40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Haberde, Türkiye’de depremlerin yanı sıra Suriye’den gelen milyonlarca sığınmacı ve hayat pahalılığı krizinin de önemli gündemler olduğu kaydedildi.
Anketlere göre, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın 10 puan önünde olduğunu belirten Daily Mail gazetesi, 14 Mayıs’ı birçok kişinin Türkiye’nin tarihindeki, “en önemli seçim” olarak gördüğünü ifade etti.
Jewers, “Seçim sadece Türkiye’ye kimin liderlik edeceğini değil, aynı zamanda nasıl yönetileceğini, ekonominin ne yönde ilerleyeceğini, Ukrayna’daki savaşı hafifletmekte ve Orta Doğu’da ne rol oynayacağını, Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliklerinin kaderini kararlaştıracak” yazdı.
Teneo Intelligence Kurucu Ortağı Wolfango Piccoli, “Türkiye’de ters giden her şeyden Erdoğan’ı sorumlu tutmak yeterli olmayacaktır. Geçmiş seçimler, Erdoğan’ın müthiş bir kampanyacı olduğunu gösterdi, ancak son zamanlarda söyledikleri, dokunuşunu ve seçmenle bağ kurma yeteneğini kaybettiğine işaret ediyor” değerlendirmesinde bulundu.
AKAR VE SOYLU İDDİASI
Öte yandan AKP, yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi bir yandan Cumhur İttifakı’nı genişletmek için Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR gibi partilerle görüşmeler yürütüyor.
Diğer yandan da parlamentoda çoğunluğu sağlamaya dönük sürpriz isimlerin “milletvekili adayı gösterilmesi” yönünde çalışmalar yürütüyor.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısının ardından, grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Kurmaylarıyla seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın “2023 seçimlerinin kritik bir seçim olduğunu” belirterek “Bakanları, büyükşehirlerden milletvekili adayı göstereceğim” dediği öğrenildi.
Bu kapsamda Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gibi isimleri depremlerden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay için “milletvekili adayı olarak düşündüğü” ileri sürüldü.
Erdoğan'ın seçim planı: Akar ve Soylu'yu aday gösterecek
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802515 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
392000 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228684 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23110 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19635 kez okundu
İran’da Devrim Muhafızları’na “Vur” Emri: Hamaney’in Sertleşme Stratejisinin Perde Arkası
Emekliye Bayramda ‘Şeker’ Bile Yok! İkramiye Zam Oranı Sızdı: Rakam Pes Dedirtti
Özel jette fuhuş sorgusu! Selen Görgüzel İfadesinde Emel Müftüoğlu’nu İşaret Etti
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.