40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde PKK’lı terörislerin 13 askeri şehit ettiği bölgeye giden sivil toplum örgütü temsilcileri ve köylüler, tuzaklanmış el bombası buldu. Çatışma bölgesinde bulunan ekmek parçaları, asker kumanyaları, şehitlerin yanmış giysileri ile yüzlerce boş mermi kovanı, çatışmanın boyutunu gözler önüne serdi.
Diyarbakır’da aralarında İHD, Mazlum Der, Diyarbakır Barosu il sendika temsilcilerinin de bulunduğu bir grup sivil toplum örgütü mensubu, 13 askerin şehit olduğu Dolapdere Köyü yakınlarındaki tepeye gitti. Köy meydanında köylüleri dinleyen heyet üyeleri, daha sonra çatışmanın olduğu bölgeye gitti. Köye 10 dakikalık yürüyüş mesafesi uzaklıktaki çatışma bölgesi ilk kez görüntülendi. Meşe ağaçları arasında askerin konuşlandığı mevziler ile çevresini saran otların tamamen yandığı görüldü.
Uçaksavar mermileri ile yüzlerce boş kovanlar dikkat çekerken, mevzilerin bulunduğu tepenin hemen önündeki kayalıkların arasında, askerlerin yanan sırt çantalarının bez parçaları ve demir aksamı dikkati çekti. Aralarında yaklaşık 30 metre mesafe bulunan çatışmada askerlerin kullandığı mevzilerin bulunduğu tepede, şehit askerlere ait yanmış askeri üniformalar, kumanyalar göze çarptı. Şiddetli bir çatışmanın yaşandığı anlaşılan tepe ve çevresinde geniş bir alanın yandığı görüldü.
Mevzilerde gezen heyet üyeleri ve köylüler, patlamayan mermi buldu. Kuru otların içine tuzaklanmış patlamamış bir el bombası dikkati çekti. Çevredeki köylerden çok sayıda kişi de çatışma bölgesine gelip gezdi.
OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Bölgede başlatılan operasyonların ise Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçelerine kırsalına kaydırıldı. Terörist saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı grubun izini süren asker, havadan ve karadan operasyonlarına devam ediyor.
Şehitlerimizden Geriye Kalanlar
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802512 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
391996 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228681 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23105 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19632 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları