DOLAR

34,3551$% 0.37

EURO

37,0768% -0.03

STERLİN

44,5992£% 0.19

GRAM ALTIN

2.988,26%0,42

ONS

2.702,46%-0,07

BİST100

8.946,13%0,95

a

MOBİLYACININ UMUTLU BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı ve Alfemo Mobilya Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, Türkiye'nin önemli miktarda mobilya ihracatı yaptığı Mısır ve Tunus'tan yeni siparişler gelmeye başladığını, Libya'daki bayilerle bağlantılarının kesildiğini söyledi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı ve Alfemo Mobilya Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, Türkiye’nin önemli miktarda mobilya ihracatı yaptığı Mısır ve Tunus’tan yeni siparişler gelmeye başladığını, Libya’daki bayilerle bağlantılarının kesildiğini söyledi. 
     Davulcuoğlu, orta ve uzun vadede bu ülkelerde demokratik rejimlerin kurulmasının, Türk markalarının popülaritesini artıracağını kaydetti.
 Davulcuoğlu, Türk mobilya şirketlerinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yaptığı ihracatı sürekli artırdığını belirterek, bu ülkelerde Türkiye imajıyla birlikte Türk mobilya markalarının da etkili bir konuma gelmeye başladığını dile getirdi. Bir çok mobilya şirketinin bu ülkelerde mağazalaştığını, pazar paylarını artırdığını bildiren Davulcuoğlu, bu coğrafyada yaşanan toplumsal olayların ihracatı kesintiye uğrattığını ifade etti.
     Mısır ve Tunus’a olaylar sırasında ihracat yapamadıklarını, ancak olayların bitmesiyle ticari hayatın da eskisine dönmeye başladığını ifade eden Davulcuoğlu, ”Tunus ve Mısır’da hayat normale dönüyor. Buradaki bayilerimizle tekrar görüşmeye başladık. Hemen yeni siparişler gelmeye başladı. Henüz gönderdiğimiz bir sipariş yok, ancak çok kısa sürede göndermeye başlayacağız. Kısa sürede sipariş gelmesi bu pazarların kısa sürede eski canlılığına kavuşacağını gösteriyor. Eskisinden daha çok ihracat yapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.
     Libya’da ise Bingazi ve Trablus’ta 3 mağazalarının bulunduğunu, şu anda bağlantılarının kesik olduğunu ifade eden Davulcuoğlu, ”Bir süre daha iletişime geçebileceğimizi sanmıyoruz. Libya için öngörüde bulunabilmek için biraz daha süreye ihtiyacımız var” dedi.
     Bu ülkelerle yapılan ticarette ödeme sıkıntılarının oluşup oluşmadığı yönündeki soru üzerine Davulcuoğlu, nakit ya da akreditifli çalışma yapıldığı için bir sorun yaşanmadığını belirtti. Davulcuoğlu, bu ülkelerle ticaret konusunda gelecekte daha iyi bir dönem beklediklerini ifade etti.
     Türk markalarının Türkiye imajıyla birlikte Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde tanınırlık ve imajının yükseldiğini ifade eden Davulcuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ”Bu ülkelerde kurulacak demokratik rejimler Türk markalarının popülaritesini daha da artıracaktır. Orta ve uzun vadede mobilya ihracatının artacağını düşünüyoruz. Ortadoğu ülkelerindeki müşterilerimizi ziyaret ediyoruz. Bir çok müşterimiz bu süreçte Türkiye’nin rolüne dikkat çekerek çok güçlü bir ülke olduğumuzu söylüyor. Bu, ticari anlamda da bizi rahatlatan bir unsur. Ortadoğu’dan aldığımız bu tepkiler, Türk markalarının başarısına yönelik umutlarımızı artırıyor.”
     Türkiye 2010 yılında Libya’ya 107 milyon dolar, Mısır’a 50 milyon dolar ve Tunus’a 5 milyon dolar ihracat yaptı. Libya’ya yapılan ihracat Ocak ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41 düşerek 5,7 milyon dolara geriledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BORÇLAR KANUNU HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.