40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
İşçiler adına konuşan Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin, 30 Eylül 2010 tarihinden bu yana belediye yönetimiyle sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını, bunun üzerine grev kararı aldıklarını söyledi. 74 maddeden oluşan sözleşme tekliflerinin 26 maddesi üzerinde anlaşılamadığını ifade eden Çetin, “Uzlaşma sağlanamayan maddeler, üyelerimizin daha önceki toplu iş sözleşmelerinde kazanılmış sosyal ve ekonomik haklarından oluşmaktadır. İşçilerimizin önceden kazandığı haklar, şimdi geri alınmak istenmektedir.” dedi. Resmi arabulucunun çabalarının da sonuç vermediğini aktaran Çetin, ”Sendikamızın başlıca hedefi, görüşmeleri masa başında uzlaşarak bitirmektir. İşçilerin hem kazanılmış haklarını korumak hem de günün ekonomik şartlarını gözeterek geliştirmek hedefiyle hareket edilmiştir. Teklifimiz, her açıdan iyice düşünülerek ortaya konulmuştur.” şeklinde konuştu.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek ise ülkenin her yanında toplu iş sözleşmesi şartlarının zorlaştırıldığını söyledi. Çeltek, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’dan çözüm ve diyalogdan yana tavır almasını beklediklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından grev kararı, belediye binası girişine asıldı. Bir süre daha slogan atan işçiler, daha sonra sessizce dağıldı.
“ELİNİ SIKTIĞIM HER İNSAN SİYASİ HAZİNEMDİR“
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802522 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
392006 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228690 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23119 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19643 kez okundu
Trafik Cezalarında Dev Zam Dönemi: TBMM’den Geçen Yeni Yasa ile Hangi Ceza Ne Kadar Oldu?
Ali Erbaş’ın Yeni Görevi Netleşti: Diyanet Sonrası “Adrese Teslim” Akademik Dönüş
İBB Soruşturmasında İtirafçılar Konuştu: Özel Jet Skandalları ve Ankara’daki Otel Buluşmaları
İran’da Devrim Muhafızları’na “Vur” Emri: Hamaney’in Sertleşme Stratejisinin Perde Arkası
Emekli Bayram İkramiyesinde “Sızan” Rakam: Beklentilerin Altında Kalan Zam Oranının Perde Arkası
Özel Jette Fuhuş Sorgusu: Selen Görgüzel’in İfadesinde Emel Müftüoğlu Detayı
Maduro Operasyonunda “Görünmez Silah” Şoku: Burun Kanaması ve Beyin Sarsıntısının Perde Arkası
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.