DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

HANİ BİTİYORDU TERÖR?

Çözüm süreci ile birlikte durma noktasına gelen PKK terörü, yeniden hortluyor.

 Çözüm süreci ile birlikte durma noktasına gelen PKK terörü, hortlama belirtileri göstermeye başladı. Jandarma Asayiş Bölge Komutanının helikopterine yapılan silahlı saldırı ve Tunceli’de karakol inşaatında görevli şantiye şefinin kaçırılmasının ardından, Tunceli’nin Kanoğlu köyüne de silahlı saldırı düzenlendi. 

Başbakan Erdoğan’ın ‘’PKK’nın sadece yüzde 15’i çekildi’’ açıklaması da  örgütün yurt dışına çıkmada kararsız davrandığını gösteriyor. Erdoğan’a gelen istihbarat raporlarına göre bugüne kadar yurt dışına çıkan PKK’lı militan sayısı 200-250’de kaldı. Yurt dışına çekilen PKK’lıların ise ağır silahlarını TİKKO ve MLK gibi örgütlere ‘’Geri almak üzere’’ devrettikleri belirtiliyor.

POLİS GÜCÜ
PKK’nın, Cizre’de polis gücü kurup yol kontrolü yapması da süreci baltalayan önemli gelişmelerden biri oldu. Örgütün YDG-H adlı sözde polis gücü, özel kıyafetler ile Cizre’de tören düzenledi. Öcalan’ın fotoğrafı ve terör örgütü bayraklarının açıldığı törende yüzleri maskeli ve tek tip kıyafetli PKK’lılar yemin edip sözde asayiş teşkilatının diplomasını aldı. 

Üniformalı PKK’lılar, ilçe merkezinde yol kontrolü de yaptı. Valilik, olayın araştırıldığını ve PKK’nın sözde polis gücü fotğraflarının başka yerde çekildiğini öne sürse de, yol kontrolü sırasında çekilen fotoğraflardaki araçların Şırnak’a ait 73 plakanın olması dikkat çekti. G.PORT

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

POLİSİ BIRAKTILAR, TANIKLARI TUTUKLADILAR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.