40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Tunceli’de görev yaparken, 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde beyaz eşya dağıtımıyla gündeme gelen Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın, Tunceli’de görev yaptığı 2009 yılına ait Özel İdare Genel Sekterliği hesapları üzerine Sayıştay denetçileri tarafından denetleme tamamlandı.
Denetçilerin Valilik ve Özel İdare Genel Sekreterliği’ne gönderdiği rapora göre, Tunceli’de görev yaptığı 2.5 yıl içinde eşi Ankara’da bulunan ve Valilik Konutu’nda yalnız kalan Yaman’ın talebi üzerine valilik konutunda kullanılmak üzere birçok kişisel malzemenin Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından alındığı tespit edildi.
Tıraş jileti ve el kreminin dahi alındığı belirleyen Sayıştay denetçilerinin hazırladığı raporda, şöyle denildi: “Jilet, el kremi, şampuan, el kremi, diş macunu, banyo sabunu, traş jeli, bornoz ve duş jeli gibi temizlik ürünlerinin alındığı ve bedelinin de özel idare bütçesinden karşılandığı tespit edilmiştir. Yönetmelik hükümleri gereğince vali konağının temizlik giderleri ilgili kurumca karşılanacaktır. Ancak bu temizlik giderleri arasında kişisel temizlik malzemeleri yer almamaktadır. Açıklanan nedenlerle valilik konağında kullanılmak üzere alınan temizlik malzemeleri arasında yer alan kişisel temizlik ihtiyaçlarını içeren ürünlerin bulunması nedeniyle aşağıda hesapları çıkarılan temizlik malzemelerinden dolayı toplam 1865 lira 40 kuruş kamu zararına sebebiyet verildiği için bu paraların zarara sebebiyet veren kişilerden tahsil edilmesi kararına varılmıştır.”
Sayıştay denetçilerinin raporunda, Vali Mustafa Yaman’ın kişisel temizlik malzemelerinin maliyeti olan 1865 lira 40 kuruşun alımı yapan dönemin Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürü Ruhi İpek Gürbüz tarafından tahsil edilmesi istendi.
DEVLETİ 570 BİN ZARARA UĞRATMIŞLAR
Sayıştay denetçilerinin hazırladığı raporda yine Vali Mustafa Yaman döneminde Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, Atatürk Mahallesi’nde pazarlık usulü ile 672 bin 549 TL’ye yaptırdığı ve ana okulu ihalesinde de devletin 570 bin TL zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Ana okulunun ihalesi de o dönem AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Küçüköz’e verilmişti.
Ana okulu ihalesinde kamu ihale yasası hükümlerinin ihlal edildiği Sayıştay denetçileri raporunda, şu görüşlere yer verildi:
“Tunceli merkez Atatürk Mahallesi 100 öğrenci kapasiteli anaokulu yapımı işinde ihalenin, ivedi olarak yapılmasının zorunlu olduğu bir durum olmadığı, pazarlık usulü ile yapıldığı görülmüştür. İhale evrakları incelendiğinde ihale onayından itibaren yer teslimi için öngörülen süreye kadar (5.12.2008 den 15.04.2009) 131 gün sürenin bulunduğu görülmüştür. Bu süre ihalenin açık ihale usulü ile yapılabilinmesi için yeterli bir süredir. Bu nedenle ihalenin pazarlık usulü ile yapılmasını gerektirecek ivedi bir durum söz konusu değildir. Belirtilen kanun hükümleri ve yapılan açıklamalar sonucunda Tunceli merkez Atatürk Mahallesi’nde yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli anaokulu yapım işinin açık ihale usulü ile yapılmasını engelleyen herhangi zaruri acil bir durum olmadığı halde ihalenin 21/b pazarlık usulü ile yapılması sonucu oluşan 570 bin TL zararın ilgili kişilerden kamu zararı olarak karşılanmasına karar verilmiştir.”
Bu durumda Sayıştay denetçilerinin hazırladığı raporda ihalede usulsüzlük yapılarak 672 bin 549 liraya pazarlık usulü ihale ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Küçüközer’e verilen anaokulu ihalesinde devletin 570 bin lira zararının ihaleyi yaptıran dönemin Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ve Özel İdare’de görevli memurlar Besime Çekil ile Hıdır Eren’den tahsil edilmesi gerektiği de belirtildi.
“EN ÖNEMLİ GÜCÜM: VEFA…“
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802527 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
392014 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228696 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23125 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19649 kez okundu
Trafik Cezalarında Dev Zam Dönemi: TBMM’den Geçen Yeni Yasa ile Hangi Ceza Ne Kadar Oldu?
Ali Erbaş’ın Yeni Görevi Netleşti: Diyanet Sonrası “Adrese Teslim” Akademik Dönüş
İBB Soruşturmasında İtirafçılar Konuştu: Özel Jet Skandalları ve Ankara’daki Otel Buluşmaları
İran’da Devrim Muhafızları’na “Vur” Emri: Hamaney’in Sertleşme Stratejisinin Perde Arkası
Emekli Bayram İkramiyesinde “Sızan” Rakam: Beklentilerin Altında Kalan Zam Oranının Perde Arkası
Özel Jette Fuhuş Sorgusu: Selen Görgüzel’in İfadesinde Emel Müftüoğlu Detayı
Maduro Operasyonunda “Görünmez Silah” Şoku: Burun Kanaması ve Beyin Sarsıntısının Perde Arkası
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.