum. İlk olarak Hasta Hakları Kurulu’na şikayette bulundum ancak bunun dışında da hakkımı sonuna kadar arayacağım” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MODA OLDU! ŞİMDİ DE SAĞLIK BAKANI…

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.