40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Birinci ”Ergenekon” davasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine bomba attırdığı için pişman olmadığını belirterek, ”Bana oynanan bu oyunu bilseydim, içinde kim olduğuna bakmaz o gazeteyi havaya uçururdum” dedi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki bölümüne sanıkların taleplerinin alınmasıyla başlandı.
Tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bu soruşturmanın başından beri yaptığı saptamaların, TSK’nın komuta kademesinin resmi açıklamalarıyla da doğrulandığını savunarak, şunları söyledi:
”Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in 29 Temmuz 2011 günü yayımladığı TSK’ya veda mektubu, bizim bu yargılamanın başından beri söylediklerimizdir. ‘Ergenekon’ operasyonu, Cumhuriyet devrimini, Türk ordusunu ve İşçi Partisi gibi yurtsever güçleri hedef alan bir ABD operasyonudur.”
Tutuklu sanık Osman Yıldırım da Cumhuriyet gazetesine iki el bombasını kendisinin attırdığını önceki ifadelerinde söylediğine dikkati çekerek, ”Cumhuriyet gazetesine bomba attırdım, pişman değilim. Bana oynanan bu oyunu bilseydim, içinde kim olduğuna bakmaz o gazeteyi havaya uçururdum. Benim cezamı en üst sınırdan verin” dedi.
Danıştay’a saldırı olayıyla hiçbir ilişkisi olmadığını söyleyen Yıldırım, devletini ve milletini sevdiğini ifade ederek, ”Devletini, milletini seven biri, Danıştay’a yapılan saldırıyı onaylar mı?” diye konuştu.
-İSMAİL YILDIZ-
Sanık İsmail Yıldız ise verilen ilaçların etkisiyle kendisini ifade edemeyecek hale geldiğini, bu süreçte ayakta bile zor durduğunu ifade ederek, bitkinliği nedeniyle iki kez düştüğünü ve birinde burnuna, diğerinde ise ağzının içine 5’er dikiş atıldığını kaydetti.
İfadesi sırasında ağlayan Yıldız, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’na teşekkür ederek, ”İyi ki beni oraya göndermişsiniz. Ben gördüm. Türkiye’nin orayı görmesi lazım. Biz bu davanın yüz karası olduğunu söylüyorduk, ama aslında o hastane yüz karasıymış. Mahkeme yüz karası değilmiş” dedi.
Bunun üzerine Hakim Haşıloğlu, ”Sizin sevkiniz, eski mahkeme başkanı Köksal Şengün tarafından cezaevi revirine yapıldı. Ben de duruşmada sizin doktora sevk işleminizin yapılıp yapılmadığını sordum. Hastaneye sevkiniz, revir doktorunun inisiyatifidir” diye konuştu.
Tutuklu sanık Mehmet Demirtaş da hastaneye sevk edilmesinden önce İsmail Yıldız ile aynı koğuşta yattıklarını belirterek, ”Sayın Başkanım, insanlık adına İsmail Yıldız’ın tahliyesini talep ediyorum” dedi.
-BAZI SANIKLARIN CAN GÜVENLİĞİ-
Duruşmada söz alan sanık Bedirhan Şinal ise can güvenliğinin tehlikede olduğunu, önlem alınmazsa sorumluluğun mahkemeye ait olacağını öne sürerek, şunları söyledi:
”Bu ifadeyi verdikten sonra can güvenliğimin tehlikede olduğunu size söyledim. Cezaevinin 1. müdürü, polislikten ayrılma bir insan. Kendisini kukla yapmışlar. Bana bir kalem vermeyen insanlar, şimdi permatik vermeye başladılar. Can güvenliğime herhangi bir şey geldiği takdirde sorumlusu heyetinizdir.”
Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese Şinal’a, ”Cezaevi yönetimine dilekçe verdiniz mi?” diye sordu.
Şinal da ”Zaten can güvenliğimi tehlikeye atan cezaevi yönetimidir. Beni tehdit eden adamlardan ben neyi talep edeyim? Allah rızası için izin verin savunmama devam edeyim” diye konuştu. Özese de ”Talebiniz alındı” dedi.
Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasına ilişkin davanın tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan’ın avukatı Burak Bekiroğlu da mahkemeye bir dilekçe sundu.
Bekiroğlu, dilekçesinde, Murathan’ın can güvenliğinin sağlanması talebinde bulunarak, aksi bir durumda sorumluluğun mahkemede olacağını öne sürdü.
Duruşmaya avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediliyor.
ÖNCE TECAVÜZ ETTİ SONRA ŞANTAJ YAPTI
1
Rize haberleri | Gizem’i emniyet fileleri taşımamış! Okulda öldüren iddia!
4231736 kez okundu
2
KONYA'DAKİ REZALETE MÜFETTİŞ SKANDALI!
1446 kez okundu
3
İşte Kağıthane Sapığı, ‘Açın Kapıyı, Anneniz Yok’
1102 kez okundu
4
Köfteci Yusuf ile gündem olan domuz eti için olay sözler!
962 kez okundu
5
Öz Kızına Arabada Tecavüz Etti, Jandarma Bastı
946 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları