Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu, Milliyet gazetesindeki köşesinde, İstanbul Boğazı’na yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Taksim Topçu kışlasıyla ilgili tartışmalara değindi. 3’üncü köprünün yapılmasına tepki gösterenleri kronik ‘hayırcı’ olarak nitelendiren Cıvaoğlu, “1960’larda ‘Televizyona hayır’, 1970’lerde ‘İstanbul Boğazı’ndaki ilk köprüye hayır, Zap suyuna köprü’, ‘1980’lerde “renkli televizyona hayır.’ Bu ‘hayırcılar’ arasında hiç olmadım” ifadelerini kullandı.
KÖPRÜ İÇİN GEÇ BİLE KALINDI
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yapılması için geç bile kalındığını belirten usta gazeteci, “Trafiğin Karadeniz’e paralel yollarla Anadolu yakasına akması yeni bir nefes yoludur. Şile’de yapılacak limana taşımalar ve limandan boşalmalar şehir içine girmeden nasıl sağlanacaktı?” diye sordu. Kesilecek ağaçlar için üzüldüğünü vurgulayan Cıvaoğlu, “Ancak aynı sayıda, hatta çok daha fazlasının dikileceği” yolunda verilen güvence için iyimserim” görüşünü dile getirdi.
TOPÇU KIŞLASI MÜZE OLSUN
Taksim’deki Topçu Kışlası’nın yeniden yapılması ve Gezi Parkı’nda yaşanan gerginliğe de değinen Güneri Cıvaoğlu, Taksim’de trafiği yer altına inmesini savunarak, Taksim’de gerçek anlamda bir meydan oluşacağının altını çizdi. Cıvaoğlu, Gezi Parkı’ndaki ağaçların sökülmesinin büyük bir sorun olmadığını öne sürerek, asıl sorunun rezidans ve AVM ‘ye dönüşecek bir Topçu Kışlası’nın tartışılması gerektiğini belirtti. Cıvaoğlu, köşesinde şu ifadelere yer verdi: “Eğer Topçu Kışlası mutlaka yapılacaksa -ki öyle görünüyor- oranın “müze” olarak kullanılması çok daha anlamlı ve fonksiyonel olur.”