Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Buca ilçesinde çoğunluğu gecekonduların oluşturduğu mahallelerde incelemelerde bulunarak, çarpık kentleşmenin vardığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Aslan, Buca’nın Vali Rahmi Bey, Seyhan, Çaldıran ve Aydoğdu mahallelerini ziyaret etti. Aslan’ın ilk durağı Vali Rahmibey Mahallesi Muhtarlığı oldu. Muhtar Eşfak Yurdanur, hem konut sektöründe gerçekleştirdiği projeler hem de toplumu bilinçlendirmek adına düzenlediği projelerle sadece İzmir’de değil ülke çapında isim yapmış olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Mahallemizin durumu diğerlerine oranla daha iyi gibi olsa da sorunlarımız çok. Belediye Başkanımız Sayın Ercan Tatı elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ege-Koop’un da sorunlarımıza kulak tıkamayıp, bu anlamda katkı sunmaya çalışması bizi çok sevindirdi.” dedi.
ASLAN: ÇARE; KENTSEL DÖNÜŞÜM
Dar sokaklardan yıkılmaya ramak kalmış yapılara, yüksek gerilim direkleri ile iç içe sürdürülen yaşamlara birebir tanıklık eden ve bunun İzmirlilerin kaderi olmadığının altını çizen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ İzmir’in bu duruma gelmesinde merkezî yönetimde siyasilerin, yerel yönetimlerde Belediyelerin, bürokratların, meslek odalarının hatta olup bitene seyirci kalan toplumun her ferdinin payı var. Çarpık kentleşme neticesinde İzmir’in durumuna bakılacak olursa; gecekondu yerleşim yerleri toplam yerlerin % 60’ına yakın bölümünü oluşturuyor. Bundan sonra ise düzensiz yapılaşma geliyor. Özetle İzmir’in %80’i plansız ve kaçak yapılaşmadan ibaret. İzmir’in birçok problemi var ama en önemlisi ve öncelikli olanı budur. Bunun çaresi de artık ulusal politika halini almaya başlayan kentsel dönüşümdür.” diye konuştu.
Daha sonra Seyhan Mahallesi Muhtarı İskender Carcap, Çaldıran Mahallesi Muhtarı Ahmet Nuri Sarı ve Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Süleyman Ayten ile görüşen Aslan, Ege-Koop’un bu anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ve yapmaya devam edeceğini vurgulayarak, “ Bizim projelerimiz, kentsel dönüşüm için en iyi örnek ama yerel yönetimlerden destek göremiyoruz. İzmir’de Burhan Özfatura’nın yaptığı ‘Evka’ları ve bizim yaptığımız ‘Egekent’leri kaldırdığınızı düşünün, İzmir ne hale gelir? Maalesef her seçim bize en az 10 sene kaybettiriyor. Kentsel dönüşüm diye diye adeta dilimde tüy bitti.” dedi.
“MUHTAR’SIZ ÇÖZÜM OLMAZ…”
Bugün gelinen noktanın yılların problemi olduğunu ve bunun el birliği ile çözülebileceğini kaydeden Aslan, “ Muhtarlar, gerçek anlamda alınlarının teriyle seçilen kişilerdir. Arkalarında ne bir parti ne de diğer unsurlar var. Muhtarlar; Demokrasi’nin sinir ucu, eklemi, halkın da yönetime yansıyan gür sesidir. Onları sadece gerekli birkaç evrağı tedarik ettiğimiz kişiler olarak göremeyiz. Onlar aynı zamanda toplumun lideri ve kanaat önderleridir. Dolayısıyla yaşanan sıkıntı her ne olursa olsun muhtarlarımızı dahil etmeksizin giderilemez.” İfadelerini kullandı.