DOLAR

35,2223$% 0.1

EURO

36,6840% 0.04

STERLİN

44,2279£% -0.03

GRAM ALTIN

2.960,89%0,09

ONS

2.616,58%0,03

BİST100

9.911,35%2,47

a

“İSLAM, İNSANLARA DİN EDİNME HAKKI TANIMIŞTIR“

İslam'ın dinlerden bir din olmadığı vurgusunu hemen her ortamda dile getiren İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, bu görüşüne temel oluşturan bir ayrıntıyı daha açıkladı. Eliaçık hoca, " İslam, getirdiği anlayışla dinler tarihinde çok ileri bir aşamaya geçişi de sağladı" dedi. İşte o fark!

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, insanları köleleştirmenin, alıp, satmanın, onlara üstünlük taslamanın Allah’ın kabul etmediği bir durum olduğunu belirterek, ” Bu yüzden Allah, kitabında ‘Benim yarattıklarımı bu hallere sokamazsınız’ diyor” dedi.

Eliaçık hoca, İslam’ın diğer dinlerden çok önemli bir farkını daha açıkladı. İslam’dan önceki dinlerin kendilerinden evvel gelen dinleri tanımadığını, önceki dini hak din olarak görmediğini belirten Eliaçık hoca, ” İslam’dan önce dinler tanınmazdı, yani bir din diğer dini hak olarak görmezdi ve kılıçlar konuşurdu. Kimin kime gücü yeterse o onu bastırır ve hakim olurdu. İslam’ın, Kuran’ın gelmesi ile beraber diğer dinler tanındı ve ehli kitap dendi onlara da. ‘Sizi tanıyoruz’ dendi. Musa’dan, İsa’ya hatta Zerdüşt’e önceki tüm dinler tanınıyor ve salih amellerinin karşılıksız kalmayacağını söylüyor Kuran’ı Kerim. İşte bu  dinler tarihinde çok ileri bir aşamadır. Önce kılıç konuşuyordu. Kuran, ‘sizinle beraber yaşayabiliriz, sizin dinleriniz de bizim nazarımızda önemlidir, yeri vardır, yok edilmesi gereken bir anlayış değildir’ anlayışını getirdi. İslam insanların din edinme hakkına böyle yaklaştı” dedi.

“İNSANLARIN DA, HERŞEYİN DE SAHİBİ ALLAH’TIR…”

Günümüzde kapitalist düzenin insanları modern köle haline soktuğunu da kaydeden Eliaçık hoca, ” Allah’ın insanı yaratma vurgusu insanların şahsiyeti ve onurları ile ilgilidir. İnsanı köleleştirmek, almak, satmak Allah’ın kabul etmediği bir durumdur. Bu yüzden zaten sürekli ‘Onu yaratan benim, benim yarattığımı bu hallere sokamazsınız’ diyor kitabında” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

50 BİN MEHMETÇİK TERHİS OLUYOR!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.