40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Sakızlı işadamlarından oluşan heyet, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nı ziyaret etti. Burada konuşan Zannikos, “Artık Türk uçaklarından bile korkmuyoruz.” derken Yunanistan Odalar Birliği Başkanı Yorgos Kasimatis, Schengen Vize Anlatlaşması’nda değişiklik yapılması gerektiğini ve Yunanistan’ın bunun için bir öneri getirdiğini söyledi.
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Türkçe bastırılan Sakız Adası Rehberi’yle birlikte Sakız’ı ve adanın iş dünyasını anlatmayı hedeflediklerini belirtti. Demirtaş, “Özellikle yeşil pasaporta vizenin kaldırılmasının ardından Sakız, Türkler’in en fazla ilgi gösterdiği adaların başında geliyor. Bu Türkçe rehber, sadece başlangıç. Restoranlarınızda Türkçe menü de koyun, gümrükte Türkçe bilen personel bulundurun.” şeklinde konuştu.
Ege’deki psikolojik bariyerlerin gelişen ilişkiler sonucunda ortadan kalktığını vurgulayan İZTO Başkanı Demirtaş, sıranın fiziki bariyerlere geldiğini, bunların başında ise vize bulunduğunu söyledi. Demirtaş, “Yunanistan, diğer AB ülkelerinin aksine yeşil pasaporta da vize istiyordu. Başbakanların geçen sene mayısta aldığı kararla temmuzdan itibaren Yunanistan’a yeşil pasaportlarla vizesiz girilmeye başlandı. Adaların çarşıları, otelleri, Atina’nın plakası Türklerle doldu. Bugün sizin de en az bizim kadar vizelerin kaldırılmasını desteklediğinizi çok iyi biliyorum. Türk vatandaşlarından Yunanistan’a üç güne kadar girişlerde vize kaldırılıncaya kadar ortak mücadelemizi sürdürmeliyiz.” dedi.
Oda Başkanı Zannikos da Sakız’ın tanıtımı için ilk defa bu şekilde Türkçe bir rehber hazırladıklarını belirterek, adayla ilgili her türlü bilginin yer aldığını söyledi. Andonis Zannikos, “Artık içimize kapanmamalıyız. Türkler bizi korkutmuyor. Türk uçaklarının üzerimizden uçmasından bile korkmuyoruz. İleriye bakıp çeşitli ortaklıklar kurmalıyız. İşadamları olarak artık dünyanın bir mahalle olduğunu düşünüyoruz. Komşumuzda bir sorun olursa bizde de olur. Komşuların birbirine yardımcı etmesi, destek vermesi lazım.” diye konuştu.
Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis de adanın yeni internet sitesinde ilk defa Türkçe bilgilerin yer aldığı bir bölüm açtıklarını ifade etti. Mavi pasaporta vizenin kalkması için birlikte hareket etmeleri gerektiğini belirten Başkan Lambrinoudis, “Yeşil pasaporta vizenin kalkmasını nasıl sağladıysak, bunu da başaracağımıza inanıyorum.” dedi.
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou da son yıllarda iki ülkenin yakınlaşma fırsatı yakaladığına dikkat çekerek, ”Yakınlaşma, halklar tarafından başlatıldı. Şu anda vize uygulaması, her iki ülke için de engel oluşturuyor. Bunu çözmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
BİZDEKİ FİYATI ÖĞRENİNCE ŞOKE OLDULAR…
Trafik Cezalarında Dev Zam Dönemi: TBMM’den Geçen Yeni Yasa ile Hangi Ceza Ne Kadar Oldu?
Ali Erbaş’ın Yeni Görevi Netleşti: Diyanet Sonrası “Adrese Teslim” Akademik Dönüş
İBB Soruşturmasında İtirafçılar Konuştu: Özel Jet Skandalları ve Ankara’daki Otel Buluşmaları
İran’da Devrim Muhafızları’na “Vur” Emri: Hamaney’in Sertleşme Stratejisinin Perde Arkası
Emekli Bayram İkramiyesinde “Sızan” Rakam: Beklentilerin Altında Kalan Zam Oranının Perde Arkası
Özel Jette Fuhuş Sorgusu: Selen Görgüzel’in İfadesinde Emel Müftüoğlu Detayı
Maduro Operasyonunda “Görünmez Silah” Şoku: Burun Kanaması ve Beyin Sarsıntısının Perde Arkası
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.