40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Bazı siyasi ve hukukçular, Anayasa’ya göre bir kişinin ‘iki defadan fazla cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini’ vurguluyor.
“ÜÇÜNCÜ KEZ DEĞİL, İKİNCİ KEZ…”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop da Erdoğan’ın adaylığına ilişkin tartışmalar hakkında “Cumhurbaşkanı’nın üçüncü kez değil, ikinci kez adaylığı söz konusu. Bu konu hukuki bir konu, hukuki bir tartışma yapmak lazım. Bunu gündeme getiren arkadaşlar, milletvekilleri, boylarını aşan sularda yüzüyorlar. Bu, hukukçuların yapacağı bir tartışma” ifadesini kullandı.
CİMER’E YAZDI; YSK CEVAP VERDİ
Cumhuriyet’ten Deniz Ogan’ın haberine göre, bir vatandaş ise CİMER (T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) Erdoğan’ın adaylığı hakkında başvuruda bulundu.
Sayın Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili süreci basından takip ediyorum. HKP mahkeme süreci devam ediyor. Size iletilen diploma aslı ile ilgili gerçeği görmeden işlem yaptığı Noterler Birliği tarafından kusurlu bulunmuştur.
İleride ülkenin yurt dışı ve yurt içi tüm kararlarına imza atacak ve ciddi yaptırımlar ile vatana geri dönülemez kaosa yol açacak. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? Ekstra neler talep edebilirsiniz?
Anayasa ilgili maddeleri gereğince, yukarıdaki konu ve sorular ile ilgili vatandaşlık görevi kapsamında gerekli cevapları tarafıma cevaplanmasını saygılarımla arz ederim” ifadeleri kullanıldı.
6271 SAYILI KANUNU İŞARET ETTİ
YSK ise konuyla ilgili vatandaşın başvurusuna cevap verdi ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nu işaret etti.
6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu’nun ‘Seçim dönemi, seçim döneminin başlangıcı ve seçimlerin tamamlanması’ başlıklı 3. maddesinde “Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir” ifadeleri yer alıyor.
'Her Haneye Elektrik Ve Doğalgaz İçin 5 Bin Lira Verdik'
1
Başkanlık Sistemi 'CIA PROJESİ' Çıktı!
1712 kez okundu
2
Camilerde Toplanan Paralarla Bakın Ne Alınıyormuş?
1584 kez okundu
3
'ALTINDA KALACAK İLK İSİM SEN OLACAKSIN'
1558 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1454 kez okundu
5
Fetullah Gülen, Kur’an’la değil İncil’e Gömüldü
1282 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.