DOLAR

34,1771$% 0.05

EURO

37,2161% 0.16

STERLİN

44,4567£% 0.12

GRAM ALTIN

2.945,72%0,31

ONS

2.681,74%0,30

BİST100

9.028,39%0,81

a

‘KAFİR DİNE İNANMAYAN DEMEK DEĞİLDİR’

İhsan Eliaçık hoca, " Kafir dine inanmayan değildir. Kafir mülk ve servet sahibi olup mülk ve serveti ile yoksulları ezenlerdir" dedi.

 Kuran’ın esas amacının paylaşmak yani infak olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, ” Bunu anlamayan bedevidir. Mal düşkünlerinin dinin sınırlarını tanımama, dini anlamaması normaldir. Malın ne kadar çoksa dini o kadar geç anlarsın hatta hiç  anlamıyorlar. İnsan paylaşımcıysa dini anlaması da kolay olur.  Kuran’ı Kerim’de kerim ne demek cömertlik demek. Cömertliği emreden ayetlerin toplamından oluşan kitap demek Kuran’ Kerim” dedi. Kafirliğin ne olduğunu tam olarak anlamak için şeytanın davranışına bakmak gerektiğini de kaydeden Eliaçık hoca, ” Şeytan ne yaptı? Diretti, büyüklendi ve kafirlerden oldu. Kafirliğin sebebi Allah yok demek değildir. Allah yok, Kuran yok demek kafirlik değildir. Kuran buna kafir demiyor. Mesela gerçeği görüyor, hangi gerçek olursa olsun fakat bunu kabul etmiyor ve üzerini örtüyor ki bu en küçük bir gerçek de olabilir. Diyelim bir adamın foyası ortaya çıktı, yalanı ortaya çıktı ama o yine de bunu kabul etmiyor. Çünkü ederse küçük duruma düşecek. Sırf insanlara bunu dedirtmemek için gerçeği kabul etmiyor. İşte kafirlik budur” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CİHAD; MÜSLÜMAN OLMAYANI MÜSLÜMAN YAPMAK DEĞİLDİR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.