40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı etkinlikleri çerçevesinde, ilk TBMM binasında İstiklal Marşı’nın kabulüne ilişkin bir piyes sunuldu.
Piyes öncesinde konuşan Bakan Günay, bugünün, İstiklal Marşı’nın milli mücadelenin tam sıcak ortamında kabul edilişinin 90. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Mehmet Akif Ersoy’un bir maddi karşılık olmamak şartıyla marşı yazarak millete armağan ettiğini belirtti. Günay, “Onun bütün şiirlerini kapsayan ‘Safahat’ isimli o destansı kitaplarda İstiklal Marşımız yoktur. Kendisine sorulduğunda ‘Safahat benim şiirlerimdir ama İstiklal Marşı benim değil milletimizindir’ demiştir” diye konuştu.
İstiklal Marşı’nın hem 1921’in çileli, zor, özverili ortamını bütünüyle hissettirdiğini hem de 90 yıl sonra hala Türk milletinin duygularına tercüman olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Dünyada başka bir marş var mıdır ki acaba bir milletin bütün hissiyatıyla bu kadar uzlaşmış olabilsin? O, herkesin isabetle söylediği gibi tam bir milli mutabakat metnidir. Daha on, yüz bin yıllarca, bu dünya, bu vatan durdukça ve bu vatanın üzerinde bu millet yaşadıkça İstiklal Marşı’nın aynı sıcaklıkla, aynı coşkuyla, yürek haykırışıyla ifade edilmesini bütün kalbimle niyaz ediyorum. Bu yıl, İstiklal Marşı’nın 90. yıl dönümü ve aynı zamanda onun aziz şairi Mehmet Akif Ersoy’un da ebediyete intikal edişinin 75. yıl dönümü. Bu nedenle biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Sayın Başbakan’ın da onayıyla bu yılı tümüyle ‘Mehmet Akif Ersoy Yılı’ ilan ettik. Türkiye’nin birçok yerinde İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’la ilgili yıl boyunca toplantılar yapılacak. Böylelikle hem İstiklal Marşı’nın bir milletin tarihi içindeki o derin yerini, o önemli günlerin bir kez daha hatırlanmasına vesile olarak anlatmaya çalışacağız hem de Akif’i bir ahlak öğretisi olarak yeniden milletimize hatırlatmaya çalışacağız.”
Bakan Günay’ın konuşmasının ardından piyes sahneye konuldu. Devlet Tiyatroları oyuncularının görev aldığı piyeste, İstiklal Marşı’nın kabulü süreci canlandırıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, piyesi izlerken oldukça duygulandı.
DEPREM JAPONYA’YI DENİZE KAYDIRDI!
1
5 ilde sel: Uzmanından uyarı! | Son dakika haberleri
802512 kez okundu
2
Tur otobüsü devrildi: 20 yaralı | Son dakika haberleri
391996 kez okundu
3
Malatya haberleri: "Kaçmayıp haber verse annemin parçalarını toplamazdık!" | Son dakika haberleri
228681 kez okundu
4
Üsküdar Vecdi Diker Tüneli’ndeki kazada motosikletli sürücü can verdi
23105 kez okundu
5
Kastamonu'da bir kadının 18 yıl önce kaybolmasıyla ilgili gözaltına alınan gelini tutuklandı – Güncel haberler
19632 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.