40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Bursa’da başlayan ve iki günden bu yana devam eden orman yangını binlerce ağacın yok olmasına neden oldu. Zaman zaman enerjisi düşen yangın, etkili olan rüzgar ile beraber yeninden güç kazanıp sönen yerlerde yeniden alevleniyor.
CHP Bursa milletvekili Hasan Öztürk, Harmancık’ta meydana gelen yangına ilişkin dün gece flaş bir iddiada bulundu.
Öztürk, 6-7 köyü etkileyecek bir alanda yangın ihbarı aldıklarını ve yaptıkları hızlı müdahale sayesinde yangını söndürdüklerini belirterek şunları kaydetti:
“Kışmanlar Kavşağı, burayla hiç alakası olmayan 6-7 köyü etkileyecek bir alanda, bir anda 8-10 ağacı kapsayacak yoğun çam ağacının olduğu yerde yangın başlangıcı ihbarı aldık. Hızlıca müdahale ettik. Ama aldığımız bilgi 03 plakalı bir pikapın orayı benzin dökerek ateşlediği şeklindeydi. Yangına orada müdahale etti, ekipler söndürdü. Ama benzin kokusu da vardı. Jandarmaya da emniyete de gerekli uyarıları yaptık. Maalesef çok noktada başlayan yangın aklımıza kötü şeyler getiriyor. Orada o görgü tanıklarının ifadeleri de bunu doğrular gibiydi. Bu konuda da bilgilendirme yapacağız. Yakından takip ediyoruz.”
Yangının neden çıktığına dair inceleme sürerken, vatandaşlar tarafından ormanda görülen ve aracının kasasında benzin bidonu bulunan 30 yaşındaki Ufuk A. ihbar üzerine gözaltına alındı. Ufuk A.’nın eski asker olduğu ve FETÖ soruşturması kapsamında 2021 yılında ihraç edildiği iddia ortaya çıktı.
Sabah’ta yer alan habere göre, 03 HK 184 plakalı aracı kullanan Ufuk A. isimli şahıs ekipler tarafından yakalanarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Aytekin’in pikabında benzin bidonu bulundu.
Ufuk A. hakkında yapılan incelemelerde, şahsın 2015 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksekokulundan mezun olduğu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Astsubay olarak görev yapmakta iken 2019 yılında FETÖ’ye üye olmaktan Terörle Mücadelede Şube Müdürlüğünce hakkında işlem yapıldığı, işlem sonrası serbest bırakıldığı, yargılamasının ardından 5 yıl Hükmün Açıklamasını Geri Bırakılması kararı aldığı, 2021 yılında 375 sayılı KHK ile ihraç olduğu tespit edildi.
Ufuk Aytekin ile ekipler tarafından gözaltına alınmasının ardından emniyetteki ilk ifadesinde ömür boyu şeytana uymak için ağaçları tutuşturduğunu söyledi :
“2021 yılında astsubaylıktan ihraç edildikten sonra çeşitli işlerde çalıştığını, ailesi ile arasının bozulduğunu ve evden atıldığını o sebeple zaman zaman ömür boyu cezaevine girmek istediğini, bir an şeytana uyarak 27.07.2025 günü saat 21.30 sıralarında ilçe merkezinde bulunan Petrol istasyonundan bidon ile benzin aldığını, kendi arabası ile Kışmanlar parkına giderek ağaçları tutuşturduğunu, o esnada cep telefonunun yere düştüğünü ve yandığını, kendi elinde ve ayaklarında da hafif yanıklar oluştuğunu, sonra arabası ile olay yerinden kaçtığını” belirtti.
Bursa Valiliği de konu hakkında bir açıklama yaptı ve gözaltına alınan şahsın geçmişte FETÖ bağlantılı olduğunu ifade etti:
İlimizde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin alınan ihbarlar doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde, geçmişte FETÖ ile bağlantısı nedeniyle hakkında işlem yapılmış bir şahıs gözaltına alınmıştır
Alanya’da Doktor ile Hemşirenin Sevişme Görüntüleri Olay Oldu
1
Rize haberleri | Gizem’i emniyet fileleri taşımamış! Okulda öldüren iddia!
4160800 kez okundu
2
KONYA'DAKİ REZALETE MÜFETTİŞ SKANDALI!
1394 kez okundu
3
İşte Kağıthane Sapığı, ‘Açın Kapıyı, Anneniz Yok’
1101 kez okundu
4
Köfteci Yusuf ile gündem olan domuz eti için olay sözler!
960 kez okundu
5
Öz Kızına Arabada Tecavüz Etti, Jandarma Bastı
943 kez okundu
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
İmamoğlu Davası İçin Şok Karar! Mahkemeden 2038 Kararı!: Perde Arkasında “Süründürme” Taktikleri Mi Var?
Sarıgül Ailesinde Boşanma Krizi: İstenen Rakamlar Dudak Uçuklattı!
TÜBİTAK Kayıtları Dehşeti Ortaya Çıkardı! Güllü’nün Kızı “Atacağım Şimdi Seni” Demiş!
Televizyondaki Karanlık Dünya: Mehmet Akif Ersoy’un Şok Eden Mesajları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.