DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

“BABAM HAKETTİĞİ CEZAYI ALDI”

'Ayşe Paşalı davası' sonuçlandı... Paşalı'nın kızı, "Zafer bizim... Babam hak ettiği cezayı aldı." dedi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda ‘Ayşe Paşalı davası’ olarak bilinen cinayetin duruşmasında, katil zanlısı İstikbal Yetkin’i “kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Boşandığı eşi Ayşe Paşalı’yı bıçaklayarak öldüren sanık hakkında iyi hal indirimi yapılmadı, karar oy çokluğuyla alındı. Paşalı’nın kızı Burcu Yetkin, babasının hak ettiği cezayı aldığı için mutlu olduğunu belirterek, kararın örnek teşkil etmesini istedi.
    Karar duruşmasına tutuklu sanık İstikbal Yetkin ile avukatı, Ayşe Paşalı’nın kızları Burcu ve Busegül ve Yetkin’in babası Hüseyin, annesi Zeliha ve kardeşi Ahmet Paşalı ile avukatları katıldı.
    Sanık Yetkin, eşini çok sevdiğini ve pişman olduğunu iddia etti. Bu sözlere mahkemede bulunan Şevkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, “10 kez bıçaklarken de mi eşini çok seviyordun? Katil, adi adam.” diye seslenerek tepki gösterdi. Bulan, polis tarafından salondan dışarı çıkarıldı.
    Ayşe Paşalı’nın kızları Burcu ve Busegül Yetkin de babalarına tepki göstererek “Bizi hala tehdit ediyor. Şerefsiz, pişmansa bizi nasıl tehdit ediyor?” diyerek bağırdılar. Busegül Yetkin ise kısa süreli baygınlık geçirdi.
    Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli, Yetkin’in “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldığını açıkladı. Duruşmayı izleyenler, mahkemenin kararını alkışladı.
    Davanın iddianamesinde, sanık İstikbal Yetkin’in, TCK’nın 82 maddesinin (a) bendi uyarınca “tasarlayarak adam öldürmek” suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu. İstikbal Yetkin, 7 Aralık 2010’da, Yeni Etlik Caddesi’nde karşılaştığı boşandığı eşi Ayşe Paşalı (42) ile tartışmış, daha sonra da boğazından bıçaklayarak öldürmüştü.

KARDEŞLERİ ARACILIĞIYLA TEHDİT EDİYOR
Duruşma sonrası Ankara Adliyesi önünde bir açıklama yapan avukat Elif Kabadayı Tatar, standartlara göre oldukça hızlı verilmiş bir karar olduğunu söyledi. Karardan dolayı bir avukat, kadın ve Ayşe Paşalı’yı tanıyan biri olarak mutlu olduğunu vurgulayan Tatar, adalete güvendiklerini ve sonuca ulaştıklarını ifade etti.    
    Sanık Yetkin’in ‘pişman’ olduğuna ilişkin sözlerini de değerlendiren Tatar, sanıkların her zaman pişman olduklarını söylediklerini hatırlattı. Sözlerinin yargılamaya bir etkisi olmadığına dikkat çeken Tatar, geride annesiz kalan üç çocuğun bulunduğunu vurguladı.
    Bu kararın kadın cinayetleri konusundaki davalara örnek teşkil etmesini temenni ettiğini dile getiren Tatar, kadın cinayetleri davalarının, aynı bakış açısıyla ve hızla sürdürülerek, sorumluların cezalandırılmasını beklediklerini belirtti.
    Ayşe Paşalı’nın kızı Burcu Yetkin ise “Zafer bizim” diyerek mutluluğunu dile getirdi. Babasının ‘pişmanlık’ sözlerinin inandırıcı olmadığını ifade eden Yetkin, cezasını indirmek için pişman olduğunu söylediğini, ancak bunun tutmadığını kaydetti.
    Duruşmadaki tehdit edildiğine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine de Yetkin, “Kardeşleri aracılığıyla tehdit ediyordu. Duruşmada söylemek istedim. Hak ettiği cezayı aldığı için mutluyum.” dedi.
    Daha önce böyle bir karar çıkmadığının söylendiğini ve bu kararın örnek olmasını istediğini anlatan Yetkin, “Başkalarının başına böyle bir şey gelmez.” şeklinde konuştu. Koruma talep edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Yetkin, “Bilmiyorum” karşılığını verdi.
    Bazı kadın örgütleri üyeleri ise adliye önünde kadın cinayetlerine tepki amaçlı eylem yaptı. Kanunların kadını korumadığını savunan üyeler, slogan atıp cinayetlere tepki gösterdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

PİKNİK YOLUNDA KAZA: 3 ÖLÜ 8 YARALI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.