40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslenen ve bu konuyu meclise taşıyacaklarını belirten Ümit Özdağ, ” Vatandaşlık alanlar 10 sene boyunca oy kullanmamalı diye bir yasa teklifi sunacağız. Buna muhalefetin destek vermesi gerekir yoksa sonrasında dert yanma hakları olmaz” dedi.
“Sadece kimin aday olacağı değil, bir o kadar önemli husus da kimin seçmen olacağıdır? Bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seçmen olacak diye düşünebilirsiniz. Ama bir de bilmediğimiz vatandaşlar var. Sayıları her geçen gün artıyor. 5 Haziran 2022 tarihli seçmen listeleri üzerinden yapılan araştırmada 180 bini İstanbul’da olmak üzere 745 bin Suriye, Afganistan, Irak, İran, Libya, Mısır gibi ülkelerden yeni vatandaş ve seçmen olduğunu görüyoruz. Seçimler öncesindeki son listelerin de henüz yayınlanmadığını biliyoruz. Muhtar seçebilmek için dahi taşındığınız mahallede belirli bir süre oturmuş olmanız gerekiyor ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını ve parlamentosunu seçebilmek için bir gün bile oturmanıza, Türkçe bilmenize gerek yok. Yeter ki Erdoğan’ı ve AK Parti’yi seçin.
(function(d,e,f){var g=e.createElement(“script”);g.type=”text/javascript”,g.src=”https://haberyuzdeyuz-com.cdn.vidyome.com/vme/builds/get.js”,g.asyc=!0,g.setAttribute(“id”,`vme-data-${f}`),g.setAttribute(“video-id”,`${f}`),g.onload=function(){d.VME.create(f)},e.getElementById(`vme-sc-${f}`).parentNode.insertBefore(g,e.getElementById(`vme-sc-${f}`).nextSibling)})(this,document,”XXAMNuQQU3b”);
Türk milletini uyarmak istiyoruz. Bu konu karşısında susan, saray rejimine tavır olmayan muhalefet partilerinin de büyük yanlış içerisinde olduğunu görüyoruz. Türk halkının seçme ve seçilme özgürlüğünü kirli referandum gecesi savunmadıkları gibi seçimin kirletilmesini de suskunlukları ile mümkün hale getiriyorlar. Kabul edilebilir değil. Saray ne kadar suçluysa sarayın politikalarını meşrulaştıran muhalefeti de suçlu görüyoruz. Meclis gündemine getireceğiz. Vatandaşlık alanlar 10 sene boyunca oy kullanamasınlar. Yasada değişiklik yapalım. Erdoğan 300-500 bin oy farkla seçilirse ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne Meral Akşener’in ne de diğer partilerin dert yanma hakkı olmaz.”
Kocasını Yengesiyle Bastı, Ortalık Fena Karıştı
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802512 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
391998 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228681 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23105 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19634 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.