40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Pazarcık’ta 04.17’de meydana gelen deprem, Suriye başta olmak üzere Lübnan, Filistin, İsrail, KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Irak’ta da hissedildi.
Independent Türkçe’nin aktardığına göre Birleşik Krallık’ın (BK) önde gelen gazetelerinden Guardian, “Yıkım Türkiye ve Suriye’yi gece vurdu” başlığıyla enkaz görüntülerini paylaştı. Gazetenin haberlerinde “büyük depremin ardından can kayıplarının artmasının beklendiği” ifade edildi.
Ülkenin tanınmış gazetelerinden Telegraph ise haberinde “Deprem, çoğu kişiyi uykuda yakaladı. Yüzlerce bina tamamen yıkıldı, sarsıntılar Mısır’a kadar hissedildi ve İtalya’nın kıyı bölgelerinde tsunami alarmı verildi” diye yazdı. İtalya, daha sonra tsunami uyarısının geri alındığını bildirdi.
BK’nin kamu yayımcısı BBC ise gelişmeleri “Türkiye’nin güneydoğusundaki deprem 500’den fazla can aldı” başlığıyla aktardı. Haberde, Gazze Şeridi’nde görev yapan BBC prodüktörü Ruşdi Abuleyf’in bölgede 45 saniye boyunca sallandıklarını söylediği de aktarıldı.
Ayrıca Londra Koleji Üniversitesi’nden deprem uzmanı Stephen Hicks’in “Bu, Türkiye’nin gördüğü en büyük deprem olabilir” ifadelerine de yer verildi.
AFP: ERDOĞAN İÇİN SEÇİM SINAVI
Fransız haber ajansı AFP’yse depreme uykusunda yakalanan yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, binaların yerle bir olduğunu ve sarsıntıların birçok ülkede hissedildiğini yazdı.
Ajans, haberinde “Erdoğan için seçim sınavı” arabaşlığını kullanarak, dayanışma mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “sıkı çekişmeye sahne olacak 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, bu felakete etkili müdahale yapılmasını sağlamak için yoğun baskı altında olacak” ifadelerine yer verdi.
L’ORIENT-LE JOUR: BEYRUT PATLAMASINDAKİ HASARLI BİNALAR RİSK ALTINDA
Lübnan’ın önde gelen Fransızca gazetelerinden L’Orient-Le Jour da Nurdağı ilçesindeki sarsıntıların, şehre 450 kilometre uzaklıktaki Beyrut’ta da hissedildiğini aktardı. Haberde, Beyrut’ta 2020’deki patlamada hasar gören binaların depremde risk altında olduğuna dikkat çekilirken, henüz can kaybı yaşanmadığı bildirildi. Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi de ülkede herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade etti.
Ürdün’ün haber sitesi Roya News’ün haberindeyse Türkiye’deki depremin ardından ülkede en az 6 artçı sarsıntı hissedildiği aktarıldı. Gazeteye konuşan Ürdün Rasathanesi’nin direktörü Gassan Siveydan, sarsıntıların ülkeyi ciddi şekilde etkilemediğini söyledi.
“İSRAİL’DE SON DÖNEMDE HİSSEDİLEN EN GÜÇLÜ SARSINTILAR”
İsrail’in tanınmış haber sitelerinden Times of Israel, Türkiye’deki depremin etkisinin Tel Aviv başta olmak üzere farklı şehirlerde hissedildiğini aktardı. Haberde, bunların İsrail’de son yıllarda hissedilen en güçlü sarsıntılardan olduğu ifade edilirken, can kaybına dair bilgi paylaşılmadı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post ise depremin etkilerinin Kudüs ve Bet Şean’da da hissedildiğini bildirdi. İsrail polisinin yaklaşık 3 bin acil çağrı aldığı da bildirildi.
Haaretz de henüz hasar ya da can kaybı yaşanmadığını paylaşırken, İsrail’in Türkiye’ye acil yardım göndermeyi planladığını aktardı.
ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times ise haberinde “Türkiye, Suriye, Lübnan ve İsrail’de milyonlarca insan, pazartesi günü erken saatlerde bölgeyi vuran ölümcül depreme yataklarında yakalandı” ifadelerine yer verdi.
Haberde, depremin güneydoğudaki kar fırtınası sırasında yaşandığına ve şehirdekilerin zor durumda olduğu bilgileri aktarıldı.

CNN: CAN KAYBI 10 BİNE ÇIKABİLİR
Ülkenin tanınmış medya kuruluşlarından CNN, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nun, Türkiye’deki can kayıplarının 10 bine çıkabileceği öngörüsünü paylaştı. Buna göre kurum, 1 milyar dolar ila 10 milyar dolar arasında zarar yaşanabileceğini de tahmin ediyor.
Sözünü dinletemediği vekilleri Erdoğan'ı kızdırdı
1
Başkanlık Sistemi 'CIA PROJESİ' Çıktı!
1714 kez okundu
2
Camilerde Toplanan Paralarla Bakın Ne Alınıyormuş?
1584 kez okundu
3
'ALTINDA KALACAK İLK İSİM SEN OLACAKSIN'
1564 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1454 kez okundu
5
Fetullah Gülen, Kur’an’la değil İncil’e Gömüldü
1283 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları