DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

ONS

2.621,87%1,39

BİST100

9.900,25%-0,76

a

Düşmanlarının Bile Saygı Duyduğu Tek Lider!

Düşmanlarının Bile Saygı Duyduğu Tek Lider!

Time Dergisi – Amerika
Cumhuriyet’in ilan edilmesinden neredeyse bir ay önce, Amerika’da yayımlanmış olan Time Dergisi‘nin 4. sayısının kapağını Mustafa Kemal Atatürk süslemiştir. 24 Mart 1923 yılında yayımlanan bu dergide Atatürk ve fikirlerinden övgülerle bahsedilmiştir.

Derginin içerisinde Atatürk’ün görüşlerinin yanı sıra onun hakkında da yazılara yer verilmiştir. Dönemin ileri gelen tarihçilerinden biri olan Arnold J. Toynbee‘de görüşlerini şu şekilde belirtmiştir.

“Mustafa Kemal Paşa hiç şüphesiz çağdaş tarihinin büyük şahsiyetlerinden biridir. Hayata saçılan milli hareket ilhamıyla birlikte daha iyi bir dünya için beklemek yerine bir Türk’ün Anadolu’da kendi efendisi olabileceğinin canlı bir örneğidir.”

Arnold J. Toynbee
Dergi girişte Atatürk’ü tanıtmak için için ise şu sözleri kullandı;
“Mustafa Kemal Paşa; ‘Türk nerede kendisinin efendisidir?’ deyimine, her zamanki ‘cehennemde’ yanıtının yerine, ‘Türkiye’ de yanıtını vererek bu sözün aksini ispat etti. O şüphesiz modern tarihin en büyük isimlerinden biridir. Ve şimdi Türkiye’nin kazandıklarına sahip çıkmaya azimli olarak Batı’nın gizli güçlerine karşı duruyor.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Şeytana Bile 'Pes' Dedirtecek İşkence Yöntemleri!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.